Recept: Kynuté Honzovy buchty
Recept: Kynuté Honzovy buchty

Všichni určitě máme doma uložený nějaký ten zaručený recept na nejlepší kynuté buchty, také zvané Honzovy buchty, a já vám přináším ten náš rodinný. Plnit můžete povidly, mákem, tvarohem, ořechy, ale klidně i ovocem.

Recept: Super jednoduchý jablečný koláč z listového těsta
Recept: Super jednoduchý jablečný koláč z listového těsta

Francouzský tarte fine aux pommes je na podzim stálicí francouzských pekáren. Vyrábí se pouze z 2 hlavních ingrediencí – listového těsta a jablk. Dodatečné suroviny jako trochu másla, cukru a marmelády má každá domácnost.

Recept: Zázvorové koláčky ze špaldové mouky
Recept: Zázvorové koláčky ze špaldové mouky

Tyto zázvorové koláčky mají čerstvé křupavý okraj a měkký střed. Špalda dodává koláčkům ořechovou chuť. Koláčky lze uskladnit v uzavřené nádobě, kde dlouho vydrží a mohou sloužit jako vítané přivítání pro nenadálé hosty.

Recept: Máslové croissanty
Recept: Máslové croissanty

Pokud jste někdy zkusili pravé croissanty (čti kroasany) ve Francii nebo jinde na Západě, víte,...

Recept: Lívance s rybízovou pěnou
Recept: Lívance s rybízovou pěnou

Jako děti jsme se olizovaly až za ušima a vydrželo nám to až do dnešního věku. Protože je to pokrm velice sytý, každému členovi rodiny postačí jeden velký lívanec s pořádným nášupem rybízové pěny.