Louise Chambers

4. 6. 2023

Jedna z trojčat, jejichž matka pro ně připravila speciální časovou schránku, kterou měli otevřít, když jim bude 25 let, se o tento výjimečný okamžik a neuvěřitelný obsah schránky podělila se světem.

Jamie Poepoeová z Pittsburghu v Pensylvánii, USA, pracuje jako personalistka. Její mámě je 60 a tátovi 63. „Jsem jedna ze čtyř dětí. Trojčatům – Scottymu, Jonnie a mně (v pořadí narození) je 25 let a máme starší sestru Jessie, které bude v červnu 27 let,“ napsala Jamie The Epoch Times. 

Jamie, Scotty a Jonnie se svými rodiči. (se svolením Jamie Poepoeové)
Časová schránka pro trojčata. (se svolením Jamie Poepoeové)
(se svolením Jamie Poepoeové)

Když byla Jamie malá, začala její matka sestavovat časovou schránku, kterou chtěla dát svým dětem k 25. narozeninám. Jamie si živě vzpomíná, jak v dětství zírala na tuto tajemnou krabici na poličce nad bratrovou skříní, a nikdy nevěřila, že přijde čas ji otevřít. Ale před narozeninami trojčat letos 21. dubna nastal ten správný čas.

„Moje starší sestra Jessie měla jednu vlastní a trojčata se o ni musela podělit. Když jsme odjeli na vysokou, na schránku jsem zapomněla. Rozhodli jsme se otevřít kapsli týden před našimi narozeninami, protože to bude jediná chvíle v dubnu, kdy budeme skoro všichni pohromadě,“ svěřila se mladá žena. 

Protože jejich sestra z trojčat Jonnie byla v jiném státě a připravovala se na stěhování kvůli práci, Jamie a Scotty otevřeli časovou kapsli sami s Jonnie přes FaceTime. Jamie tento výjimečný okamžik natočila. „Chtěla jsem, abychom si ten okamžik mohli navždy pamatovat a přehrát si ho, až budeme chtít,“ řekla.

Lisa se svými dětmi: trojčaty a Jessie. (se svolením Jamie Poepoeové)
Sourozenci. (se svolením Jamie Poepoeové)
se svolením Jamie Poepoeové)

Časová schránka obsahovala množství pokladů z dětství trojčat, včetně dopisů od členů rodiny a blízkých přátel, dětského oblečení a hraček, a dokonce i videokazety. Na všech byla patrná láska a péče maminky Lisy.

Jamie řekla: „Máma nám napsala několik dopisů. … V jednom dopise se svěřila, že pro nás trojčata vybrala jednu časovou schránku místo tří v naději, že nás to v den našich narozenin spojí. Vybrala si věk 25 let, protože to byl v jejím životě velmi zlomový okamžik. Věděla, že do té doby uděláme několik velkých životních rozhodnutí a chystáme se udělat mnoho a mnoho dalších.“

Krabice obsahovala celou řadu rodinných pokladů. „Byly tam bryndáčky z naší první narozeninové oslavy, dupačky, které ušila moje máma a na kterých byla naše jména, čepičky z porodnice, když jsme se narodili, přívěsky s křišťálovým křížem, noviny z 21. dubna 1998, upravené lahve na víno z naší dětské oslavy, upravené dětské boty, které měly na podrážce jedné boty naše jména a na druhé naše narozeniny, čepičky a panenky, které jsme měli rádi, a půldolar pro každého z nás od našeho dědečka,“ vypráví Jamie. 

(se svolením Jamie Poepoeové)
(se svolením Jamie Poepoeové)
(se svolením Jamie Poepoeové)

Jamie dopisy zasáhly přímo do srdce a předměty v ní vyvolaly hlubokou nostalgii. „Máma nám napsala skoro deset dopisů. Můj nejoblíbenější byl ten, kde popisovala všechny naše osobnosti, a to i ve věku jednoho roku. Nejvíce ve mně rezonovala část, kde poznamenala, že si byla jistá, že jsme po celých pětadvacet let strávili život tím, že jsme se navzájem srovnávali ve škole, ve sportu, ve vzhledu, ve všem… ale ona slíbila, že nás vždycky bude vnímat jako naše vlastní jedinečné individuality.“ 

Sourozenci se při otevírání časové schránky „smáli, usmívali a ronili šťastné slzy“. Dokonce se smáli i tomu, že kapsle vypadá dost ošuntěle, a „perfekcionistická“ maminka Lisa vysvětlila, že byla příliš zavalená péčí o čtyři děti mladší tří let, než aby krabičku zkrášlila.

(se svolením Jamie Poepoeové)
(se svolením Jamie Poepoeové)
(se svolením Jamie Poepoeové)

Jamie byla časovou schránkou, která zůstává v domě její matky v Severní Karolíně, tak dojata, že slíbila, že něco podobného vytvoří i pro své budoucí děti. „Jak stárneme, scházet se je čím dál těžší. Když jsem tu schránku viděla, měla jsem pocit, že čas, který jsme strávili všichni společně v jedné domácnosti, utekl tak rychle, a přála bych si, abych ho nebrala jako samozřejmost,“ podotýká. 

anglického originálu na The Epoch Times přeložil Ondřej Horecký. Článek byl redakčně zkrácen. 

Související články

Přečtěte si také

„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory
„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory

„Bylo dovezeno pět tisíc balení léčiva HUVEMEC z Bulharska. Nakonec se řeklo, že bude pouze pro nemocniční podání, což vlastně proti hlavnímu smyslu jeho fungovaní, protože působí nejlépe jako prevence a při časném podání, tak aby se nemoc nemohla rozvinout,“ vysvětluje doktorka Stehlíková...

Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí
Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí

Chuej Li nedávno vypovídala na půdě Poslanecké sněmovny o perzekuci, které její matka čelila v Číně a která dopadala i na ni, v době, kdy byla dítětem. V rozhovoru nám prozradila své pocity a více detailů.

Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga
Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga

Právník Robert Kotzian podrobil analýze fact-checking projektu Demagog.cz, který si měl „posvítit“ na výroky Aleny Schillerové ohledně migračního paktu. Míní, že i „strážci pravdy“ se mohou mýlit.

Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání
Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání

Proč by se nemělo říct nahlas, že hormonální formy antikoncepce, jako jsou pilulky, kožní náplasti, injekce, implantáty nebo nitroděložní tělíska, mívají často vedlejší účinky?

Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?
Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?

„To, že bobr vytváří mokřad, je třeba porovnávat s tím, jak stát realizuje zadržení vody v krajině. Je třeba vzít na zřetel, že sucho je velkou hrozbou pro naši krajinu. Přínos mokřadů je skutečně velký.“