Milan Kajínek

25. 11. 2020

Prezidentské volby v USA 2020

Prezident Donald Trump prohlásil, že navzdory tomu, že od něj dostala vládní agentura General Services Administration (GSA, Správa obecných služeb) schválení, aby mohla začít spolupracovat s týmem prezidentského kandidáta Joea Bidena, „nikdy neuzná“ to, co nazval „nejzkorumpovanějšími volbami v americké politické historii“, a jeho tým bude nadále pokračovat v právních krocích k odhalení volebních podvodů.

„Pohybujeme se plnou rychlostí vpřed. Nikdy neuznáme falešné hlasovací lístky a Dominion,“ – Donald Trump, prezident USA

GSA je nezávislá agentura vlády Spojených států založená v roce 1949, která pomáhá spravovat a podporovat základní fungování federálních agentur. Dodává produkty a zajišťuje komunikaci pro americké vládní úřady, poskytuje dopravní prostředky a kancelářské prostory federálním zaměstnancům. Převzetí moci upravuje zákon o prezidentském přechodu Presidential Transition Act (PTA).

„GSA byla umožněna předběžná spolupráce s demokraty, co to má společného s tím, že nadále pracujeme na našich případech ohledně toho, co vejde do dějin jako nejzkorumpovanější volby v americké politické historii?“ napsal Donald Trump na svém twitterovém účtu.

„Pohybujeme se plnou rychlostí vpřed. Nikdy neuznáme falešné hlasovací lístky a Dominion,“ dodal prezident s odkazem na volební platformu Dominion Voting System, která se nedávno dostala do centra pozornosti. Trumpův právní tým a bývalá federální prokurátorka Sidney Powellová argumentovali tím, že software a volební systém byly zneužity k manipulaci s hlasy ve prospěch demokratického kandidáta Joea Bidena.

Společnost Dominion Voting Systems Corp. vznesená obvinění na svých webových stránkách odmítá. „Kategoricky odmítáme nepravdivá tvrzení o záměnách hlasů a problémech se softwarem našeho hlasovacího systému.“

Bývalá federální prokurátorka Sidney Powellová 17. listopadu 2020 v rozhovoru pro Newsmax uvedla, že její tým získal čestné prohlášení bývalého venezuelského vojenského důstojníka, že byl volební systém Dominion navržen tak, aby manipuloval volby a udržoval u moci socialistického vůdce Huga Cháveze.

 Sidney Powellová, autorka bestselleru „Licensed to Lie“ a vedoucí právní zástupkyně ve více než 500 odvolacích soudech ve Washingtonu, 30. května 2019. (Samira Bouaou / The Epoch Times)
Sidney Powellová, autorka bestselleru „Licensed to Lie“ a vedoucí právní zástupkyně ve více než 500 odvolacích soudech ve Washingtonu, 30. května 2019. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

Čestné prohlášení podle Powellové uvádí, že volební systém Dominionu „byl vytvořen tak, aby Hugo Chávez už nikdy neprohrál další volby, a on už po vytvoření tohoto softwaru nikdy neprohrál“.

„Vyhrál všechny volby a poté systém exportovali do Argentiny a dalších zemí v Jižní Americe, a poté ho přinesli sem (do USA),“ říká Powellová.

„Volební systém Dominionu byl vytvořen tak, aby Hugo Chávez už nikdy neprohrál další volby.“ – Sidney Powellová, bývalá státní prokurátorka

Výkonný ředitel společnosti Dominion Voting System, John Poulos, který kdysi působil jako lobbista pro mluvčí sněmovny Nancy Pelosiovou (demokraté), uvedl v lednu 2020 před americkým Kongresem, že některé součástky sčítacího systému se vyrábějí v Číně.

Rudy Giuliani, právní zástupce prezidenta Trumpa, na tiskové konferenci 15. listopadu 2020 uvedl, že volební sčítací systém společnosti Dominion má pochybné pozadí, manipuloval s výsledky voleb ve Venezuele a mohl záměrně dopomoci demokratickému kandidátovi Joeu Bidenovi k vítězství.

Trumpův právník a bývalý primátor New Yorku, Rudy Giuliani, hovoří k médiím na tiskové konferenci v sídle Národního republikánského výboru ve Washingtonu; 19. listopadu 2020. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)
Trumpův právník a bývalý primátor New Yorku, Rudy Giuliani, hovoří k médiím na tiskové konferenci v sídle Národního republikánského výboru ve Washingtonu; 19. listopadu 2020. (Charlotte Cuthbertson / The Epoch Times)

Giuliani také poukázal na fakt, že systém od firmy Dominion byl použit pouze ve městech, která ovládají demokraté. „Prochází jim to, protože to dělají pouze v demokratických městech, která vlastní… na místě, které je republikánské, to neuvidíte,“ uvedl Giuliani.

21. listopadu 2020 Giuliani prohlásil, že má místopřísežné prohlášení muže, který v září 2020 infiltroval telefonní hovor mezi ředitelem společnosti Dominion a členy krajně levicového hnutí Antifa. Muž, který přísahal pod trestem křivé přísahy, v telefonním hovoru údajně zachytil prohlášení ředitel Dominionu, že se „postaral o to, aby Trump nevyhrál volby“.

Vyhrožování ředitelce GSA

Administrátorka GSA Emily Murphyová. (gsa.gov)
Administrátorka GSA Emily Murphyová. (gsa.gov)

„GSA nediktuje výsledek právních sporů a přepočítávání hlasů, ani neurčuje, zda je takové řízení přiměřené nebo oprávněné,“ napsala administrátorka GSA Emily Murphyová. „Skutečného vítěze prezidentských voleb určí volební proces podrobně popsaný v ústavě.“

Murphyová dále uvedla, že se rozhodla nezávisle, a to i přes obrovské množství hrozeb, které dostává.

„Vyhrožovali mi on-line, telefonicky a poštou. Hrozby se zaměřovaly na mou bezpečnost, moji rodinu, zaměstnance, a dokonce i na moje domácí mazlíčky ve snaze donutit mě k předčasnému uskutečnění tohoto rozhodnutí. I tváří v tvář tisícům výhrůžek jsem byla vždy odhodlána dodržovat zákony,“ uvádí Murphyová v dopise zaslaném Joeu Bidenovi.

Prezident Donald Trump ocenil její obětavost a věrnost zemi.

„Vyhrožovali mi on-line, telefonicky a poštou. Hrozby se zaměřovaly na mou bezpečnost, moji rodinu, zaměstnance, a dokonce i na moje domácí mazlíčky. – Emily Murphyová, administrátorka GSA

Podle zákona z roku 1963 (pdf) GSA rozhoduje, kdy bude vítěz určen. Poté zmocňuje nově zvoleného prezidenta ke komunikaci s federálními agenturami USA a poskytuje agenturám provozní financování. Příchozí administrativa má poté asi dva měsíce na to, aby se do 20. ledna zorganizovala. V tento den, 20. ledna podle zákona, dochází k oficiálnímu předání moci.

Epoch Times neprohlásí za vítěze prezidentských voleb v roce 2020 ani jednoho z kandidátů, dokud nebudou ověřeny všechny výsledky a vyřešeny všechny právní výzvy. Oba kandidáti si v některých státech připsali vítězství, ale zdá se být stále pravděpodobnější, že o konečných výsledcích těchto voleb rozhodnou soudní spory.

Související články

Přečtěte si také

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie
Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie. Kromě ní se od 1. května 2004 staly členskými zeměmi bloku také Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko.

Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci
Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci

Klimatičtí vědci se domnívají, že než dotovat výrobu průmyslových komodit z obnovitelných zdrojů energie, Evropa by si zboží měla nechat vyrobit tam, kde je elektřina z obnovitelných zdrojů levná – i za cenu deindustrializace.

Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy
Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy

Síť stovek neziskových organizací v USA ovlivňujících společnost a politiku, sdružených pod společností Arabella Advisors, zachycuje ve své nové knize Scott Walter. Jak tato síť funguje a kým je využívána?

Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují
Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují

Když v roce 2012 přijel do Německa, byla jeho matka v Číně zatčena za to, že se věnuje Falun Gongu. Díky mezinárodnímu tlaku byla o rok později propuštěna. Nyní ale musí „bojovat“ znovu...

„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie
„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie

Poslední dobou zaznamenáváme u nás a ve světě nárůst rakoviny. Kromě známých příčin jako je kouření, životospráva či znečištěné ovzduší, by dalším důvodem mohly být i mRNA vakcíny.