Dnes si ukážeme, jak vyrobit thajský salát z nezralého manga, ledového salátu a opražených buráků s pro nás neobvyklým dresinkem. Hodí se jako příloha k asijským jídlům, ale vynikající je i  sám o sobě.

Příprava: 30 min.

Na salát s mangem budeme potřebovat

(porce pro 4 – 5 osob)


Dresink

  •          2 lžíce rybí omáčky
  •          2 lžíce teplé vody
  •          2 lžíce šťávy z limetky
  •          2 lžíce třtinového cukru

V menší misce nebo hrnku si smícháme všechny ingredience na dresink Lžící nebo jinak rozdrtíme cukr. Promícháme a ochutnáme.

Podle chuti můžeme jednotlivým ingrediencím trochu přidat nebo ubrat. Dresink odložíme bokem.

Salát

  •          1 tvrdé mango
  •          2 – 3 jarní cibulky
  •          5 – 7 listů ledového salátu
  •          1 – 2 chilli papričky
  •          hrst nesolených arašídů  

Do velké mísy si nastřiháme, natrháme nebo nakrájíme přibližně 7 listů ledového salátu. Použít můžeme samozřejmě i salát hlávkový anebo jiné druhy.

Oloupeme mango a nahrubo ho nastrouháme na struhadle. V obchodě vybíráme mango hodně tvrdě, klidně může být vevnitř ještě nazelenalé.

Jarní cibulku si nakrájíme na asi 2-centrimetrové kusy a ty pak ještě podélně rozřízneme. Pokud cibulce zas tolik nehodlujete, snižte její množství anebo ji vynechejte úplně.


Knižní tip Epoch Times
Doporučujeme Vám knihu, která odhaluje jak se vliv komunismu rozšířil po celém světě a skrytě či pod různými maskami  působí proti celému lidstvu. Knižní vydání či e-book můžete zakoupit v našem E-shopu.


Chilli papričku, čerstvou nebo zavařenou, si rozřízneme, zbavíme ji semínek a nakrájíme na malé kousky.

Na pánvi si na sucho osmahneme nesolené arašídy, dokud nejsou dohněda a pak je vsypeme k ostatním ingrediencím.

Všechno dobře promícháme, přelijeme dresinkem a znovu pečlivě promícháme.

Tak, a je hotovo!

Přejeme dobrou chuť!