Ivan Pentchoukov

3. 12. 2020

Prezidentské volby v USA 2020

Americké ministerstvo spravedlnosti (MS) vydalo prohlášení v reakci na článek tiskové agentury Associated Press, který citoval ministra spravedlnosti Williama Barra a uváděl, že „doposud jsme nezaznamenali podvody v rozsahu, který by mohl mít vliv na jiný výsledek voleb“.

„Některá média nesprávně uvedla, že MS ukončilo vyšetřování volebních podvodů a oznámilo nulový nález podvodu ve volbách. To není to, co Associated Press uvádí, ani to, co uvedl ministr spravedlnosti,“ oznámila mluvčí ministerstva spravedlnosti, informovala o tom reportérka CBS News Catherine Herridgeová.

„Ministerstvo bude i nadále co nejrychleji přijímat a energicky sledovat všechna konkrétní a důvěryhodná obvinění z podvodu.“

Deník Epoch Times se obrátil na MS, aby potvrdilo prohlášení, ale prozatím jsme neobdrželi okamžitou odpověď.

Ministerstvo spravedlnosti se ohradilo proti chybné interpretaci médií o „ukončeném vyšetřování volebních podvodů s nulovým nálezem“. Nadále přijímá a šetří důvěryhodná obvinění.

9. listopadu citovala americká média z interního dokumentu zaslaného ministrem Barrem, kterým pověřil federální žalobce v zemi k prošetření zásadních obvinění z volebních neregulérností.

„Zmocňuji vás k prošetření zásadních obvinění z neregulérnosti voleb a započítávání hlasů před oficiálním potvrzením volebních výsledků ve vašich jurisdikcích v určitých případech, jak už jsem ve specifických případech udělal. Taková vyšetřování a kontroly mohou být provedeny v případě jasných a zjevně věrohodných obvinění z neregulérností, které, pokud by se ukázaly jako pravdivé, by potenciálně mohly ovlivnit výsledek federálních voleb v jednotlivých státech,“ píše se v části dvoustránkového dokumentu. Více zde…

V souvislosti s obavami republikánů ohledně možných volebních podvodů skrze korespondenční hlasování (hlasy odevzdané poštou) se Barr 2. září 2020 v rozhovoru pro CNN vyjádřil, že je obeznámen s několika „velmi rozsáhlými“ vyšetřováními volebních podvodů týkajících se korespondenčního hlasování v některých státech.

„Tohle je hra s ohněm. Jsme velmi těsně rozdělenou zemí [míněna je vyrovnanost volebních preferencí mezi demokraty a republikány, pozn. red.] a lidé musí mít důvěru ve volební výsledky a legitimnost vlády. A lidé, kteří se pokoušejí změnit pravidla metodologie – která je z podstaty věci velmi náchylná k podvodu a nátlaku – jsou lehkomyslní a nebezpeční,“ řekl v zářijovém rozhovoru Barr.

původního článku newyorské redakce deníku The Epoch Times přeložil M. K.


https://www.youtube.com/watch?v=DhvrsmlmP-s

Související články

Přečtěte si také

Jak se vypořádat s migranty? Dánsko a Maďarsko jako příklad funkčního přístupu
Jak se vypořádat s migranty? Dánsko a Maďarsko jako příklad funkčního přístupu

Jak řešit otázku nelegální migrace? Jak odradit nezvladatelné množství běženců? S neschopností EU dohodnout se na funkčním přístupu přicházejí jednotlivé země bloku s vlastními řešeními, která by mohla sloužit jako příklad účinné migrační politiky. Podíváme se na situaci v Dánsku a Maďarsku.

Politický skandál v Německu – Zelení údajně zmanipulovali doporučení odborníků ohledně zavření jaderných elektráren
Politický skandál v Německu – Zelení údajně zmanipulovali doporučení odborníků ohledně zavření jaderných elektráren

Podle zprávy časopisu Cicero nové vládní dokumenty ukazují, že zelení odpůrci jaderné energie na německých ministerstvech překrucovali doporučení odborníků ve prospěch odstavení jaderných elektráren.

Ministerstvo zdravotnictví „varuje před transplantačním turismem do Číny“ a násilně odebíranými orgány
Ministerstvo zdravotnictví „varuje před transplantačním turismem do Číny“ a násilně odebíranými orgány

„Ministerstvo zdravotnictví varuje před transplantačním turismem do Číny, kromě zdravotního rizika můžete dostat orgán násilně odebraný vězni,“ uvádí na svém X účtu náměstek ministra zdravotnictví.

Chcete od nás hypotéku? Topit uhlím ale nesmíte
Chcete od nás hypotéku? Topit uhlím ale nesmíte

Vliv ESG proniká už i do sféry hypoték pro fyzické osoby.

Biden řekl, že chce předvolební debatu, Trump je k ní prý připraven kdykoliv
Biden řekl, že chce předvolební debatu, Trump je k ní prý připraven kdykoliv

Když dnes dostal Biden otázku, zda bude s Trumpem debatovat, odpověděl: "Budu, někde. Nevím, kdy, ale rád s ním budu debatovat."