dezerty
Recept: Super jednoduchý jablečný koláč z listového těsta
Francouzský tarte fine aux pommes je na podzim stálicí francouzských pekáren. Vyrábí se pouze z 2 hlavních ingrediencí – listového těsta a jablk. Dodatečné suroviny jako trochu másla, cukru a marmelády má každá domácnost.
Recept: Zázvorové koláčky ze špaldové mouky
Tyto zázvorové koláčky mají čerstvé křupavý okraj a měkký střed. Špalda dodává koláčkům ořechovou chuť. Koláčky lze uskladnit v uzavřené nádobě, kde dlouho vydrží a mohou sloužit jako vítané přivítání pro nenadálé hosty.
Recept: Máslové croissanty
Pokud jste někdy zkusili pravé croissanty (čti kroasany) ve Francii nebo jinde na Západě, víte,...
Recept: Banán v čokoládě na grilu
Banán na grilu koupající se v čokoládě se štědrou vrstvou zmrzliny. Super jednoduchá a rychlá pochoutka (nejenom) pro vaše děti.
Recept: Bavorský jablečný koláč
Nepříliš složitý a chutný recept. Doporučuji použít kyselejší jablka, aby krásně doplnila sladký krém.
Recept: Vánoční cukroví – cikánské řezy
V době předvánoční vám přinášíme recept na cukroví, který má dlouhou tradici - cikánské řezy. Jeho pečení je opravdu sváteční a přinese vám potěšující výsledek. Vaši hosté jistě zaznamenají jeho naprostou výjimečnost, kombinaci barev a chuti.
Recept: Ovocné kompoty – osvěžení pozdního léta
Není nad lepší osvěžení a pochoutku, než vychlazený kompot. Příprava nemůže být jednodušší a je to skoro zadarmo, když máte ovoce z vlastní zahrádky.
Recept: Cuketová buchta s kakaem a ořechy
Nezvyklá kombinace kakaa a cuket vytvoří chuťově i složením bohatou a mokrou buchtu, která vám bez problémů vydrží měkká několik dnů