Donna Martelli

5. 10. 2021

Každý z nás má nějaký ten dar a tento dar nebo talent nám umožňuje pomáhat druhým. Někteří lidé jsou dobří v poskytování moudrých rad, jiní mají jedinečné znalosti a vhled do různých situací, někteří lidé mají tolik víry, že vždy očekávají to nejlepší, a jiní mají léčitelskou duši. Někteří z nás jsou skvělými čtenáři lidí a poznají, zda to, co říkají, je pravda, nebo lež.

Jsou lidé, kteří jako by vždy žili zázračným životem. Znám rodinu, která má sice nízký příjem, ale cestuje po celém světě a zpívá a tančí. Bydlí ve starém strašidelném domě, ale jejich rodiče jim ho předali bez hypotéky. Nic jim nechybí. Jejich čtyři děti jsou na tom stejně: podnikají nejrůznější cesty a aktivity, které si průměrný člověk ze střední třídy nemůže dovolit. Nevím, jak je to možné, kromě toho, že to musí být zázrak.

I když máme různé schopnosti, všichni přispíváme k celku. Lidem prospívají díky spolupráci a sdílení svých jedinečných talentů. Kdyby některý z těchto talentů chyběl, každému by chyběl určitý stupeň celistvosti.

Zapadáme do sebe, a přesto žádní dva z nás nejsou stejní. Lidé jsou různí, a přesto celek lidstva potřebuje každého z nás. Je to jako s naším fyzickým tělem: má mnoho částí a každá z nich má svou specifickou funkci, která je pro celek nezbytná.

Co kdyby vaše noha řekla vaší ruce, že není součástí vašeho těla, protože to není ruka? Co kdyby vaše ucho řeklo: „Nepatřím k tělu, protože nejsem oko?“ Co kdybyste si řekli: „Nepatřím k tělu, protože nejsem oko?“ Kdyby celé vaše tělo bylo okem, jak byste něco slyšeli, a kdyby celé vaše tělo bylo uchem, jak byste mohli vidět, čichat, chodit nebo používat ruce? Celé toto přirovnání zní směšně, ale ilustruje, že všichni jsme propojeni.

Některé části našeho těla se zdají být obskurní, ale mají značný význam. Například o mnoha našich vnitřních orgánech příliš nepřemýšlíme. Většinou je považujeme za samozřejmost a očekáváme, že svou práci vykonávají v zákulisí. Pokud však některý z nich selže, věnujeme mu plnou pozornost. Uděláme, co je třeba, abychom ho opravili a navrátili ho k jeho běžné rutině. Pečujeme o všechny části našeho těla, protože každá z nich je klíčová.

Pokud trpí jedna část těla, trpí s ní i všechny ostatní. Měli jste někdy svalovou křeč v zádech? Bolí vás z toho nohy, zatímco krk a ramena se napínají, jak se snaží situaci pomoci. Dokonce se vám může udělat nevolno.

Pokud je jedna část silná, ostatní z toho těží. Když jsou vaše záda silná a vyrovnaná tak, jak mají být, váš trávicí systém, plíce, srdce a nervy jsou volné a mohou fungovat s radostí a klidem.

Všichni jsme propojeni a každý z nás je součástí ostatních. Někteří z nás jsou vůdci a jiní jsou cennými pomocníky, kteří vidí, co je třeba udělat dál. Mnozí z nás jsou vynikajícími následovníky. Mnozí z nás mohou druhé učit pravdě a nasměrovat je správným směrem.

Musíme působit v rámci schopností a talentů, které máme, a nesnažit se dělat práci, kterou má dělat někdo jiný.

Buďte si jisti, že vaše část je pro celek podstatná. Pokud ještě nevíte, jakým talentem oplýváte zrovna vy, hledejte své dary, buďte sami sebou, a tak přispějete společnosti. Je to životně důležité, proto vám znovu říkám: „Buďte sami sebou!“. Svět potřebuje to, co můžete nabídnout.

Přeloženo z anglického originálu na The Epoch Times.


Donna Martelliová, bývalá profesionální tanečnice Harknessova baletu v New Yorku, působila na taneční fakultě Butlerovy univerzity v Indianapolisu a nyní je také certifikovanou osobní trenérkou a certifikovanou instruktorkou pilates v Indianapolisu. Vede kurzy, semináře a workshopy ve Spojených státech i v Evropě. Je autorkou knih „When God Says Drop It“ a „Why the Dance“, které jsou k dostání na Amazonu a všude tam, kde se prodávají knihy.

Související články

Přečtěte si také

Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů
Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů

Regulace z Bruselu znesnadňují život výrobcům domácích spotřebičů až na hranici přežití. Zatímco náklady rostou, marže tlačené dolů taktikami prodejců se neustále snižují, tvrdí zástupce asociace výrobců

Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun
Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun

Již zhruba týden panuje v České republice mrazivé počasí. Mráz poškodil většinu ovocných stromů v Čechách a 50 procent na Moravě. Podle odhadů ovocnářů se škoda vyšplhá na miliardu korun.

Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference
Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference

„Je to snadné. Nedá se tomu zabránit a možné je úplně všechno,“ komentoval využívání a zneužívání umělé inteligence herní vývojář Daniel Vávra na konferenci o svobodě projevu a boji s dezinformacemi.

Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci
Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci

Pokud to, co tyto skupiny a správci majetku dělali, bylo tak spravedlivé, proč od toho nyní utíkají?

Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU
Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU

Slovensko je v nynějším sedmiletém rozpočtovém období Evropské unie možná naposledy čistým příjemcem peněz z evropských fondů.