Redakce Epoch Times

23. 1. 2022

KOLÍN NAD RÝNEM, Německo – Člověk, který se prošel v kůži profesionálního tanečníka, musí pochopit, kolik potu a slz je potřeba k tomu, aby vzniklo dojemné představení, jaké předvádí soubor Shen Yun Performing Arts, říkají němečtí baletní tanečníci.

Tanya a Julio Acevedovi byli profesionálními baletními tanečníky, nyní si otevřeli vlastní taneční školu. Poté, co navštívili představení souboru Shen Yun, se podělili o své zážitky a respekt k tanečníkům souboru.

Z vlastní zkušenosti vědí, že diváci často podceňují množství práce, které za takovým představením stojí. „Jsem z oboru, vím, jak je to těžké, zvlášť když se všichni pohybují najednou. Samozřejmě, že je to stejné i v baletu. Náš corps de ballet také potřebuje hodně tréninku a hodně práce. Dá to hodně práce, aby se to nacvičilo správně,“ říká paní Acevedo.

„Běžte se podívat sami, podívejte se na to. Je to velmi zajímavé a krásné,“ říká tanečnice Tanya Acevedo

„Protože jsme bývalí tanečníci, vždycky si říkáme, že je za tím tolik práce. Většina diváků to podceňuje a neví, kolik hodin je potřeba k tomu, aby se takové představení odehrálo. Dát to dohromady zabere tisíce hodin, které musí tanečníci každý den trénovat a cvičit,“ řekli manželé po představení.

Julio Acevedo, představení Shen Yun Performing Arts v Musical Dome, Köln 9. ledna 2022. (Televize NTD)

„Ať už je to Silvestr, Vánoce nebo něco jiného, musí se trénovat každý den. Takže pro nás je vždycky radost něco takového vidět a vždycky tomu zatleskáme a vždycky z toho máme hodně inspirace,“ říká pan Acevedo.

Oba manželé chválili účinkující za jejich zářivé úsměvy, které divákům rozdávají navzdory všem obtížím, kterým musejí čelit.

„Jako umělci jsme na jevišti a ukazujeme divákům fantazii, příběh. Nevíte, jaké bolesti [tenečníci] mají – a divákům to samozřejmě neukazujete, tak to má být,“ řekla paní Acevedo.

„Možná jsou nemocní a bolí je hlava, ale když člověk vystupuje na jevišti, je vidět jejich úsměv,“ dodala.

Tanečníci newyorského souboru Shen Yun jsou vyškoleni v klasickém čínském tanci, taneční formě s tisíciletou historií. Soubor založili čínští umělci v New Yorku, aby zde mohli svobodně tvořit a prostřednictvím jevištního umění ukazovat tradiční kulturu, která byla za vlády komunismu v Číně téměř zničena.

Co znamená být tanečníkem Shen Yun

„Čínská kultura se mi také velmi líbí. Myslím, že ta lehkost dívek je naprosto nádherná, a možná něco takového budeme učit i v rámci našeho příštího představení,“ dodal pan Acevedo.

Manželé v nadšení z prožitého večera prohlásili, že by Shen Yun doporučili i svým přátelům a svým blízkým.

„Já bych to doporučil. Řekl bych, běžte se podívat sami, podívejte se na to. Je to velmi zajímavé a krásné,“ řekla paní Acevedo.

„Rozhodně to mohu doporučit a hlasitě tomu zatleskat,“ dodal pan Acevedo.

Zprávu připravili televize NTD a Maria Han.

The Epoch Times je hrdým mediálním partnerem souboru Shen Yun Performing Arts. O reakcích diváků na představení informujeme od založení Shen Yun v roce 2006.


Představení Shen Yun – Praha, Brno 2022

Soubor Shen Yun Performing Arts vystoupí v brněnském Janáčkově divadle 14. a 15. května 2022 a v pražském Kongresovém centru 28. a 29. května 2022.

Vstupenky na představení můžete zakoupit zde.

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.