Recept: Rajčata po provensálsku (jen 3 suroviny)

Recept: Rajčata po provensálsku (jen 3 suroviny)

Období rajčat právě vrcholí a my pro vás máme jeden dávný, provoněný recept, který si čeští umělci přivezli ze slunné Francie.

Recepty: Zapečený lilek s mozzarellou a rajčaty

Recepty: Zapečený lilek s mozzarellou a rajčaty

Co si budeme povídat, toto jídlo je nejlepší v létě, kdy nás rajská jablíčka a lilky obohacují svými plody. A nemusíme dodávat, že nejbáječnější jsou ty domácí, z vlastní zahrádky.

Recept: Gazpacho – španělská studená polévka

Recept: Gazpacho – španělská studená polévka

Rychlá letní polévka připravovaná a servírovaná za studena potěší hlavně za horkých letních dnů. Nejlepší je z čerstvých ingrediencí z vlastní zahrádky.

Recepty: Zapékaný lilek s rajčaty a sýrem

Recepty: Zapékaný lilek s rajčaty a sýrem

Italský recept s nepřekonatelnou chutí

Recept: Bílé papriky v rajčatové omáčce

Recept: Bílé papriky v rajčatové omáčce

Chutný a rychlý recept na přílohu k masům nebo sýru. Vynikající způsob, jak zpracovat úrodu paprik z vaší zahrádky.

Jak zmrazit rajčata

Jak zmrazit rajčata

Zmrazit rajčata není vůbec složité. Ovšem je důležité uvědomit si, že zmrazením se jejich konzistence změní a takové plody už nejsou syrové dobré. Nicméně na vaření a další formy tepelného zpracování se budou hodit skvěle.