Zdenka Danková

28. 9. 2019

Tradiční národní soutěž krásy Miss České republiky (Miss ČR 2019), kterou před 30 lety založil Miloslav Zapletal, se vrací. Finalistky tradiční soutěže krásy Miss České republiky se minulý víkend představily v lázeňském městě Poděbrady, kde během svého třídenního soustředění navštívily speciální školu, zasportovaly si, ale také mezi sebou soupeřily. Podpořit je přišli herečka Ivana Jirešová, či mistr světa v K1 Petr Vondráček. Výtěžek z akce organizátoři darovali poděbradské speciální škole.

Ve speciální škole si s doprovodem ředitelky P.  Mladé prohlédly prostory školy, seznámily se výukovým programem dětí a také přisedly k dětem do vyučování. Děti pro finalistky vyrobily drobné dárky a společně si užili krásné odpoledne

Hlavní program soustředění dívek se uskutečnil v sobotu na lázeňské kolonádě. V pátečních večerních hodinách se uskutečnilo v prostorách Streetfoodu na Labském nábřeží představení letošní dvanáctky nejkrásnějších dívek České republiky.

Akci moderoval Michal Šeda s úřadující vítězkou Miss ČR Ivetou Maurerovou. Organizátorem soutěže je nadační fond IT People Roberta Novotného, který vloni získal ochrannou známku a uspořádal slavnostní nultý ročník soutěže.

Pro návštěvníky byl připraven bohatý kulturní program, o který se postarali umělci z regionu jako například Poděbradští tamburaši pod taktovkou pana Františka Kříže, Sbor gymnázia Jiřího z Poděbrad, ZUŠ Otakara Vondrovice, či barmani z Hotelové školy Jakub Kubín a Valérie Matějková. Součástí programu byla také přehlídka modelů z Ateliéru Donát a nechyběla ani přehlídka plavek. O doprovodný program se postaral Boxing Poděbrady pod vedením pana Daniela Vencla.

Sobotní program byl zakončen afterparty, která proběhla v klubu Savoy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Návštěvníci mohli přidávat, podle sympatií dívek, drobné mince a dívka, která měla nejvyšší váhu mincí, se stala Tváří Poděbrad. Vítězkou se stala finalistka s číslem 1 Nikola Kokyová a na konto poděbradské speciální školy putoval výtěžek ve výši 16 244 korun.

Poslední den soustředění finalistky strávily návštěvou úřadu, prohlídkou krás a památek města Poděbrad a na závěr si dívky vyzkoušely golf.

Finále národní soutěže krásy Miss České republiky se uskuteční v úterý 29. 10. 2019 v divadle Broadway od 19,00 hodin. Vstupenky lze zakoupit v sítích Ticket ArtTicket Portal.

Podle TZ: NetwIN production

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.