Redakce Epoch Times

5. 12. 2023

Epoch Times Česko Vám přináší předpremiéru snímku „Válka proti farmářům, budeme jíst brouky?“ o celosvětové „válce“ proti farmářům vedené od Nizozemska přes Srí Lanku až po Kalifornii, která je jedním z důvodů růstu ceny potravin, které zatěžují rodinné rozpočty poslední měsíce až roky.

Snímek deníku The Epoch Times s názvem Válka proti farmářům: Budeme jíst brouky? (No Farmers No Food: Will You Eat the Bugs? ) mapuje situaci cíleného ničení podnikání farmářů pod rouškou „snižování emisí CO2“.

Tento celosvětový boj proti malým zemědělcům a nezávislým farmářům vytváří atmosféru strachu o existenci farem a předpovídá příchod nové, avšak člověkem způsobené potravinové krize, která dostává výrobu potravin pod kontrolu velkých nadnárodních korporací.

ON-LINE: Celý snímek Válka proti farmářům můžete sledovat zde.

Roman Balmakov, moderátor The Epoch Times, na světové premiéře dokumentárního filmu No Farmers No Food v Irvingu v Texasu 22. září 2023. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

Film se mimo jiné zabývá Agendou 30, dříve známou jako Agenda 21, a globální politikou OSN, jejímž nedeklarovaným cílem je ukončit soukromé zemědělství a vytvořit závislost na jednotné světové vládě, která bude kontrolovat světové zásobování potravinami.

Co bude následovat? Podle plánů skupiny „vizionářů“ má lidstvo nahradit konzumaci masa konzumací výrobků z červů, brouků a kobylek, které se již nyní objevují na pultech obchodů, kde jsou pro zvýšení zájmu označovány jako atraktivní exotické pochutiny. „Celebrity“ od Nicole Kidmanové po Zaka Efrona propagují konzumaci hmyzu již řadu let. Proč?

Roman Balmakov zkoumá rychle se měnící prostředí našeho globálního zdroje potravin – zemědělského průmyslu. Stanou se jídelní stoly plné kobylek a červů naší novou realitou?

TRAILER: Válka proti farmářům

Celý snímek můžete on-line sledovat zde.

Trailer:

Co se opravdu děje se zemědělstvím po celém světě a jak to ovlivní to, co budeme mít k snídani?

ON-LINE: Celý snímek Válka proti farmářům můžete sledovat zde.

„Není to jen pouhá válka proti zemědělství, je to válka proti malým zemědělcům a nezávislým farmářům, je to válka na podporu elitního velkozemědělského průmyslu,“ říká Sterling Burnett, vedoucí Centra Arthura B. Robinsona pro politiku v oblasti klimatu a životního prostředí při Heartland Institute.

Představte si, že jdete do supermarketu a zjistíte, že vaše oblíbená slanina je desetkrát dražší, než byla. Rozhlížíte se po cenově dostupné alternativě a o uličku dál je obrovský sortiment zboží … výrobků z brouků a červů. Vydáte se na farmářský trh a zjistíte, že váš místní farmář byl nuceně doveden ke krachu.

Nic proti broukům, ale co se děje s našimi zemědělci? Vydejte se s novinářem Romanem Balmakovem na investigativní odyseu, abyste zjistili, co se skutečně děje se zemědělstvím po celém světě a jak to ovlivní to, co budete mít na stole ke snídani.

Vzhůru do terénu

Náš tým vedl rozhovory s farmáři a odborníky z oboru z několika zemí světa. Vaší podporou – sdílením naší produkce, spolu dostaneme na veřejnost jejich osobní zkušenosti a názory získávané v praxi.

Shromáždili jsme 50 rozhovorů, záběry z 25 lokalit a disponujeme 49 hodinami natočeného materiálu.

Farmáři dostávají slovo

Zemědělci jsou páteří našeho potravinového systému a nyní jsou omezováni. Na jejich osobních zkušenostech a pohledu záleží. A my jim v tomto dokumentárním snímku dáváme možnost promluvit k široké veřejnosti.

„Lidé si neuvědomují, co se na ně chystá. Myslí si, že je to teď těžké. Dejte tomu čas do října; ceny potravin se zdvojnásobí [kvůli regulacím, které mají dopad na zemědělce],“ říká Lynn Allen, texaský farmář.

„Nemohu provozovat farmu za 5 %. Pro mě to skončilo… vzhledem k regulacím nemohu nikomu prodat své produkty. Nikdo je nechce koupit. Vláda to ale koupit chce. A proto myslím [vydávají] ty regulace,“

— Martin Neppelenbroek, nizozemský zemědělec
NNN

Plán irské vlády v oblasti klimatu by způsobil „výrazné snížení produkce“ a potenciálně „devastaci zemědělského sektoru v Irsku“, říká Tim Cullinan, předseda Asociace irských zemědělců.

„[Srí Lanka je nyní] doslova na pokraji hladomoru, protože má obrovskou neúrodu [způsobenou regulacemi ovlivňujícími používání hnojiv],“ řekla Mandy Gunasekara, právnička v oblasti životního prostředí.

ON-LINE: Celý snímek Válka proti farmářům můžete sledovat zde.

Související články

Přečtěte si také

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie
Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie. Kromě ní se od 1. května 2004 staly členskými zeměmi bloku také Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko.

Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci
Smiřte se se zelenou deindustrializací, některé komodity seženeme levněji v cizině, radí klimatičtí vědci

Klimatičtí vědci se domnívají, že než dotovat výrobu průmyslových komodit z obnovitelných zdrojů energie, Evropa by si zboží měla nechat vyrobit tam, kde je elektřina z obnovitelných zdrojů levná – i za cenu deindustrializace.

Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy
Miliardáři vytvořená Arabella Advisors významně ovlivňuje společnost v USA, říká autor knihy

Síť stovek neziskových organizací v USA ovlivňujících společnost a politiku, sdružených pod společností Arabella Advisors, zachycuje ve své nové knize Scott Walter. Jak tato síť funguje a kým je využívána?

Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují
Zatímco pomáhá rodičům perzekvovaným v Číně, v Evropě jej komunisté monitorují

Když v roce 2012 přijel do Německa, byla jeho matka v Číně zatčena za to, že se věnuje Falun Gongu. Díky mezinárodnímu tlaku byla o rok později propuštěna. Nyní ale musí „bojovat“ znovu...

„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie
„mRNA vakcíny by mohly stimulovat růst rakoviny,“ konstatuje nová studie

Poslední dobou zaznamenáváme u nás a ve světě nárůst rakoviny. Kromě známých příčin jako je kouření, životospráva či znečištěné ovzduší, by dalším důvodem mohly být i mRNA vakcíny.