Milan Kajínek

29. 8. 2022

Události a komentáře

Zatímco v USA proběhlo několik útoků směřovaných na konzervativní politiky nebo nevládní projekty v souvislosti s potratovým zákonem nebo LGBT ideologií, dochází k podobným útokům i v České republice.

Předsedkyně konzervativního projektu podporujícího tradiční rodinu oznámila, že neznámá osoba zneužila její osobní údaje a jejím jménem „zažádala u nejrůznějších podniků o finanční půjčky“. Věc byla předána policii, která má nyní případ k prošetření.

„Za dobu, co jsem v Alianci pro rodinu, jsem už zažila hodně věcí,“ napsala Jana Jochová, předsedkyně spolku, ve svém prohlášení. „Různé typy vyhrožování, odporných nadávek a schválností, zveřejnění naší soukromé adresy na sociálních sítích atd… vím, že mnoho jiných lidí snáší podobné věci také.“

Tyto útoky se zpravidla objevují v době událostí, kdy proti sobě stanou konzervativně smýšlející občané a zastánci progresivních hnutí, která prosazují zavedení homosexuálních manželství do zákona, takzvané „právo na potrat“ nebo podporují operace měnící muže na ženy a ženy na muže (transgender).

Když se v parlamentu jednalo o návrhu na ústavní definice manželství jako „svazku muže a ženy“, prohlásila místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová (Piráti) v pořadu televize CNN Prima News, že Aliance pro rodinu „reprezentuje Putinův hlas v Evropě“, a že „bohužel není vůbec jasné, kdo financuje vás, agendy protipotratové, ve skutečnosti proti rodinám v naší zemi, a to, že vy ve finále zastíráte právě nějakou rétorikou, že vám jde o omezování práv a o to, abychom byli spíše blíže Kremlu než svobodnému světu“.

Richterová dále tvrdila, že „z Kremlu do Evropy přiteklo čtyři a půl miliardy“, které měly údajně skončit na účtech konzervativních projektů, jako je Aliance pro rodinu.

S podobným názorem na Twitteru vystoupila také ministryně Helena Langšádlová (TOP09), která se ale následně omluvila a svůj tweet smazala s vysvětlením, že „vycházela z chybných informací, které si nedostatečně ověřila“. „Svoji chybu uznávám, a ještě jednou se za ni veřejně omlouvám,“ uvedla ministryně Langšádlová. Více…

Prohlášení Richterové přišlo po sérii mediálních útoků od polského levicového listu Gazeta Wyborcza, který ve svých článcích psal o údajném napojení konzervativního polského institutu Ordo Iuris na ruské finance. Celý případ šel v Polsku k soudu a soud rozhodl, že se jedná o nepravdivé informace. Web článek s odvoláním na výsledek soudního procesu stáhnul.

Jak je z dalších případů po celé Evropě známo, levicová a progresivní hnutí v současné době silně protlačují takzvanou „progresivní politiku“, která má nahradit tradiční pohledy na rodinu, manželství nebo dokonce na pohlaví člověka. A tyto ideologie jsou také někdy nátlakově vnucovány.

Česká energetická společnost ČEZ nedávno podepsala takzvané Pride Business Forum Memorandum k aktivní podpoře témat týkajících se homosexuálů, lesbiček a transgender osob, a to i na celospolečenské úrovni. Zástupce ČEZu následně vysvětlil, že ratingová agentura snížila společnosti hodnocení (ESG), neboť prý v této oblasti „nevykazuje žádné aktivity“, čímž ohrozila jejich bankovní půjčky. Jinými slovy ČEZ byl finančně znevýhodněn, protože veřejně nedeklaroval svoji podporu homosexuální otázce. Více…

V Evropě není tajemstvím, že politika Evropské unie, respektive Evropské komise, je značně progresivní a uvolňuje na tuto agendu podstatnou finanční podporu. Tato problematika se také hojně diskutuje v médiích, některá média jsou progresivní agendě nakloněna a naopak konzervativní smýšlení zesměšňují.

Nedávno proběhla v České televizi reportáž, která podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání propagovala homosexuální manželství a zesměšňovala konzervativní politiky. „Reportáž byla pojata způsobem, který schvalování uzákonění manželství osob stejného pohlaví představuje v pozitivním světle jako správný přístup, kdežto názory a argumenty odpůrců těchto manželství prezentuje jako zastaralé a v dnešní době nepřijatelné,“ uvádí vyjádření Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Více…

V září 2021 do České republiky přicestovala Katy Faustová, zakladatelka organizace Them Before Us, která se zabývá právem dětí na úplnou rodinu, tedy biologickou matku a otce. Ještě před příjezdem obdržela Faustová sérii výhrůžek, které ji vyzývaly, aby do ČR nejezdila. Faustová vyrůstala mezi dvěma lesbickými ženami, dnes žije se svým manželem a dětmi v Seattlu.

„Některé skupiny vyzývaly k hromadnému bojkotu naší akce, jinde se objevovaly výhrůžky násilím,“ sdělila deníku The Epoch Times předsedkyně Aliance pro rodinu, která pořádala přednáškové turné Katy Faustové. Akci v Praze nakonec hlídala policie. Více…

Pořadatelé turné zaznamenali, že odpůrci akce začali zadávat jejich adresy do formulářů „různých pochybných služeb“ a poté zahltili registrační systém, skrze nějž se lidé mohli přihlásit k účasti na přednášce.

Zatímco Aliance říká, že podniká „praktické politické kroky k ochraně rodiny a hodnot, které formovaly evropskou civilizaci,“ příznivci progresivních hnutí tyto hodnoty označují jako „zastaralé“ nebo „v dnešní době už opravdu zcela přitažená za vlasy“, jak napsal předseda české Pirátské strany Ivan Bartroš. Více…

„Chceme hájit autonomii rodiny v mezinárodních organizacích, kde byl pojem lidských práv ukraden pro čistě politické cíle a společenskou revoluci,“ říká Jochová.

Mladí Piráti, kterým předsedá, podle vlastních slov „transgender lesba [1]” Georgina Hejduk, si změnili název na „Mladé Pirátstvo,” aby tak dle jejich slov dali najevo, že „je vhodné jít vstříc současným inkluzivním standardům“ a otevřeně se přihlásit k „hnutí za rovnější zastoupení žen a dalších v politice“.

„Chceme tím dát najevo, že u nás jsou vítáni všichni. Muži, ženy a samozřejmě také nebinární osoby,“ uvedli Mladí Piráti. (zdroj)

Slovní útoky zaznamenávají na svůj účet také zástupci progresivních hnutí ze strany jejich odpůrců.


Poznámky:

[1] Transgender lesba znamená muže, který se nechal chirurgicky přeoperovat na ženu a poté se stále sexuálně orientuje na ženy. Muž, který si nechal operativně změnit pohlaví: „transgender“. Žena orientující se na intimní vztahy se ženami: „lesba“.

Související témata

Související články

Přečtěte si také

„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory
„Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale politici,“ říká bývalá předsedkyně etické komise České lékařské komory

„Bylo dovezeno pět tisíc balení léčiva HUVEMEC z Bulharska. Nakonec se řeklo, že bude pouze pro nemocniční podání, což vlastně proti hlavnímu smyslu jeho fungovaní, protože působí nejlépe jako prevence a při časném podání, tak aby se nemoc nemohla rozvinout,“ vysvětluje doktorka Stehlíková...

Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí
Mezinárodní apely a články v médiích velmi pomáhají – rozhovor s dcerou čínské vězeňkyně svědomí

Chuej Li nedávno vypovídala na půdě Poslanecké sněmovny o perzekuci, které její matka čelila v Číně a která dopadala i na ni, v době, kdy byla dítětem. V rozhovoru nám prozradila své pocity a více detailů.

Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga
Ověřovatel pravdy se mýlí? Migrační odborník si „posvítil“ na výroky Demagoga

Právník Robert Kotzian podrobil analýze fact-checking projektu Demagog.cz, který si měl „posvítit“ na výroky Aleny Schillerové ohledně migračního paktu. Míní, že i „strážci pravdy“ se mohou mýlit.

Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání
Antikoncepce: Dezinformace a lékařské zastírání

Proč by se nemělo říct nahlas, že hormonální formy antikoncepce, jako jsou pilulky, kožní náplasti, injekce, implantáty nebo nitroděložní tělíska, mívají často vedlejší účinky?

Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?
Bobr v krajině. Nakolik je k užitku a nakolik škodnou?

„To, že bobr vytváří mokřad, je třeba porovnávat s tím, jak stát realizuje zadržení vody v krajině. Je třeba vzít na zřetel, že sucho je velkou hrozbou pro naši krajinu. Přínos mokřadů je skutečně velký.“