Rychlý, chutný, zdravý, s minimem ingrediencí, takový je tento středomořský salát. Nejdřív jsem měl při prvním soustu pochyby, ale jakmile se všechny chutě plně rozloží na jazyku, chcete další a další sousta, dokud nic nezůstane…
Recept: Cizrnový salát s fetou
Ingredience
- 1 plechovka (400 g) cizrny
- cca 70 g feta sýru (popř. balkánského)
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1/2 citronu (limetky)
- sůl, pepř
Postup
-
Z plechovky odlijte tekutinu a vysypejte cizrnu do mísy. Sýr nakrájejte nebo rukou rozmělněte na drobné kousky a přidejte do mísy.
-
Přidejte olej a šťávu z citronu, podle chuti přidejte čerstvě namletý pepř a sůl a dobře promíchejte.
-
Ochutnejte a je-li třeba, doplňte sůl, pepř nebo citronovou šťávu. Podávejte například s pitou a listy čerstvého salátu.
Poznámky
Do salátu můžete přidat i lžíci natě čerstvého koriandru (popř. petržele) nebo jinou zeleninu podle chuti – rajče (na obrázku), papriku, olivy aj., zkrátka každý podle své chuti a preferencí.