Jídlo plné bílkovin a tak chutné a vděčné, že vám za něj ruku zulíbá každý chlap, jedině že by ten váš byl vegetarián. Ne, že by ženám nechutnalo také, ale my chlapi přeci jen máme pro maso větší slabost.

Kuřecí maso je doplněno osmahlou slaninkou a pikantní klobásou, to vše zaobaleno v rajčatové omáčce. Cizrna s cibulkou a paprikou celý pokrm krásně dokončí a dodá mu závan exotiky.

Výhoda tohoto receptu je jeho snadnost a rychlost přípravy. Do hodiny máte s přehledem uvařeno s tím, že jakmile začne pokrm probublávat, jenom občas promícháte. Takže čistého času strávíte u plotny maximálně 20 minut.

Pokud použijete nepálivou klobásu, doporučuji přisypat si trochu chilli (když už to má být pro chlapy :-)), ale samozřejmě, že když vaříte pro děti, ostré vynecháme.

Tisknout

Masový trojboj s cizrnou – jídlo, co potěší každého chlapa

Kuřecí se slaninou, klobásou a cizrnou, to vše v rajčatové omáčce

Chod hlavní jídlo, hlavní chod
Čas přípravy 12 minut
Čas vaření 45 minut
Celkový čas 57 minut
Pro 4 osoby

Ingredience

  • 200 g kuřecích prs nakrájených na menší kusy
  • 100 g paprikové klobásy (čorízo nebo maďarské) nakrájené na kolečka
  • 5 plátků slaniny
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 červená paprika (popř. mrkev) nakrájená na kousky
  • 1 plechovka cizrny (400 g)
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce

    třtinového cukru

  • 1 kuřecí bujón
  • hrst čerstvé petrželové nati (popř. 1/2 lžíce sušen. bylinek)
  • sůl, pepř z mlýnku

Postup

  1. Ve větším hrnci s tlustým dnem si nasucho (bez oleje) osmahněte
    slaninu z obou stran. Vyndejte a odložte si ji stranou.

  2. Přilijte olej, nechejte ho rozehřát a přihoďte kuřecí a
    klobásu. Za občasného míchání smažte, dokud kuřecí maso není
    ze všech stran bílé.

  3. Přidejte cibulku a papriku, přikryjte pokličkou a za občasného
    míchání vařte na mírném ohni asi 5 minut.

  4. Mezitím si dejte vařit 300 ml vody a z bujónu si udělejte vývar.

  5. Pootevřete plechovku s cizrnou, tekutinu slijte a propláchněte
    cizrnu studenou vodou, dokud nevytéká čistá voda. Všechnu vodu
    slijte a odložte stranou.

  6. Do hrnce vylijte rajčata z plechovky, vývar, cukr, cizrnu a
    polovinu bylinek. Kromě petrželové nati se hodí i majoránka, fenykl nebo
    tymián. Přikryjte hrnec pokličkou a nechte mírně probublávat
    asi 10 minut.

  7. Pokličku sundejte a nechejte dál vařit na mírném
    ohni dalších 15 až 20 minut, aby omáčka trochu zhoustla.

  8. Podle chuti dosolte a dopepřete, popřípadě přisypejte čili.

  9. Těsně před podáváním posypejte jídlo zbylou petrželkou.

Poznámky

Podáváme s čerstvým pečivem – rohlíkem, bagetou, chlebem apod. anebo s přílohou dle vlastní volby.