Štítek: polévky
Recept: Italská zeleninová polévka s masovými kuličkami
Představujeme vám rychlou, hřejivou a lákavou polévku z křehkých masových kuliček, zeleniny a kousků těstovin uvařenou v jednom hrnci. Je to také šikovný způsob, jak využít zbytky těstovin, které máte ve spíži.
Tribune News Service 18. 2. 2024 Zdraví
Polévka jako „prevence proti rakovině“ od vědce nominovaného na Nobelovu cenu (recept + video)
Japonský profesor Hiroši Maeda byl zaníceným chemikem a farmakologem. Za svůj výzkum nejenom na poli rakoviny byl mnohokrát oceněn. Podle něj může tato jednoduchá zeleninová polévka působit protirakovinově.
FoodWise 24. 10. 2022 Jídlo a Zdraví
Recept: Marocká cizrnová polévka
Jednoduchá a přitom velmi dobrá polévka. Díky citrónu, tak typickému v marocké kuchyni, získá tato exotická polévka nádherně nakyslou chuť.
Ondřej Horecký 24. 8. 2022
Recept: Rychlá hrášková polévka
Tato polévka je nejenom rychlá a jednoduchá na přípravu (5 surovin), ale hlavně velmi chutná. Vařím ji kromě sebe i své 20měsíční dceři, která ji také miluje.
Ondřej Horecký 1. 4. 2022 Jídlo a Zdraví
Recept: Mrkvová polévka se zázvorem
Hustá polévka z mrkve s trochou vymačkaného zázvoru, který jí dodá ještě nasládlejší chuť. Snadná příprava a báječná a zdravá pochoutka.
Ondřej Horecký 14. 3. 2022 Jídlo a Zdraví
Recept: Polévka z pastináku
Chutná, jemně nasládlá polévka z pečeného pastináku a další zeleniny.
Ondřej Horecký 1. 3. 2022 Jídlo a Zdraví
Recept: Drožďová polévka
Starší hospodyně ji budou znát. Někomu drožďová polévka nevoní, jinému zase velmi. Polévka se vaří zpravidla z čerstvého pekařského droždí (béžová, drolící se kostka), ne ze sušeného droždí (instantních kvasnic).
Zdenka Danková 12. 11. 2021 Jídlo a Zdraví
Na začátku byl vývar. Jak vznikly restaurace a zrození francouzské gastronomie
Historie restaurace je spjata s historií Francie, která je jejím rodištěm. Slovo „restaurace“ v dnešním slova smyslu bylo přijato v roce 1835 Francouzskou akademií. Do té doby se slovo „restauran“, nebo také „bouillon restaurateur“ (posilující vývar), používalo pro pokrm složený z masa, cibule, bylinek a zeleniny. Vývar s léčivými a trávicími účinky měl za cíl obnovit sílu a vzpružit strávníka.
Nathalie Louisgrand 9. 10. 2021 Jídlo a Zdraví