Victor Davis Hanson

26. 3. 2022

Komentář

Prezident Joe Biden se domnívá, že válka na Ukrajině bude znamenat začátek „nového světového řádu“. Uprostřed globální pandemie onemocnění covid-19 ohlásili obdobný „velký reset“ také Klaus Schwab (zakladatel Světového ekonomického fóra) a globální elity.

V souladu s tím by se národy světa měly vzdát své suverenity ve prospěch mezinárodního orgánu expertů. Ti by nás poučili o daních, rozmanitosti a ekologické politice.

V normálních časech se progresivisté obávají, že nemají pro svou politiku podporu veřejnosti. Pouze v krizových situacích mají pocit, že se politická levice a média mohou spojit a využít apokalyptické doby k prosazení obvykle nepopulárních přístupů k zahraničním a domácím problémům.

To jsme viděli v loňském roce: útěk z Afghánistánu, přijetí kritické rasové teorie, snaha ukončit filibuster, rozšířit Nejvyšší soud o další soudce, zlikvidovat sbor volitelů a znárodnit volební zákony.

Tyto „nové pořádky“ a „resety“ s sebou vždy nesou daleko větší vládu a více nevolených, mocných byrokratů. Elity předpokládají, že jejich radikální změny v oblasti spotřeby energie, mediálního zpravodajství, hlasování, suverenity a rasových a etnických kvót se nikdy nebudou zcela týkat jich samotných, architektů těchto změn shora dolů.

Ve skutečnosti nás čeká radikální reset – současný reset. Bude to jiný druh transformace, než elity očekávají, a takový, kterého by se měly velmi obávat.

Svět a Spojené státy zuří nad hyperinflací, která může brzy přesáhnout 10 % ročně. Budeme mít štěstí, pokud skončí pouze recesí nebo stagflací, a nikoli globální depresí.

Tento zmatek vytvořil stejný aparát, který uvěřil „moderní měnové teorii“. Tato hloupá univerzitní myšlenka tvrdila, že prosperita bude následkem obrovského rozšíření peněžní zásoby, udržování úrokových sazeb na de facto nulové úrovni, obrovských ročních deficitů, hromadění neudržitelného státního dluhu a dotování pracovníků, aby zůstali doma.

Náklady na zemní plyn a ropu nyní stoupají na neudržitelnou úroveň – a to do té míry, že střední třída prostě nebude schopna cestovat, v zimě se zahřát a v létě ochladit.

V Evropě i ve Spojených státech levicové vlády záměrně omezily vrty a brzdily stavbu ne-ruských ropovodů. Zavřely jaderné elektrárny a dotovaly nákladné a neefektivní solární a větrné projekty. Nakonec z toho nebyla utopie, ale nedostatek paliv, vysoké ceny a energetická závislost na nejrepresivnějších režimech světa.

Přichází tedy reset zúčtování – v reakci na „nové pořádky“, které prosazuje Biden a davoská garnitura (Světové ekonomické fórum).

V polovině volebního období v listopadu 2022 se pravděpodobně v USA dočkáme historického „Ne!“ ortodoxní levicové agendě, která vedla k neudržitelné inflaci, cenově nedostupné energii, válce a ponížení v zahraničí, spirálovitě rostoucí kriminalitě, rasovému nepřátelství – a také k arogantnímu vzdoru těch, kteří tuto katastrofální politiku záměrně zavedli.

Nahradí je návrat k tomu, co donedávna fungovalo.

Vrátí se uzavřené a bezpečné hranice s pouze legálním a měřitelným přistěhovalectvím. Američané budou požadovat tvrdší přístup policie a odstrašující tresty a návrat k integraci a přednosti individuálního charakteru namísto separatistického lpění na „barvě pleti“.

Veřejnost se bude i nadále odpojovat od zaujatých a průměrných „mainstreamových“ médií. Dočkáme se většího zvýšení těžby ropy a zemního plynu, abychom pomalu přešli na širší škálu energií, silné národní obrany a odstrašující zahraniční politiky.

Proroci nového světového řádu zaseli vítr a brzy sklidí vichřici rozzlobené veřejnosti vyčerpané neschopností, arogancí a ignorancí elit.

Názory vyjádřené v tomto článku jsou názory autora a nemusí nutně odrážet názory deníku The Epoch Times.

Z původního článku newyorské redakce deníku The Epoch Times přeložil a upravil M. K.

Související články

Přečtěte si také

Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů
Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů

Regulace z Bruselu znesnadňují život výrobcům domácích spotřebičů až na hranici přežití. Zatímco náklady rostou, marže tlačené dolů taktikami prodejců se neustále snižují, tvrdí zástupce asociace výrobců

Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun
Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun

Již zhruba týden panuje v České republice mrazivé počasí. Mráz poškodil většinu ovocných stromů v Čechách a 50 procent na Moravě. Podle odhadů ovocnářů se škoda vyšplhá na miliardu korun.

Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference
Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference

„Je to snadné. Nedá se tomu zabránit a možné je úplně všechno,“ komentoval využívání a zneužívání umělé inteligence herní vývojář Daniel Vávra na konferenci o svobodě projevu a boji s dezinformacemi.

Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci
Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci

Pokud to, co tyto skupiny a správci majetku dělali, bylo tak spravedlivé, proč od toho nyní utíkají?

Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU
Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU

Slovensko je v nynějším sedmiletém rozpočtovém období Evropské unie možná naposledy čistým příjemcem peněz z evropských fondů.