SWNS

4. 5. 2022

Mladý chlapec z Anglie, který má jako koníčka lovení věcí magnetem, vytáhl z řeky trezor s bankovkami, které po 22 letech vrátil jejich právoplatnému majiteli.

Patnáctiletý George Tindale se svým otcem Kevinem (52) prohledával řeku Witham v hrabství Lincolnshire, když učinil neuvěřitelný objev.

Dvojice otce a syna truhlu vytáhla z vody a poté, co ji pomocí páčidla otevřeli, byli ohromeni tím, co našli uvnitř. Mezi bahnem bylo ukryté pouzdro s 2 500 australskými dolary (cca 40 tisíc Kč).

„Bylo to opravdu úžasné. Vytáhli jsme ten trezor a v něm byly všechny ty peníze. Zhruba jsme to na břehu spočítali a… No byli jsme prostě v šoku,“ prohlásil George pocházející z Newarku v hrabství Nottinghamshire.

Peníze, které byly v trezoru nalezeny. (SWNS)

Spolu s hotovostí se v trezoru nacházel i zbrojní průkaz a bankovní karty, jejichž platnost vypršela v roce 2004, což Georgovi a jeho otci Kevinovi poskytlo dostatek informací k vypátrání právoplatného majitele, kterým byl podnikatel Rob Everett z Grantham, kde byl trezor nalezen.

Poté, co se s ním spojili a vysvětlili mu svůj úžasný nález, navštívili ho 16. dubna v jeho podniku v Granthamu, aby mu ukradený majetek vrátili.

Dozvěděli se také, že trezor ukradl jistý teenager v roce 2000 při vloupání do Robovy bývalé kanceláře. Pachatel byl dopaden poté, co Rob našel čepici, kterou tam zloděj zanechal, se zlodějovým vyšitým jménem.

Zleva doprava – Kevin Tindale, Rob Everett a George Tindale. (SWNS)

„Vzpomínám si, že tehdy rozbili skříň, aby se dostali k trezoru,“ uvedl Rob, který byl ohromen tím, že ho duo otec-syn dokázalo vypátrat. „Pomyslel jsem si, že na světě jsou opravdu milí a dobří lidé. Mohli si ty peníze nechat, mohli říct, že se mě pokusili kontaktovat, ale oni chtěli vrátit obsah a zboží právoplatným majitelům, a to podle mě hodně vypovídá o lidskosti.“

Rob byl potěšen snahou rodiny o vypátrání majitele a vrácení trezoru a rozhodl se Robovi dát malou odměnu. A protože je George dobrý matematik a Rob vede společnost zabývající se investičním poradenstvím, nabídl mu možnost spolupráce.

„Byl bych rád, kdyby pro nás pracoval. Je mu sice teprve patnáct, ale dejte mu trochu času a já mu rád dám příležitost,“ podotýká Rob a dodává: „Je v tom velké ponaučení. Učí George, že dělat dobro, být poctivý a vracet věci je vlastně prospěšnější než brát.“

Mladík k tomu dodal: „Rob byl skvělý. Kdybych někdy chtěl získat pracovní zkušenosti, až skončím školu, řekl, že nabídka je vždy otevřená.“

Peníze nalezené v trezoru. (SWNS)

Lovení na magnety

George pravidelně loví s tátou Kevinem na magnet a své nálezy zaznamenává na svém kanálu na Youtube „Magnetic G“, který přitahuje miliony zhlédnutí. Šest měsíců poté, co se svým koníčkem začal, získal George sponzoring od společnosti Online Magnets, jednoho z předních britských dodavatelů magnetů.

Jeho matka Denise pro tisk uvedla, že její syn začal s lovením na magnet před třemi lety a že i když s tím začal kvůli hledání pokladů, jeho práce také upozorňuje na znečištění řek a škody, které může mít na volně žijící živočichy.

George Tindale je vášnivým lovcem na magnet. V britských řekách nachází hlavně zbraně. (SWNS)

Od té doby, co ho toto neobvyklé hobby chytlo, vylovil George obrovský arzenál zbraní včetně granátů, pistolí a nožů. Trezor je podle něj jeho zatím nejlepším nálezem.

Jeho matka byla velmi vděčná, když se dozvěděla o nabídce pracovní zkušenosti, kterou syn dostal a uvedla: „No, není to hezké? Je to prostě krásný příběh.“ Řekla také, že je docela ironické, že Robův trezor ukradl nějaký dospívající chlapec, aby ho po letech našel jiný teenager a vrátil mu ho.

Originální článek.

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.