Svědomí národa

2. 3. 2023

TÉMA: Covid-19 negativní účinky vakcinace

„Nejradši bych ten den vymazala z kalendáře, kdyby to šlo,“ vzpomíná šestadvacetiletá Tereza Šaradinová na den, kdy si zašla na třetí dávku očkování proti covidu-19. I když měla už po předchozích dávkách průjmy a zvracela, neviděla souvislost, a i její lékař jí řekl, že u třetí dávky „lze očekávat malou bolest v místě vpichu“.

Záhy po aplikaci se u Terezy objevil první kolapsový stav a skončila na pohotovosti. Dodnes má neurologické potíže, srdeční arytmie, těžký reflux, záchvaty průjmů, migrény, zhoršil se jí zrak. Na pohotovosti skončila v průběhu posledního roku několikrát. Lékaři ji zpočátku měli za blázna a simulanta.

Trvalo půl roku, než našla kardiologa, který jako první uznal, že její potíže se objevily po očkování, a uvedl to do lékařské zprávy. Svou původní motivaci nechat se otečkovat Tereza vysvětluje tím, že poslední tři roky jejího života byly náročné, spadla do mainstreamové péče, jela v systému a o věcech vůbec nepřemýšlela.

https://www.youtube.com/watch?v=AQIsKHdSAzw

Její důvěru v očkování podpořilo vychvalování proočkovanosti v Izraeli, kde Tereza, která pochází ze židovského prostředí, dříve několik let žila. Navíc se bála, že když jí vyprší platnost certifikátu, nebude moci docházet na kliniku čínské medicíny, která jí v té době pomáhala.

Když začaly její zdravotní problémy, nenacházela žádné relevantní informace v češtině. Začala studovat zahraniční zdroje a vše se jí dle jejích vlastních slov spojilo.

„Už se trápím přes rok a považuju za svou povinnost vyprávět svůj příběh, aby se o těchto věcech mluvilo a vědělo. Přála bych si, aby hlavně mladí lidé v mém věku nepodléhali té manipulaci, že je třeba někoho ochránit za cenu ohrožení vlastního zdraví,“ vysvětluje Tereza, proč se rozhodla připojit k dalším lidem, kteří sdíleli své příběhy v našem dokumentu Tečkované příběhy.  

Kdo je Tereza Šaradinová

Šestadvacetiletá Tereza pochází z Prahy. Vždy se nějak odlišovala od svých vrstevnků, nezapadala do kolektivu, ale měla povětšinou štěstí na podporující pedagogy. Větší náraz přišel až v dospělosti a ve svých dvaceti letech zjistila, že má vysokofunční autismus, což jí zpětně osvětlilo její potíže zapadnout do systému.

Chtěla se profesionálně věnovat klasickému zpěvu a baletu, ale její plány nevyšly. Část studií absolvovala v Izraeli, na který dodnes ráda vzpomíná. Po návratu do Česka se chtěla zapojit do pracovního procesu, ale nenašla takové pracovní prostředí, které by vyhovovalo jejím některým specifickým nárokům. Aktuálně je v invalidním důchodu.

Prohlášení redakce Svědomí národa:

Přímou souvislost zde zmiňovaných zdravotních problémů s očkováním nelze se stoprocentní jistotou potvrdit, ale nelze ji ani vyloučit. Naším cílem je rozproudit upíranou diskuzi v odborných i laických kruzích a podpořit společnost, aby přestala zavírat oči nad problémy, které s sebou může nést plošné nasazení experimentálního léčiva (dle SPC) – vakcíny. Veškeré výše zmíněné léčebné postupy je možné aplikovat výhradně na doporučení a pod dohledem lékaře po zhodnocení zdravotního stavu každého pacienta. 

Názory a postoje vyjádřené v tomto článku jsou názory autora článku a nemusejí se shodovat s postoji deníku The Epoch Times.

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.