Jack Phillips

11. 10. 2021

Organizace Sidney Powellové Obrana republiky (Defending the Republic) podala žalobu na ministerstvo obrany kvůli mandátu na očkování vakcínou proti covidu-19.

Minulý týden ministerstvo obrany ve svém memorandu oznámilo, že budou mít jeho zaměstnanci čas na očkování oběma dávkami vakcíny do začátku listopadu. V memorandu se zároveň stanoví, že zaměstnanci musí být plně očkováni do 22. listopadu, ale osoby se považují za plně očkované až dva týdny poté, co dostanou obě očkování nebo jednu dávku vakcíny společnosti Johnson & Johnson. Před několika týdny Pentagon nařídil očkování všem příslušníkům armády.

Obrana republiky v tiskové zprávě uvedla, že žalobu podala jménem 16 příslušníků aktivní služby ve snaze zrušit „protiústavní a nezákonný“ mandát. V žalobě jsou jako žalovaní uvedeni také ministr obrany Lloyd Austin, ministr zdravotnictví a sociálních služeb Xavier Becerra a úřadující komisařka Úřadu pro potraviny a léčiva Janet Woodcocková.

Mezi žalobci jsou „osoby s přirozenou imunitou vůči covidu-19, ženy, které chtějí otěhotnět, nebo osoby se zdravotním stavem, pro který nejsou k dispozici údaje z klinických studií, kterým hrozí přísný trest, včetně propuštění z armády, ztráty ústavních práv a možného uvěznění“, pokud se nenechají očkovat, uvedla organizace. Jméno Sidney Powellové nebylo v soudních dokumentech uvedeno.

Nejde o první žalobu, která byla podána proti nedávným nařízením federální vlády týkajícím se očkování.

Koncem minulého měsíce zažalovala skupina federálních zaměstnanců Bidenovu administrativu a požádala soud, aby prohlásil za nezákonné nařízení prezidenta Joea Bidena zaměřené na federální zaměstnance a dodavatele.

Právníci těchto žalobců argumentovali tím, že příslušníci křesťanské víry jsou povinni „odmítnout lékařský zákrok, včetně očkování, pokud k tomuto jednoznačnému úsudku dospějí na základě svého svědomí“, a dále dodali, že „přirozeně získaná imunita poskytuje větší ochranu než vakcíny“.

Jeden ze žalobců byl identifikován jako agent americké tajné služby Lionel Klein. Protože se Klein již covidem-19 nakazil a uzdravil se, má podle advokátů nyní dostatek protilátek, které ho ochrání před budoucí infekcí, a vakcínu nepotřebuje.

Ve stejném projevu, v němž 9. září oznámil povinnost očkování, Biden rovněž uvedl, že nařídí Úřadu pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (OSHA), aby vytvořil předpis, který by pokutoval soukromé podniky se 100 a více zaměstnanci, pokud by své zaměstnance nenutily podrobit se buď očkování, nebo týdennímu testování. Ohledně předpisu OSHA bylo dosud zveřejněno jen málo podrobnějších informací.

Deník Epoch Times se obrátil na Bílý dům se žádostí o komentář.

Přeloženo z původního článku newyorské redakce.


Související témata

Související články

Přečtěte si také

Jak se vypořádat s migranty? Dánsko a Maďarsko jako příklad funkčního přístupu
Jak se vypořádat s migranty? Dánsko a Maďarsko jako příklad funkčního přístupu

Jak řešit otázku nelegální migrace? Jak odradit nezvladatelné množství běženců? S neschopností EU dohodnout se na funkčním přístupu přicházejí jednotlivé země bloku s vlastními řešeními, která by mohla sloužit jako příklad účinné migrační politiky. Podíváme se na situaci v Dánsku a Maďarsku.

Politický skandál v Německu – Zelení údajně zmanipulovali doporučení odborníků ohledně zavření jaderných elektráren
Politický skandál v Německu – Zelení údajně zmanipulovali doporučení odborníků ohledně zavření jaderných elektráren

Podle zprávy časopisu Cicero nové vládní dokumenty ukazují, že zelení odpůrci jaderné energie na německých ministerstvech překrucovali doporučení odborníků ve prospěch odstavení jaderných elektráren.

Ministerstvo zdravotnictví „varuje před transplantačním turismem do Číny“ a násilně odebíranými orgány
Ministerstvo zdravotnictví „varuje před transplantačním turismem do Číny“ a násilně odebíranými orgány

„Ministerstvo zdravotnictví varuje před transplantačním turismem do Číny, kromě zdravotního rizika můžete dostat orgán násilně odebraný vězni,“ uvádí na svém X účtu náměstek ministra zdravotnictví.

Chcete od nás hypotéku? Topit uhlím ale nesmíte
Chcete od nás hypotéku? Topit uhlím ale nesmíte

Vliv ESG proniká už i do sféry hypoték pro fyzické osoby.

Biden řekl, že chce předvolební debatu, Trump je k ní prý připraven kdykoliv
Biden řekl, že chce předvolební debatu, Trump je k ní prý připraven kdykoliv

Když dnes dostal Biden otázku, zda bude s Trumpem debatovat, odpověděl: "Budu, někde. Nevím, kdy, ale rád s ním budu debatovat."