Ordo Iuris

23. 12. 2022

Pochod levicových radikálů „institucemi“ se zrychluje. Již víme, že v roce 2023 se chce OSN zabývat celosvětovým zavedením sexuální výchovy a „Transformativní genderové výchovy“, pracuje na úmluvě, která pokládá obranu manželství za „homofobii“ a „homofobii“ za zločin proti lidskosti. Pracuje se rovněž na omezování svobody slova ve jménu boje proti „dezinformacím“.

V nadcházejících týdnech však začne boj za uznání potratu za lidské právo. Pak zbyde jen konstatovat, že většina světa chránící nenarozené děti porušuje lidská práva a jejich skutečnými obránci jsou Čína nebo Kanada, kde může být dítě zavražděno i při porodu.

Začátkem září přijalo Valné shromáždění OSN rezoluci, která potraty zařadila mezi lidská práva. Tehdy nás znepokojilo, že formálně nezávazná usnesení spoluvytvářejí zvykové právo, ovlivňují výklad lidských práv a jsou reálnou hrozbou pro národní právní systémy. Bude-li se v jednotlivých dokumentech pravidelně opakovat, že potrat je jedním z „lidských práv“, může to rychle vést k zavedení „potratu na přání“ ve všech zemích.

Nyní je připravena ještě jednoznačnější rezoluce OSN. Třetí výbor Valného shromáždění OSN přijal návrh o boji proti násilí na ženách, citující předchozí rezoluci, kde se uvádí, že „přístup k bezpečnému potratu“ má být součástí „lidských práv všech žen“. Navzdory většině zemí světa se mocná lobby v OSN snaží potraty začlenit do systému lidských práv! Rezoluce se zabývá „prevencí a odstraněním všech forem násilí na ženách a dívkách“. Již její název říká, že „násilí na ženách“ je třeba chápat mimo jiné jako „genderové stereotypy a negativní společenské normy“. Autoři uvádějí, že děti by se ve školách měly učit mimo jiné o „sexuálních a reprodukčních právech“, „prevenci infekce HIV“ a hormonálních blokátorech, tedy chemické kastraci dětí v dospívání. Na pouhých 14 stranách usnesení se slovo „gender“ vyskytuje až 80krát.

Koncem listopadu se představitelka Ordo Iuris zúčastnila dalšího zasedání Rady pro lidská práva ve švýcarské Ženevě. Zúčastnila se všech diskusních panelů, kde jako jediná připomněla, že právo na život je základním právem každého člověka, i toho ještě nenarozeného.

Ordo Iuris jako organizace se zvláštním poradním statusem při OSN předložilo písemné stanovisko na 56. zasedání Komise OSN pro populaci a rozvoj ohledně populace, vzdělávání a udržitelného rozvoje. Upozornili jsme na neúčinnost permisivní sexuální výchovy prosazované institucemi OSN. Tam, kde taková výchova probíhá, roste počet těhotenství u dětí, počet onemocnění pohlavně přenosnými nemocemi, a počet sexuálních trestných činů je vyšší než v zemích, kde školní osnovy zajišťují výchovu k rodinnému životu zaměřenou na budování vztahu vzájemné odpovědnosti a lásky.

Téměř všechny iniciativy OSN, u nichž extrémní levice propašovává své radikální ideologické postuláty do mezinárodního práva, narážejí na odpor specifické skupiny zemí, které důsledně hájí základní hodnoty evropské civilizace, právo na život, podporu rodin, svobodu slova nebo věrnost základním vědeckým pravdám, například že existují pouze dvě pohlaví.

Interrupční a genderoví lobbisté se snaží tento odpor zlomit. Tomuto účelu má sloužit dohoda o partnerství mezi Evropskou unií a zeměmi Afriky, Karibiku a Tichomoří, na níž se stále pracuje a která   podmíní finanční podporu EU podporou potratů a genderové ideologie na mezinárodním fóru a hlasováním jako Evropská unie na fóru OSN.

Spojené státy a Evropská unie se snaží vnést ideologický obsah do mezinárodních směrnic Výboru pro světovou potravinovou bezpečnost. V říjnu byla činnost tohoto fóra pozastavena, protože USA a EU trvaly na tom, že dohoda by měla zahrnovat také otázky týkající se mimo jiné transsexualismu a potratů. Část členských států OSN s tím nesouhlasila. Představitelé USA a EU dohodu zablokovali s tím, že přijmou pouze smlouvu, která bude obsahovat konkrétní ideologické pojmy: „různé a prolínající se formy diskriminace“, „ženy v celé jejich rozmanitosti“ a „zdraví a sexuální a reprodukční práva“.

Vysoký komisař OSN pro lidská práva podpořil pozici USA a EU s tím, že sporné otázky již přijaly všechny státy OSN v jedné z rezolucí Valného shromáždění.

To ukazuje, jak důležité je postavit se ideologickým iniciativám. V opačném případě budou nezávazné rezoluce OSN považovány za důkaz celosvětového konsenzu ve vysoce kontroverzních otázkách.

Není pochyb o tom, že Organizace spojených národů je vedle institucí EU a evropských tribunálů největší hrozbou pro suverenitu evropských států. Radikálové moc dobře vědí, že právě s pomocí OSN mohou vytvořit zvykové právo a výklad „lidských práv“, aby všechny lstivě přiměli k realizaci své mylné vize.

Boj za obranu lidské důstojnosti, života, rodiny a svobody pokračuje.

Názory a postoje vyjádřené v tomto článku jsou názory autora článku a nemusejí se shodovat s postoji deníku The Epoch Times.

Přečtěte si také

Jak se vypořádat s migranty? Dánsko a Maďarsko jako příklad funkčního přístupu
Jak se vypořádat s migranty? Dánsko a Maďarsko jako příklad funkčního přístupu

Jak řešit otázku nelegální migrace? Jak odradit nezvladatelné množství běženců? S neschopností EU dohodnout se na funkčním přístupu přicházejí jednotlivé země bloku s vlastními řešeními, která by mohla sloužit jako příklad účinné migrační politiky. Podíváme se na situaci v Dánsku a Maďarsku.

Politický skandál v Německu – Zelení údajně zmanipulovali doporučení odborníků ohledně zavření jaderných elektráren
Politický skandál v Německu – Zelení údajně zmanipulovali doporučení odborníků ohledně zavření jaderných elektráren

Podle zprávy časopisu Cicero nové vládní dokumenty ukazují, že zelení odpůrci jaderné energie na německých ministerstvech překrucovali doporučení odborníků ve prospěch odstavení jaderných elektráren.

Ministerstvo zdravotnictví „varuje před transplantačním turismem do Číny“ a násilně odebíranými orgány
Ministerstvo zdravotnictví „varuje před transplantačním turismem do Číny“ a násilně odebíranými orgány

„Ministerstvo zdravotnictví varuje před transplantačním turismem do Číny, kromě zdravotního rizika můžete dostat orgán násilně odebraný vězni,“ uvádí na svém X účtu náměstek ministra zdravotnictví.

Chcete od nás hypotéku? Topit uhlím ale nesmíte
Chcete od nás hypotéku? Topit uhlím ale nesmíte

Vliv ESG proniká už i do sféry hypoték pro fyzické osoby.

Biden řekl, že chce předvolební debatu, Trump je k ní prý připraven kdykoliv
Biden řekl, že chce předvolební debatu, Trump je k ní prý připraven kdykoliv

Když dnes dostal Biden otázku, zda bude s Trumpem debatovat, odpověděl: "Budu, někde. Nevím, kdy, ale rád s ním budu debatovat."