Enrico Trigoso

4. 6. 2022

TÉMA: Diskuse o protiepidemických opatřeních

Během covidové pandemie řídící pracovníci na školách a univerzitách zaváděli dogmaticky a často i násilně opatření, jako povinné nošení roušek a očkování, se záměrem zabránit šíření viru SARS-CoV2. Podle nedávných peer-review studií však tato opatření neměla valný účinek.

Výzkumná práce zveřejněná 18. května 2022 zdůrazňuje nedostatky nařízení o povinném očkování a nošení roušek. Jak studie uvádí, tato opatření nezabránila šíření čínského viru na Cornellově univerzitě.

Přestože univerzita vyžadovala, aby se na akademické půdě nosily respirátory, aplikovala se izolace nakažených a podezřelých a provádělo se sledování kontaktů do několika hodin po jakémkoli pozitivním výsledku, práce přiznává, že: „Zkušenosti Cornellu ukazují, že tradiční zásahy v oblasti veřejného zdraví nebyly pro omikron vhodné. Očkování sice ochránilo před závažným onemocněním, ale nestačilo k zabránění rychlého šíření, a to ani v kombinaci s dalšími opatřeními v oblasti veřejného zdraví včetně rozsáhlého kontrolního testování.“

Jiná studie zjistila, že sekundární přenosy byly „výrazně nižší ve školách ve srovnání s domácnostmi, což naznačuje, že přenos v domácnostech je v této pandemii důležitější než přenos ve školách“.

Ke konci semestru v roce 2021 téměř kompletně proočkovaná Cornellova univerzita uzavřela kampus kvůli nárůstu případů covidu.

„Povinné masky nedokázaly kontrolovat šíření infekce ve školách, jak ukazuje tato analýza škol s povinným nošením roušek a bez nich. Předchozí studie prokázaly, že vakcíny proti covidu nezabraňují šíření přenosu,“ uvedl Dr. Sanjay Verma pro The Epoch Times s odkazem na studii z 18. května.

Dr. Verma, kardiolog z Kalifornie, který zaznamenal nárůst srdečních problémů po hromadném zavedení vakcín, se domnívá, že roušky a povinné očkování nebyly tím nejlepším způsobem, jak se s covidem vypořádat.

„Byl kladen malý, pokud vůbec nějaký, důraz na jiné, účinnější snahy o zmírnění následků: Daleko účinnější by byla ventilace a filtrace, cvičení, snížení hmotnosti a osobní zodpovědnost. Čili tato školní a univerzitní opatření vyvolávají otázku: čeho chtějí dosáhnout?“

Bývalý viceprezident společnosti Pfizer Michael Yeadon, toxikolog a odborník na výzkum alergií a respiračních onemocnění, tvrdí, že vzhledem k tomu, že poměr úmrtnosti na infekce (IFR) u covidu-19 nebyl vysoký, neměly být vakcíny nařízeny a že z předchozí vědecké literatury bylo známo, že roušky jsou v zastavení respiračních virů neúčinné.

„Již dlouho před covidem-19 bylo známo, že roušky na obličej nic nezmohou,“ uvedl Yeadon v prohlášení, které zaslal deníku The Epoch Times.

„Mnozí nevědí, že modré lékařské roušky nejsou filtry. Vzduch, který vdechujete a vydechujete, se pohybuje dovnitř a ven mezi rouškou a vaším obličejem. Jsou to jen chrániče proti stříkající kapalině, nic víc,“ napsal Yeadon a připojil odkaz (klikněte zde) na stránku uvádějící přes 400 studií, které poukazují na neúčinnost vládních opatření během pandemie, jako byly roušky nebo lockdowny.

Z nedávného výzkumu víme, že vakcíny proti covidu zvyšují riziko myokarditidy, zejména u mužů ve věku 16-29 let,“ poznamenává zase doktor Verma.

„Domnělé a neprokázané výhody takovýchto školních a univerzitních opatření je třeba vyvážit velmi reálnými riziky (bez ohledu na to, jak vzácná se mohou zdát). Nesmíme také zapomínat, že údaje CDC ukazují nulový nadbytek úmrtí ve věkové skupině 0-24 [let] v letech 2020 a 2021 ve srovnání s předchozími roky. Celková míra hospitalizací a IFR v této věkové skupině je velmi nízká a nezdá se, že by opravňovala k takovýmto nařízením, která se stejně zdají být neúčinná při zastavení šíření. Úředníci veřejného zdravotnictví by veřejnosti lépe posloužili, kdyby kladli důraz na respirátory N95 u všech vysoce rizikových osob, zlepšení ventilace a filtrace, cvičení a snížení hmotnosti a izolaci při příznacích,“ napsal našemu deníku Dr. Verma.

Jiná studie z 25. května zjistila, že „neexistuje žádný významný vztah mezi povinnými rouškami a počtem případů“ poté, co zopakovala „velmi citovanou studii CDC, která prokázala negativní vztah mezi povinnými rouškami ve školách a dětskými případy SARS-CoV-2“, a to na větším vzorku okresů a v delším časovém intervalu.

Zdroj.

Související články

Přečtěte si také

Jak se vypořádat s migranty? Dánsko a Maďarsko jako příklad funkčního přístupu
Jak se vypořádat s migranty? Dánsko a Maďarsko jako příklad funkčního přístupu

Jak řešit otázku nelegální migrace? Jak odradit nezvladatelné množství běženců? S neschopností EU dohodnout se na funkčním přístupu přicházejí jednotlivé země bloku s vlastními řešeními, která by mohla sloužit jako příklad účinné migrační politiky. Podíváme se na situaci v Dánsku a Maďarsku.

Politický skandál v Německu – Zelení údajně zmanipulovali doporučení odborníků ohledně zavření jaderných elektráren
Politický skandál v Německu – Zelení údajně zmanipulovali doporučení odborníků ohledně zavření jaderných elektráren

Podle zprávy časopisu Cicero nové vládní dokumenty ukazují, že zelení odpůrci jaderné energie na německých ministerstvech překrucovali doporučení odborníků ve prospěch odstavení jaderných elektráren.

Ministerstvo zdravotnictví „varuje před transplantačním turismem do Číny“ a násilně odebíranými orgány
Ministerstvo zdravotnictví „varuje před transplantačním turismem do Číny“ a násilně odebíranými orgány

„Ministerstvo zdravotnictví varuje před transplantačním turismem do Číny, kromě zdravotního rizika můžete dostat orgán násilně odebraný vězni,“ uvádí na svém X účtu náměstek ministra zdravotnictví.

Chcete od nás hypotéku? Topit uhlím ale nesmíte
Chcete od nás hypotéku? Topit uhlím ale nesmíte

Vliv ESG proniká už i do sféry hypoték pro fyzické osoby.

Biden řekl, že chce předvolební debatu, Trump je k ní prý připraven kdykoliv
Biden řekl, že chce předvolební debatu, Trump je k ní prý připraven kdykoliv

Když dnes dostal Biden otázku, zda bude s Trumpem debatovat, odpověděl: "Budu, někde. Nevím, kdy, ale rád s ním budu debatovat."