Epoch Inspirace

13. 1. 2023

BOSTON – Hudebník Charles Gravenhorst byl ohromen „oceánem krásy a půvabu“ souboru Shen Yun Performing Arts.

„Na začátku jsem plakal,“ řekl. „Nikdy jsem nezažil tolik krásy, která se na mě valila v jediném okamžiku, a stále přicházela a přicházela.“

Pan Gravenhorst navštívil silvestrovské dopolední představení Shen Yun v divadle Boch Center Wang v Bostonu ve státě Massachusetts.

„Nikdy jsem nezažil, že bych za své peníze na zábavu dostal více než dnes,“ řekl. „Za celých svých téměř 70 let… jsem z divadla nevycházel spokojenější než dnes.“

Shen Yun Performing Arts sídlí v New Yorku a je přední světovou společností klasického čínského tance. Vedle lidových tanců a sólových vystoupení předvádí také tance, které vyprávějí příběhy od starověku až po současnost.

Součástí Shen Yun je také jedinečný orchestr, který kombinuje tradiční čínské nástroje s klasickým západním orchestrem.

Jako bývalý tenorista Sanfranciské opery byl pan Gravenhorst ohromen profesionalitou orchestru a virtuózními pěvci, kteří zpívají čínské texty ve stylu belcanta.

„Prostě bezkonkurenční… světová úroveň,“ řekl. „Sopranistka byla prostě nadpozemská… slyšet její hlas naplnit toto nádherné divadlo bez mikrofonu – to je prostě zázrak, je to zázrak.“ „A to je důvod, proč přijdeme a zaplníme divadlo a zaplatíme, co zaplatíme,“ dodal.

„Ta nepřetržitá kontinuita od začátku do konce byla jako život, který se před námi odvíjí od narození přes střední věk až po zralost: veškeré bohatství života bylo zachyceno zvukem.“

— Charles Gravenhorst

Stejně tak na pana Gravenhorsta zapůsobila schopnost Shen Yun neustále propojovat „krásu pohybu“ a „krásu zvuku“ a zároveň předávat svou vizi a udržovat „její energii a živost“ v průběhu celého programu.

„Ta nepřetržitá kontinuita od začátku do konce byla jako život, který se před námi odvíjí od narození přes střední věk až po zralost: veškeré bohatství života bylo zachyceno zvukem,“ řekl.

„Spojení západní barvy a východního temperamentu na mne působilo velmi jímavě,“ dodal, „místo abyste měli pocit, že sledujete vzdálenou exotickou kulturu, tak jste měli pocit, že je vám velmi blízká… jako by to byli vaši bratři a sestry a my usilujeme o totéž: snažíme se být zkrátka svobodní, žít tak, jak nám to Stvořitel určil.“

Od založení souboru Shen Yun v roce 2006 je jeho posláním oživit 5 000 let starou tradiční čínskou kulturu. Tato prastará kultura, která má kořeny ve starověké čínské buddhistické a taoistické filozofii, se ocitla na pokraji zániku poté, co se v roce 1949 chopil moci čínský komunistický režim. Podle webových stránek Shen Yun jejich představení prezentuje „Čínu před komunismem“.

„Když zprostředkováváme to, co je pravdivé, předáváme Boží podstatu.“

 – Charles Gravenhorst

Pan Gravenhorst byl potěšen schopností Shen Yun prostřednictvím umění sdělit božské poselství.

„Když zprostředkováváme to, co je pravdivé, předáváme Boží podstatu,“ řekl.

„Existuje mnoho takových skupin, které se snaží sdělit nějaké poselství a využívají k tomu umění, a přitom to dělají tak, že jste zklamáni.“

K představení Shen Yun však řekl: „Bylo potěšující, že jsme dnes viděli něco tak výjimečného.“

Z původního článku The Epoch Times.

The Epoch Times je hrdým sponzorem souboru Shen Yun Performing Arts. O reakcích publika informujeme od založení Shen Yun v roce 2006.

Související články

Přečtěte si také

Median: ANO by v dubnu vyhrálo s 32,5 pct, druhá ODS a třetí shodně SPD a Piráti
Median: ANO by v dubnu vyhrálo s 32,5 pct, druhá ODS a třetí shodně SPD a Piráti

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo hnutí ANO s 32,5 procenta, druhá ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně po deseti procentech a hnutí STAN by získalo osm procent hlasů.

Vstup do Evropské unie byl pro ČR výhrou, i když není dokonalá, řekl dnes Pavel
Vstup do Evropské unie byl pro ČR výhrou, i když není dokonalá, řekl dnes Pavel

Ocenil ji zejména jako nástroj pro mírové soužití. Také připomněl, že umožňuje volně cestovat, pracovat a studovat v jiných zemích EU.

„Migrace jako zbraň“ – organizované úsilí odehrávající se hluboko v panamské džungli
„Migrace jako zbraň“ – organizované úsilí odehrávající se hluboko v panamské džungli

Masové ilegální přistěhovalectví je využíváno k „politickému, kulturnímu, ekonomickému a dokonce i geografickému zničení Spojených států amerických“, říká odborník na komunismus.

Britská policie začala zatýkat migranty pro první vlnu deportací do Rwandy
Britská policie začala zatýkat migranty pro první vlnu deportací do Rwandy

Britská policie dnes začala se zadržováním migrantů, kteří do Británie přišli nelegálně a byli vybráni do první vlny deportací do Rwandy.

Květen nebo máj – hlavně když kvete a prší
Květen nebo máj – hlavně když kvete a prší

Objevte kouzlo máje, lásky času. Český měsíc květen má svou vlastní historii a původně se jmenoval máj.