Redakce Epoch Times

16. 6. 2022

Nejbohatší muž na světě Elon Musk prohlásil, že se přiklání k volbě floridského guvernéra Rona DeSantise jako prezidenta ve volbách v roce 2024. „(Demokraté) se stali stranou rozdělení a nenávisti, takže je už nemohu podporovat a budu volit republikány,“ napsal Elon Musk letos v květnu.

Elon Musk 15. června prohlásil, že se přiklání k volbě floridského guvernéra Rona DeSantise v prezidentských volbách v roce 2024, a předpověděl, že v roce 2022 přijde „rudá vlna“, čímž myslel vzestup popularity republikánů.

V odpovědi na otázku fanoušků společnosti Tesla na Twitteru Musk uvedl, že se teprve rozhodne, zda bude volit republikána za prezidenta, ale na otázku, ke komu se přiklání, Musk odpověděl: „K DeSantisovi“. Více…

Ron DeSantis získal silnou popularitu v době „koronavirové krize“, kdy odmítl pokračovat ve vládou protlačovaných lockdownech a dal občanům svobodu rozhodování a nechal ekonomiku i společnost v chodu. Nakonec byly výsledky Floridy ohledně vypořádání se s koronavirem z hlediska ekonomiky, obětí na životech a dopadu na společnost mezi nejlepšími.

Jeho žena, první dáma Floridy Casey DeSantisová, nedávno získala cenu Woman of Inspiration, která se dává republikánkám za úspěchy v jejich komunitách a kariéře. První dáma státu byla oceněna za svůj boj a vítězství nad rakovinou prsu. Více…

TIP: Speciální dokument: Exkluzivní rozhovor s první dámou Floridy (EN)

Floridský guvernér Ron DeSantis líbá svou manželku, první dámu Casey DeSantisovou, která nedávno přežila rakovinu prsu, když ji uvádí na tiskovou konferenci v Centru klinického výzkumu Dona Soffera na University of Miami Health System 17. května 2022 v Miami. (Joe Raedle / Getty Images)

Ohledně současného vzestupu popularity republikánů v USA se diskutuje o tom, jaký směr si společnost začíná volit. Republikáni podporují větší zodpovědnost vůči nenarozeným dětem, podporují tradiční formu rodiny a zastávají tradiční morální hodnoty. Naproti tomu demokraté v USA jdou cestou progresivních hnutí, snižují hranice legalizace potratů, podporují legalizaci náhradního mateřství (surogátní mateřství), které někdy kritikové označují za praktický obchod s dětmi, a odklánějí se od tradičních hodnot.

Rok 2020 sice znamenal vzestup neomarxistické hegemonie, ale zároveň otevřel dveře konzervatismu, aby mohl přinést argumenty, proč je pro civilizaci lepší, komentoval situaci v rozhovoru pro deník The Epoch Times předseda Nadace Edmunda Burka a autor nové knihy „Konzervatismus: Znovuobjevení“, pan Yoram Hazony. Více…

Současný úpadek liberalismu podle Hazonyho „otevřel možnost novým myšlenkám přicházejícím zprava“.

„Je to obzvláště důležitý okamžik, kdy je třeba vyostřit naše chápání toho, jaká je konzervativní alternativa. Co mohou konzervativci nabídnout? Jak se liší od marxistů a liberálů?“ řekl Hazony v nedávném rozhovoru pro pořad EpochTV nazvaný American Thought Leaders. Více…

 

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.