NA DÁLNICI, Oklahoma – Největší konvoj kamionů ve Spojených státech se po odjezdu z Kalifornie rozrostl a na cestě k východnímu pobřeží přitahuje tisíce příznivců.

Tzv. Lidový konvoj začínal s přibližně 150 vozidly a během víkendu, kdy projížděl Texasem a Oklahomou, se rozrostl na více než 250 vozidel.

Další vozidla se připojovala na časové úseky. To spolu s délkou konvoje ztěžuje přesné určení počtu jeho účastníků.

„Je to různé. Řekněme, že je tu tak 50 řidičů kamionů, kteří vědí, že konvoj projíždí, a možná touto oblastí projížděli. Zastaví u výjezdu a počkají, až konvoj projede, a pak se k němu připojí. Mohou se k němu připojit na 200 nebo 100 mil a pak pokračují tam, kamkoliv měli namířeno, jeli nicméně stejným směrem jako my,“ řekla Maureen Steeleová, jedna z organizátorek konvoje, deníku The Epoch Times. „A pak jsou auta, která se připojí … a některá z nich jedou 30 mil, některá 100, některá 200, a pak si jedou svojí cestou.“

Collin Walters se ke konvoji připojil asi na 25 mil. „Tohle je hnutí, které by měl podpořit každý. Je to celonárodní událost, tvoří to historii,“ zmínil Walters deníku The Epoch Times.

„Je to dost vzrušující,“ dodal.

Kathy Waltersová, jeho teta, uvedla, že je proti povinnému očkování proti covidu-19, které zavedla federální vláda. Považuje to za porušování „svobodné vůle“ Američanů.

Organizátoři konvoje říkají, že jsou proti povinnému očkování, proti tomu, aby federální vláda pokračovala ve vyhlašování národního stavu nouze kvůli covidu-19 a proti dalším opatřením administrativy prezidenta Joea Bidena.

Organizátoři pravidelně vysílají drony, aby zachytily odhady počtu vozidel jedoucích se skupinou, která přitahuje tisíce lidí u silnic, jak konvoj projíždí.

Chuck Frantz přišel konvoj podpořit do Weatherfordu v Oklahomě.

„Získává si to pozornost lidí,“ uvedl Frantz pro deník The Epoch Times na dálničním nadjezdu. Mandáty, z nichž některé byly soudně zrušeny, označil za protiústavní.

Mluvčí policejního oddělení v texaském Amarillu, které se snažilo zajistit hladký průjezd konvoje, řekl deníku The Epoch Times, že k žádným problémům nedošlo.

Konvoj se v neděli večer zastavil v Big Bendu v Oklahomě, aby se dnes připravil na cestu do Missouri. Do Washingtonu, kde úřady znovu instalují oplocení kolem Kapitolu, by měl dorazit 5. března.

Zdroj.

Související články

Přečtěte si také

Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky
Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky

Během veřejného slyšení v Poslanecké sněmovně ukázal muž z Číny transparent s nápisem „Falun Gong je dobrý“, s nímž šla jeho matka protestovat na Náměstí nebeského klidu v Pekingu proti násilným represím komunistické strany.

Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran
Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran

Sněmovní volby by v březnu vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty hlasů, druhá ODS by měla 14 procent a třetí Piráty by volilo 10,5 procenta lidí.

Indoktrinace postupuje
Indoktrinace postupuje

Pokud máte alespoň mírný sklon ke konzervativismu, nejspíš jste se už v posledních letech setkali s tím, že vás někdo označil za extrémistu. Anebo vám někdo řekl, že se radikalizujete.

Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací
Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací

Evropský parlament dnes definitivně schválil nařízení, které Evropské unii umožňuje zakázat prodej, dovoz a vývoz zboží vyrobeného za použití nucené práce.

Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael
Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael

Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).