Delikatesní nepečený zákusek plný dobrých věcí. Starý, osvědčený a roky prověřený recept. Hotovo máte do půl hodiny a pak už jen čekáte, až dort v ledničce ztuhne.

Použít můžete i jiné ovoce, nicméně jahody jsou nejlepší, obzvlášť ty, které vám zrovna rostou na zahrádce…

Tisknout

Recept: Tvarohový dort s jahodami

Chod Dezert
Kuchyně česká
klíčová slova jahody
Čas přípravy 30 minutes
Vychlazení v lednici 1 day

Ingredience

  • 4 plátky (2 lžíce) želatiny
  • 2 kostky měkkého tvarohu
  • 200 g horkého mléka
  • 200 g mletého cukru
  • 1/2 másla pokojové teploty
  • 4 hrsti (300-400 g) jahod omytých, nakrájených na plátky nebo kousky
  • 3 vejce
  • cca 60 g piškotů (asi polovina klasického balení)
  • sirup (popř. rum nebo cherry)

Postup

  1. Podle návodu si připravte želatinu.

  2. Tvaroh zabalte do utěrky nebo papíru, aby se vysušil.

  3. Želatinu nalijte do mixéru společně s rozbitými vejci a cukrem. Samozřejmě můžete použít i ruční šlehač. Promixujte. Postupně po troškách (jinak se vám srazí) přidávejte tvaroh, horké mléko a máslo.

  4. Až je všechno dobře promíchané, vylijte třetinu hmoty do dortové formy.

  5. Na tuto vrstvu naskládejte piškoty. Pokapejte sirupem. Pak naskládejte kousky jahod.

    kladení piškotů tvarohový dort
  6. Zalijte opět hmotou, pak naklaďte piškoty (pokapte sirupem) a další vrstvu jahod.

    jahody tvarohovy dort
  7. Zalijte zbývající hmotou. Pro ozdobu můžete nahoru naskládat opět jahody nebo jiné ovoce.

  8. Dejte do lednice a nechte asi 24 hodin ztuhnout a uležet.

    tvarohovy dort s jahodami