Rychlý, chutný, zdravý, s minimem ingrediencí, takový je tento středomořský salát. Nejdřív jsem měl při prvním soustu pochyby, ale jakmile se všechny chutě plně rozloží na jazyku, chcete další a další sousta, dokud nic nezůstane

Tisknout

Recept: Cizrnový salát s fetou

Chod saláty
Kuchyně středomořská
Čas přípravy 10 minut
Celkový čas 10 minut
Pro 2 osoby

Ingredience

  • 1 plechovka (400 g) cizrny
  • cca 70 g feta sýru (popř. balkánského)
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 1/2 citronu (limetky)
  • sůl, pepř

Postup

  1. Z plechovky odlijte tekutinu a vysypejte cizrnu do mísy. Sýr nakrájejte nebo rukou rozmělněte na drobné kousky a přidejte do mísy.

  2. Přidejte olej a šťávu z citronu, podle chuti přidejte čerstvě namletý pepř a sůl a dobře promíchejte.


  3. Ochutnejte a je-li třeba, doplňte sůl, pepř nebo citronovou šťávu. Podávejte například s pitou a listy čerstvého salátu.

Poznámky

Do salátu můžete přidat i lžíci natě čerstvého koriandru (popř. petržele) nebo jinou zeleninu podle chuti – rajče (na obrázku), papriku, olivy aj., zkrátka každý podle své chuti a preferencí.