indická kuchyně
Recept: Dhal s čočkou a cizrnou
Dhal z červené čočky, cizrny a sladkých brambor. Nenechejte se odradit delším vařením, většinu času nemusíte u plotny stát. Dhal je skvělý na zamrazení.
Recept: Placky čapáty z východní Afriky
Na rozdíl od indických placek jsou ty tanzánijské tlustší, výživnější a osobně si myslím, že i chutnější. Příprava čapáty je rychlá, nejvíc času zabere smažení.
Čočkový dhal s květákem (video recept)
Dhal (vyslovuj ,,dhál") je indický vegetariánský pokrm z luštěnin, většinou z čočky. Tato verze receptu na čočkový dhal s květákem je trochu upravená našim poměrům, ale o nic méně chutnější.
Recept: Tikka masala s kuřecím masem a zeleninou
Tikka masala je jedna z klasických indických omáček. Vlastně se neví, zda pokrm vznikl v Británii nebo...
Recept: Vegetariánská korma
Korma je mírně nasládlá a velmi chutná omáčka pocházející z Indie. Na snímku vegetariánská verze, jinak se korma připravuje z kuřecího masa (Ondřej Horecký/Velká Epocha)