Alex Wu Frank Fang

a 23. 11. 2020

V čínském městě Tchien-ťin se začaly tento měsíc jeden za druhým objevovat další případy nákazy Covid-19. Odborník na infekční choroby řekl The Epoch Times, že situace svědčí o větším rozšíření nákazy ve městě. Místní nemocnice byla uzavřena 19. listopadu poté, co byl jeden pacient pozitivně testován na virus KS Číny (nový koronavirus) způsobující onemocnění Covid-19.

Uživatelé čínské sociální sítě Weibo zveřejnili 19. listopadu video s komentářem, že v nemocnici TEDA z Binhai New Area v Tchien-ťinu byl pozitivně testován jeden z pacientů. Uvedli, že nemocnice byla uzavřena a ulici zabarikádovala policie.

Screenshot Of Videos Showing The Lockdown Around Teda Hospital In Tianjin City.
Screenshot z videí zobrazujících uzavření kolem nemocnice TEDA ve městě Tchien-ťin v Číně. (Poskytnuto pro The Epoch Times)

Ve stejný den zveřejnila komunitní kancelář Lanyuan Eco-city v Tchien-ťinu nouzové upozornění na další populární čínské aplikaci sociálních médií WeChat, kde požádala obyvatele, kteří se po 12. listopadu vyskytovali v nemocnici TEDA, aby se co nejdříve nahlásili místním úřadům.

Podle čínských médií potvrdili zaměstnanci nemocnice TEDA, že nemocnice uzavřela všechny své kliniky a od 19. listopadu ve 20:00 hod. nikdo nesmí do budovy vstupovat ani z ní vycházet.

Místní úřady v Tchien-ťinu 18. listopadu potvrdily asymptomatický případ v oblasti Kchan-chaj-süan. 33letá žena příjmením Kchangová měla během karantény pozitivní test na COVID-19. Virem KS Číny se možná nakazila od svého souseda Wanga, který bydlel ve stejné bytové jednotce. Ten byl minulý měsíc rovněž diagnostikován jako asymptomatický pacient.

Oficiální oznámení uvádělo, že ráno 9. listopadu vstoupili Wang a Kchangová, společně s jejími sourozenci, do stejného výtahu. Během týdne její bratr a sestra podstoupili testy na nukleovou kyselinu, ale s s negativními výsledky. Oba jsou v současné době v karanténě.

Brzy ráno 20. listopadu zvýšily tchienťinské orgány v Kchan-chaj-süanu pohotovost na „střední riziko“. V Tchien-ťinu byly takovým stupněm rizika označené již některé oblasti, kde se nacházejí městské chladírenské sklady. Celkově se tak jedná již o třetí takovouto oblast.

19. listopadu deník The Epoch Times hovořil s majitelem supermarketu mimo Kchan-chaj-süan. Majitel obchodu, který chtěl zůstat v anonymitě, uvedl, že celá komunita byla uzavřena 18. listopadu poté, co byly v jedné obytné budově nalezeny dva případy (týkající se Kchangové a Wanga). Nikdo nemá povoleno vstupovat či vycházet z bytového domu a obyvatelům byla nařízena 14ti denní karanténa, bez ohledu na jejich výsledky testu na COVID-19. Řekl, že všem místním v této komunitě provedli testy nukleové kyseliny.

Dr. Sean Lin, bývalý mikrobiolog americké armády a bývalý ředitel laboratoře virových onemocnění na Army Reed Army Institute of Research, řekl The Epoch Times, že se virus šíří v komunitách a místní úřady zatajují skutečný počet a rozsah infekcí, jinak by neoznámily „válečný stav“ pro prevenci epidemie.

Lin však dodal, že pokud se veřejnost nedozví o skutečné situaci, bude pro orgány obtížnější zavést opatření k omezení šíření viru.

Lockdown města ve Vnitřním Mongolsku

Uzavřeno bylo rovněž město v severočínském Vnitřním Mongolsku poté, co zdravotní úřady oznámily dva místní případy infekce Covid-19.

Infekce se objevila ve městě Man-čou-li, které je na hranicích s Ruskem. Oznámila to 21. listopadu na svých webových stránkách zdravotní komise Vnitřního Mongolska. Komise neposkytla žádné další podrobnosti, kromě toho, že byli vypátráni lidé, kteří přišli do těsného kontaktu s těmito dvěma infikovanými případy.

Podle čínských státních sdělovacích prostředků jsou místní komunity v Man-čou-li podrobeny lockdownu a všichni občané budou testováni na Covid-19. Byla pozastavena výuka ve školách a uzavřely se školky. Lidem je zakázáno pořádat velká shromáždění, jako jsou večeře a bankety a veřejné akce byly přesunuty. Byly také zrušeny vlakové a letištní služby.

Obyvatel Man-čou-li, pan Čchin, potvrdil čínské The Epoch Times, že město bylo uzavřeno. Dodal, že dva infikovaní lidé hlášení zdravotními úředníky byli pár a se svými třemi dětmi patří mezi 13 lidí umístěných do karantény.

Pokud jde o zdroj nejnovějších případů infekce, Čchin uvedl, že se z místních úředních oznámení dozvěděl, že virus pochází z balíků mouky přivezených z Ruska.

Také informovali, že pozastavena byla autobusová doprava, po silnicích je zakázáno jezdit soukromými vozidly a některé silnice jsou uzavřeny. Dodali, že v následujících dnech očekávají zhoršení lokální infekce.

Podle státních sdělovacích prostředků nejmenovaný personál v mančouliském středisku pro prevenci a kontrolu nemocí potvrdil, že město bylo uzavřeno a vstup do města je zakázán.

Přeloženo z původních článků newyorské redakce deníku The Epoch Times.

Zdroje:

https://www.theepochtimes.com/covid-19-continues-to-spread-in-chinas-tianjin-city-hospital-locked-down_3586366.html
https://www.theepochtimes.com/city-in-northern-china-placed-under-lockdown-after-new-infections-reported_3588791.html

Související témata

Přečtěte si také

Median: ANO by v dubnu vyhrálo s 32,5 pct, druhá ODS a třetí shodně SPD a Piráti
Median: ANO by v dubnu vyhrálo s 32,5 pct, druhá ODS a třetí shodně SPD a Piráti

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo hnutí ANO s 32,5 procenta, druhá ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně po deseti procentech a hnutí STAN by získalo osm procent hlasů.

Vstup do Evropské unie byl pro ČR výhrou, i když není dokonalá, řekl dnes Pavel
Vstup do Evropské unie byl pro ČR výhrou, i když není dokonalá, řekl dnes Pavel

Ocenil ji zejména jako nástroj pro mírové soužití. Také připomněl, že umožňuje volně cestovat, pracovat a studovat v jiných zemích EU.

„Migrace jako zbraň“ – organizované úsilí odehrávající se hluboko v panamské džungli
„Migrace jako zbraň“ – organizované úsilí odehrávající se hluboko v panamské džungli

Masové ilegální přistěhovalectví je využíváno k „politickému, kulturnímu, ekonomickému a dokonce i geografickému zničení Spojených států amerických“, říká odborník na komunismus.

Britská policie začala zatýkat migranty pro první vlnu deportací do Rwandy
Britská policie začala zatýkat migranty pro první vlnu deportací do Rwandy

Britská policie dnes začala se zadržováním migrantů, kteří do Británie přišli nelegálně a byli vybráni do první vlny deportací do Rwandy.

Květen nebo máj – hlavně když kvete a prší
Květen nebo máj – hlavně když kvete a prší

Objevte kouzlo máje, lásky času. Český měsíc květen má svou vlastní historii a původně se jmenoval máj.