Vykostěná kuřecí prsa ochucená novým kořením, skořicí a kajenským pepřem.
Aby kuře zůstalo vláčné, přikryla jsme pánev na několik posledních minut přípravy pokličkou. Florentská rýže jako příloha je rychlá a jednoduchá. Připravuje se ze špenátu a rýže, obojí uvařené v mikrovlnné troubě.
Nákupní seznam
Nákup: 500 g kuřecích prsou bez kosti 1 balení mletého nového koření, 1 balení mleté skořice, 1 balení mletého kajenského pepře, 1 balení strouhanky, 1 balení piniových oříšků, 1 sáček omytého špenátu připraveného k jídlu, 1 balení hnědé rýže vhodné do mikrovlnné trouby.
Základní suroviny: olivový olej, sůl, zrnka černého pepře.
Křupavé kuře
Porce 2
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 3 čajové lžičky olivového oleje
- 2ks prsních řízků bez kůže a kostí
- 1/4 šálku piniových oříšků
Smíchejte nové koření, skořici, kajenský pepř a strouhanku. Přidejte 1 lžičku olivového oleje a dobře promíchejte. Odložte bokem. Kuře položte na prkénko a paličkou na maso nebo dnem těžké pánve ho zarovnejte na tloušťku asi na 1–1,5 cm. Na středně velké pánvi rozehřejte zbývající 2 lžičky oleje. Přidejte kuřecí maso a smažte 3 minuty. Kuře otočte a rozetřete na něj směs koření. Přikryjte pokličkou a nechte 3 minuty dusit. Kuře posypejte piniovými oříšky. Rozdělte na poloviny a podávejte na dvou talířích.
V jedné porci: (46 % z tuku), 18,9 g tuku (3,2 g nasyceného, 7,2 g mononenasyceného), 126 mg cholesterolu, 40,7 g bílkovin, 9,0 g sacharidů, 2,5 g vlákniny, 136 mg sodíku.
Florentská rýže
Porce 2
- 8 šálků omytého špenátu připraveného ke konzumaci
- 1 balení hnědé rýže vhodné do mikrovlnné trouby, abyste získali 1 1/2 šálku vařené rýže
- 2 lžičky olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Špenát vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a ohřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon po dobu 1 minuty. Vyjměte rýži a uvařte ji v mikrovlnné troubě podle návodu na obalu. Odměřte 1 1/2 šálku a zbylou rýži si dejte stranou na další večeři. Rýži přidejte ke špenátu, promíchejte s olivovým olejem a podle chuti osolte a opepřete.
V jedné porci: 254 kalorií (23 % z tuku), 6,5 g tuku (1,1 g nasyceného, 2,7 g mononenasyceného), žádný cholesterol, 7,6 g bílkovin, 43,1 g sacharidů, 5,2 g vlákniny, 102 mg sodíku.
Linda Gassenheimerová je autorkou více než 30 kuchařek, včetně nejnovější „12týdenní kuchařky pro diabetiky“. Lindu můžete poslouchat na www.WDNA.org a na všech hlavních podcastových stránkách. Můžete jí také poslat e-mail na adresu Linda@DinnerInMinutes.com. Copyright 2024 Tribune Content Agency, LLC
–ete–