Redakce Epoch Times

28. 8. 2019

Deník Epoch Times od počátku sleduje vývoj událostí ohledně údajného spolčení Donalda Trumpa s Ruskem, které je doprovázeno rozsáhlým vyšetřováním. Pracují na něm zejména Jeff Carlson a Jasper Fakkert.

Když se v roce 2016 konaly prezidentské volby v USA, ve kterých proti sobě stáli Hillary Clintonová za demokraty a Donald Trump za republikány, byla na veřejnosti a v zákulisí pravděpodobně rozehrána velká hra s cílem diskreditovat kandidáta republikánů Donalda Trumpa.

Obvinění proti Trumpovi založené na jeho údajné tajné dohodě s Ruskem a odposlouchávání člena jeho prezidentské kampaně mají dohru ještě dnes.

Pravidelný přispěvatel Epoch Times Jeff Carlson sepsal 33 klíčových otázek, které měly být předloženy vyšetřovateli Robertu Muellerovi během jeho svědectví před komisí v červenci 2019. Mueller měl vyšetřovat údajnou koluzi Donalda Trumpa s Ruskem.

Muellerovo vyšetřování přišlo USA na téměř 32 milionů dolarů, ale nakonec nevyústilo v potvrzení, že by k údajné koluzi skutečně došlo.

Šetření bylo zaměřeno na vměšování Ruska do prezidentských voleb v USA v roce 2016 a trvalo přes rok a půl. 448-stránkový Muellerův report, ze kterého poskytl souhrn veřejnosti ministr spravedlnosti William Barr, však žádnou konspiraci Donalda Trumpa s Ruskem neprokázal.

Deník Epoch Times vytvořil ve světle důkazů z ověřených zdrojů a oficiálního vyšetřování infografiku hlavních hráčů celého skandálu. (Viz níže)

Pro zvětšení infografiky klikněte na zde. (Epoch Times)

Na konspirační teorii o vlivu Ruska ve volbách USA reagoval v rozhovoru s Epoch Times také známý ruský disident Vladimír Bukovskij.

„Moje první reakce byla smích, protože většina vašich krajanů (v USA) si to pravděpodobně neuvědomuje, ale Sovětský svaz byl vždy zapleten do voleb a manipulací, dokonce předtím, než byly vynalezeny počítače. Takže to není nic nového. Samozřejmě vždycky chtěli ovlivňovat americké volby, ale obvykle to bylo okrajové a směšné.

Nejvíce patrný výsledek byl, když byl zvolen Ronald Reagan a Carter byl poražen – Sověti zmanipulovali Íránce, aby až do voleb nepropustili rukojmí. A dostali za to Ronalda Reagana. To ukazuje, jak krátký byl jejich úsudek v těchto sporech.

Vždy byli dobří v machinacích, ale jejich znalost americké reality byla vždy velmi slabá. Neměli tušení, jak Amerika žije, jak se tam vládne, co bude převažovat, jaký bude výsledek té či oné akce. Kvůli marxismu vždy viděli koncept americké politiky jako obrovskou konspiraci, obrovské firmy, které mají každého v kapse a podobné věci. To byl operační koncept. Byl tak vzdálený realitě, že čehokoliv dosáhli v taktickém smyslu, je porazilo strategicky,“ uvedl Bukovskij.

A mnoho dalšího naleznete v rubrice Spygate.

Čtěte také:

Muellerovo vyšetřování stálo americkou pokladnu skoro 32 milionů dolarů

Spygate: Pravdivý příběh o tajné dohodě k sesazení Donalda Trumpa

Demokraté se pokoušejí zablokovat Trumpův příkaz k odtajnění dokumentů z vyšetřování „Ruského vlivu“

Mainstreamová média v USA jsou ve službách levicových, progresivních a socialistických skupin

Vyšetřování: Jak došlo k nelegálnímu sledovaní Donalda Trumpa během volebního období

Vyšetřování: Fusion GPS a „pojistná taktika“ k zabránění Donaldu Trumpovi v získání postu prezidenta

Přečtěte si také

Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů
Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů

Regulace z Bruselu znesnadňují život výrobcům domácích spotřebičů až na hranici přežití. Zatímco náklady rostou, marže tlačené dolů taktikami prodejců se neustále snižují, tvrdí zástupce asociace výrobců

Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun
Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun

Již zhruba týden panuje v České republice mrazivé počasí. Mráz poškodil většinu ovocných stromů v Čechách a 50 procent na Moravě. Podle odhadů ovocnářů se škoda vyšplhá na miliardu korun.

Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference
Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference

„Je to snadné. Nedá se tomu zabránit a možné je úplně všechno,“ komentoval využívání a zneužívání umělé inteligence herní vývojář Daniel Vávra na konferenci o svobodě projevu a boji s dezinformacemi.

Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci
Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci

Pokud to, co tyto skupiny a správci majetku dělali, bylo tak spravedlivé, proč od toho nyní utíkají?

Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU
Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU

Slovensko je v nynějším sedmiletém rozpočtovém období Evropské unie možná naposledy čistým příjemcem peněz z evropských fondů.