Redakce Epoch Times

22. 1. 2022

PAŘÍŽ, Francie – Charles Bernard, prezident rozhlasové stanice RCF, prohlásil, že by se lidé neměli příliš obávat pandemie a raději navštívit představení souboru Shen Yun Performing Arts, které označil za výjimečné.

„Myslím, že covidovou krizi musíme nechat stranou, musíme žít dál – a Shen Yun je zcela výjimečný, musíme ho využít, přijít se podívat, ať už je krize jakákoli,“ řekl Bernard po večerním představení ve francouzském hlavním městě.

Dodal, že jako s křesťanem s ním duchovní stránka newyorského představení Shen Yun rezonuje. Soubor založili čínští umělci v zahraničí, aby zde mohli svobodně tvořit a prostřednictvím jevištního umění ukazovat tradiční kulturu, která byla za vlády komunismu v Číně téměř zničena.

„Všiml jsem si, že v tancích a v textech, které jsou za tanci napsány, je poměrně dost duchovních konotací, to se mě dotýká zejména proto, že sám jsem prezidentem francouzského křesťanského rádia,“ řekl Bernard.

V dlouhé historii čínských dynastií měla každá dynastie svou vlastní kulturu, styl odívání a zákony, ale zásady jako věrnost, synovská úcta a zbožnost byly kontinuální po celé věky.

Myslím, že je to skvělé představení, velkolepé,“ – Charles Bernard

„Poselství míru, poselství dobročinnosti, poselství duchovnosti jsou v tom představení – všechna tato poselství jsou krásná,“ řekl Bernard.

„Myslím, že je to skvělé představení, velkolepé,“ dodal a podělil se také o své dojmy z velkoplošných digitálních kulis, které soubor při představení používá.

„Kulisy jsou mimořádné a jsou tam malé detaily, které považuji za výjimečné, zejména zadní část jeviště, kde vidíte postavy na obrazovce a které se z ničeho nic objeví na jevišti, je to zábavné a zajímavé využití technologie,“ řekl Bernard.

Technologie využití kulis v představení Shen Yun je unikátní a v divácích vyvolává dojem, že postavy jsou schopny létat vysoko v oblacích nebo se potápět hluboko v moři. Podobné iluze vytvářelo také pražské divadlo Laterna magika.

Zprávu připravili televize NTD a Maria Han.

The Epoch Times je hrdým mediálním partnerem souboru Shen Yun Performing Arts. O reakcích diváků na představení informujeme od založení Shen Yun v roce 2006.


Představení Shen Yun – Praha, Brno 2022

Soubor Shen Yun Performing Arts vystoupí v brněnském Janáčkově divadle 14. a 15. května 2022 a v pražském Kongresovém centru 28. a 29. května 2022.

Vstupenky na představení můžete zakoupit zde.

Související témata

Související články

Přečtěte si také

Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky
Ve Sněmovně „zavlál“ transparent, který v Pekingu vytrhávají policisté lidem z ruky

Během veřejného slyšení v Poslanecké sněmovně ukázal muž z Číny transparent s nápisem „Falun Gong je dobrý“, s nímž šla jeho matka protestovat na Náměstí nebeského klidu v Pekingu proti násilným represím komunistické strany.

Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran
Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran

Sněmovní volby by v březnu vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty hlasů, druhá ODS by měla 14 procent a třetí Piráty by volilo 10,5 procenta lidí.

Indoktrinace postupuje
Indoktrinace postupuje

Pokud máte alespoň mírný sklon ke konzervativismu, nejspíš jste se už v posledních letech setkali s tím, že vás někdo označil za extrémistu. Anebo vám někdo řekl, že se radikalizujete.

Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací
Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací

Evropský parlament dnes definitivně schválil nařízení, které Evropské unii umožňuje zakázat prodej, dovoz a vývoz zboží vyrobeného za použití nucené práce.

Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael
Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael

Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).