Jahodová omeleta? Na sladko? Ano, i tak to jde. Je čas jahod, tak proč je nevyužít naplno…
Recepty je rychlý, snadný a potěší zejména děti. Ale věřím, že bude chutnat všem mlsným jazýčkům. Tento recept je na 2 omelety.
Recept: Jahodová omeleta
Ingredience
- 5 vajec
- větší hrst jahod
- 2 lžíce cukru
- 2 vrchovaté lžíce másla
- šlehačka (lze vynechat)
Postup
-
Jahody zbavte zelených stopek, nakrájejte na plátky a lehce posypte cukrem.
-
V míse ušlehejte metličkou nebo vidličkou vejce, dokud nezačnou pěnit. Přidejte cukr a opět rozšlehejte.
-
Na středně velké pánvi si roztopte polovinu másla, dokud nezačne pěnit. Přidejte polovinu vajec a udělejte omeletu. Omeletu nemusíte obracet, stačí přikrýt pokličkou. Až je vrchní část omelety skoro hotová, vyskládejte na jednu polovinu omelety plátky jahod a druhou polovinou je zakryjte.
-
Vypněte plotnu, pánev přikryjte pokličkou a nechejte odstát 3 minuty.
-
Zopakujte to samé i s druhou polovinou ingrediencí. Kdo chce, může před podáváním dozdobit šlehačkou anebo zmrzlinou.