anglická kuchyně
Recept: Rychlá hrášková polévka
Tato polévka je nejenom rychlá a jednoduchá na přípravu (5 surovin), ale hlavně velmi chutná. Vařím ji kromě sebe i své 20měsíční dceři, která ji také miluje.
Recept: Zapékané houby s bramborovou kaší
Podušené houby s celerovou natí a bílou omáčkou, navršené bramborovou kaší a zapečené v troubě. Snadný vegetariánský recept s chutným výsledkem.
Recept: Zapečený květák v sýrové omáčce
Sýry vybíráme výrazné, Angličan by sáhl typicky po čedaru (cheddar), ale květák je skvělý i například s naší Nivou.
Recept: Zapečená ryba v mléčné omáčce (fish pie)
Ryba v mléčně-sýrové omáčce zapečená s bramborovou kaší. Část ryb můžete nahradit různými mořskými plody.
Recept: Banánová buchta s ořechy
Příprava zabere 15 minut, pak už jen čekáte, až se buchta upeče. Chutově jde o velice chutný moučník, původem z Anglie. Buchtu si můžete obohatit podle vlastní invence - oříšky, sušeným ovocem, kořením
Recept: Mleté hovězí zapečené s bramborovou kaší (Cottage Pie)
Anglická klasika v podání zapékaného mletého hovězího se zeleninou a s bramborovou kaší nahoře.
Zapečený pórek po velšsku
Kusy pórku zavinuté do šunky (vegetariáni šunku vynechají), zalité hustou omáčkou bešamelového typu se sýrem...