Tento pokrm bude vítaným zpestřením vašich letních grilování.
Letní grilování si zaslouží nové a zajímavé recepty, které překvapí vaše chuťové pohárky. Bylinkový vinaigrette dodá grilované klobáse s paprikou a cibulí svěží a aromatický nádech, který skvěle doplní křupavý chléb. Tento pokrm se snadno připravuje a jeho příprava zabere pouhých 30 minut. Kombinace šťavnaté klobásy, sladkých paprik a červené cibule s čerstvými bylinkami a jemnou zálivkou z červeného vinného octa vytváří harmonii chutí, která potěší každého milovníka grilování.
Přečtěte si také:
Grilovaná klobása, paprika a cibule s bylinkovou zálivkou
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Suroviny
- 2 velké papriky zbavené semínek a rozkrájené na čtvrtiny
- 2 velké červené cibule nakrájené na klínky
- 3 stroužky česneku – utřené, rozdělené na poloviny
- 1 lžička mletého fenyklového semínka
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje, rozdělené na poloviny
- přibližně půl kila sladké nebo pálivé italské klobásy
- 1 svazek šalvěje
- ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky, další na ozdobu
- 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu, další na ozdobu
- 1 lžíce červeného vinného octa
- špetka soli
Postup
Gril předehřejte na středně vysokou teplotu.
Ve velké míse smíchejte papriky, cibuli, polovinu česneku a jednu lžičku mletého fenyklového semínka s jednou lžící oleje.
Grilovací rošt potřete olejem. Papriky, cibuli, klobásu a šalotku grilujte za občasného otáčení, dokud zelenina nezměkne a mírně nezuhelnatí a dokud teploměr zapíchnutý do klobásy nezaznamená 165 °C, tedy asi čtyři minuty pro šalotku, osm minut pro klobásu a 10 až 12 minut pro papriky a cibuli. Přendejte na čisté prkénko. Zeleninu a klobásu nakrájejte na dvoucentimetrové kousky.
Ve středně velké míse prošlehejte zbývající lžíci oleje a česnek s petrželkou, estragonem, octem a solí. Přidejte zeleninu a promíchejte ji. Zeleninu podávejte s klobásou, případně posypanou další petrželkou a estragonem.
Přidáním světlé petrželovo-estragonové zálivky dodáte klobáse a paprikám svěží nádech. Podávejte s křupavým chlebem, do kterého vše nasákne.
Výživové hodnoty
Na jednu porci:
291 kalorií, celkový obsah tuků: 17 g, nasycené tuky: 5 g, cholesterol: 34 mg, sacharidy: 15 g, vláknina: 3 g, cukry celkem: 6 g, bílkoviny: 20 g, sodík: 693 mg, draslík: 513 mg, vitamin A: 680 mcg.
Článek původně vyšel na stránkách slovenské redakce Epoch Times.