Rebecca Zhu

10. 3. 2021

Austrálie – Spisovatelka a bývalá volební poradkyně Billa Clintona, Naomi Wolfová, popsala současná protipandemická opatření v podobě lockdownů jako „vynález Si Ťin-pchinga“, který v dějinách svobodné společnosti nikdy předtím neexistoval.

V rozhovoru s australskou Sky News Wolfová prohlásila, že při lockdownech je porušováno každé jedno lidské právo včetně svobody shromažďování, svobody výkonu víry, svobody podnikání a práva na vzdělání.

„Nikde v ústavě nestojí, že naše občanské svobody lze pozastavit, pokud dojde k zákeřné nemoci nebo vážné zdravotní pohotovosti,“ prohlásila spisovatelka.

Zároveň poznamenala, že lidstvo přežilo velké epidemie jako tuberkulózu, polioviry, HIV nebo choleru i bez osekávání lidských práv.

Wolfová, která je zanícenou demokratkou, napsala vloni v listopadu na Twitteru, že lituje, že volila Bidena. Důvodem její lítosti je právě Bidenův kladný postoj k lockdownům.

Z USA se podle ní stává policejní stát, kde se donekonečna prodlužují mimořádná opatření, zatímco lidé jen zděšeně přihlížejí, jak se jim dramaticky mění životy. „Před očima každého se měníme na totalitní stát,“ uvedla.

Bývalá poradkyně se také v rozhovoru pro americký kanál Fox vyjádřila, že opozice k lockdownům není otázkou toho, jakou stranu kdo volí, protože jde o něco, co zasahuje do práv a svobod všech občanů.

„Přesahuje to všechno, na čem se vy a já můžete shodnout či neshodnout, a to by mělo stmelit levici i pravici, aby ochraňovaly naši ústavu,“ uvedla Američanka.

„Opravdu doufám, že se dokážeme rychle probudit, protože dějiny také ukazují, že je jen malé (časové) okno, v němž se lidé mohou bránit, než bude příliš nebezpečné se bránit,“ varovala Wolfová známá svými kontroverzními výroky.

Wolfová není zdaleka jedinou kritičkou lockdownů. Australský ekonom Sanjeev Sabhlok, který pracoval jako ekonom pro spolkový stát Victoria a později rezignoval kvůli svým veřejným komentářům k pandemii COVID-19, napsal pro list The Australian, že na příkladu Švédska je vidět, že lockdowny virus zastavit nedokáží.

Podobně jako Wolfová, i Sabhlok žertovně nazval lockdowny „velkým vynálezem roku 2020“, který vymyslel „lékařský génius“ Si Ťin-pching. Ve svém komentáři ostře odsuzuje zavádění podobných opatření ve svobodném světě.

„Uzavřeme do budoucna Austrálii kvůli každé horší chřipce? Musíme si posílit víru ve svobodu a rozum a skoncovat s osvojováním zbabělých, totalitářských zombie způsobů komunistické vlády v Číně.

Totalitní Čína nechť si dělá, co chce, ale proč bychom to po ní měli přebírat?… Zdá se, že jako civilizace jsme se rozhodli pro sebezničení.“

Australská vláda minulý týden oznámila, že hodlá nechat hranice uzavřené další tři měsíce, ne-li déle. Premiér spolkového státu Západní Austrálie, Mark McGoven prohlásil, že přísná opatření na hranicích mohou zůstat zachována i po skončení pandemie, aby se zabránilo pašování drog, ale po tvrdé kritice veřejnosti musel svůj názor vzít zpět.

Původní článek newyorského deníku The Epoch Times zde.

Související články

Přečtěte si také

Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky
Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky

Během veřejného slyšení v Poslanecké sněmovně ukázal muž z Číny transparent s nápisem „Falun Gong je dobrý“, s nímž šla jeho matka protestovat na Náměstí nebeského klidu v Pekingu proti násilným represím komunistické strany.

Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran
Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran

Sněmovní volby by v březnu vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty hlasů, druhá ODS by měla 14 procent a třetí Piráty by volilo 10,5 procenta lidí.

Indoktrinace postupuje
Indoktrinace postupuje

Pokud máte alespoň mírný sklon ke konzervativismu, nejspíš jste se už v posledních letech setkali s tím, že vás někdo označil za extrémistu. Anebo vám někdo řekl, že se radikalizujete.

Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací
Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací

Evropský parlament dnes definitivně schválil nařízení, které Evropské unii umožňuje zakázat prodej, dovoz a vývoz zboží vyrobeného za použití nucené práce.

Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael
Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael

Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).