Redakce Epoch Times

15. 2. 2021

„Máme připravený scénář a první kresby ke komiksové knize, ve které vystupuje více než desítka skutečných postav lidí, kteří se od roku 2006 zapojovali do vyšetřování závažných zločinů v Číně,“ říkají autoři komiksového projektu Davidové a Goliáš.

Aby mohli celý projekt realizovat, spustili autoři veřejnou sbírkovou kampaň vlastních webových stránkách. Sbírka má za cíl získat od fanoušků komiksu po celém světě více než 300 tisíc na tvorbu kreseb, kolorování, sazbu a tisk.

Do příbehu plánují zasadit například postavy bývalého kanadského státního návladního Davida Kilgoura, advokáta Davida Matase nebo investigativního nivináře Ethana Gutmanna. Všichni tři byli za svou práci nominováni na Nobelovu cenu míru.

V komiksové knize vystupuje více než desítka skutečných postav lidí, kteří se od roku 2006 zapojovali do vyšetřování závažných zločinů v Číně. Tři z nich byli za svou práci nominováni na Nobelovu cenu míru. (Davidsandgoliath.cz)

„Plánujeme do příběhu zanést reálie staveb, měst, letišť a tváří skutečných postav. Komiks bude vyprávět příběh o tom, jak vznikaly vyšetřovací zprávy, které rozpoutaly celosvětovou diskusi o zneužívání moderní transplantační chirurgie v Číně,“ uvádějí autoři projektu v tiskové zprávě.

Všem podporovatelům a fanouškům nabízejí výměnou za jejich podporu zajmavé dárky v podobě plakátů, skic nebo dotografie vyšetřovatelů vlastnoručně podepsané vyšetřovately samotnými. Kvůli tomu cestují fotografie poštou přes kontinen, aby je mohli všichni vlastnoručně podepsat.

Připravovaná komiksová kniha vypráví příběh o tom, jak vznikaly vyšetřovací zprávy, které rozpoutaly celosvětovou diskusi o zneužívání moderní transplantační chirurgie v Číně.

Dotýká se násilných represí na přelomu tisíciletí, které vyústily v pronásledování příznivců meditační praxe Falun Gong a vyvrcholily likvidací velkých skupin disidentů (křesťanůUjgurů a Tibeťanů).

„Významný český spisovatel Karel Čapek ve svých dílech jako je Krakatit, Válka s mloky nebo Bílá nemoc, znepokojoval čtenáře závažnými tématy a katastrofickými scénáři – plným právem. Nejen při pohledu na historii, ale především při pohledu na současné události, musíme v tomto burcování pokračovat. Ba co více, musíme se sami pustit do boje,“ prozrazují autoři projektu svou motivaci.

Tímto komiksem chtějí přiložit pomyslné „polínko do ohně“ odporu a „upozornit na zločiny, které není možné tolerovat“.

Více o projektu naleznete zde.

The Davids and Goliath comic book project will launch a fundraising campaign on the HitHit platform to raise funds to create a comic book story about an international crime investigation in contemporary China. (courtesy of Davids and Goliath)
Český komiksový projekt Davidové a Goliáš rozběhne sbírkovou kampaň na platformě HitHit, aby získal finance na vytvoření komiksového příběhu o mezinárodním vyšetřování zločinů v současné Číně. (Davidsandgoliath.cz)

Článek byl upraven 15. března 2021.

Související články

Přečtěte si také

Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka
Dotace na elektromobily nejsou třeba, na trhu se prosadí samy, myslí si ministr Kupka

Podle ministra dopravy Martina Kupky není třeba dotovat koupi elektromobilů, cestu na trh si najdou samy, jakmile spadnou ceny. Stát zainvestuje 5 miliard do dobíjecích stanic.

Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru
Trump se setkal s polským prezidentem Dudou v Trump Toweru

Bývalý prezident Donald Trump se ve středu večer v New Yorku setkal s polským prezidentem Andrzejem Dudou, přičemž dvojice diskutovala o zásadních mezinárodních otázkách, jako je situace na Ukrajině, Blízký východ a výdaje NATO.

„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví
„Jsme v té nejhorší čtvrtině v rámci Evropy.“ Obezita u dětí se v ČR zvyšuje, má vliv i na duševní zdraví

Na téma Obezita, vliv prostředí a duševní zdraví se ve středu v Poslanecké Sněmovně konal kulatý stůl, kde se sešli a diskutovali spolu zástupci různých odvětví medicíny, kteří se problému obezity u dětí věnují.

„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti
„Přece nechceme ztratit další generaci.“ Senátoři chtějí širší diskuzi o vlivu sociálních médií na děti

Senátorka Daniela Kovářová iniciovala širší diskuzi o negativních dopadech nových médií a sociálních sítí na děti a eventuálně problematiku i legislativně omezit. Kolegové z podvýboru ji podpořili.

Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu
Vít Rakušan a jeho slavná výjimka z migračního paktu

Vít Rakušan tvrdí, že z migračního paktu budeme mít výjimku kvůli velkému počtu ukrajinských uprchlíků. Nebudeme prý muset přijímat migranty, ani platit pokutu půl milionu Kč za nepřevzatého migranta. Už v červenci 2023 jsem psal o tom, že s výjimkou pro Ukrajince v migračním paktu je to mnohem složitější.