Milan Kajínek

22. 11. 2023

Na pondělním semináři v Poslanecké sněmovně prezentoval MUDr. Vladimír Čížek (pdf) svou vlastní investigaci, resp. ověřování oficiálních vládních informací o očkování proti covidu-19, které byly publikovány na webových stránkách ministerstva zdravotnictví nebo prohlášeny jeho představiteli, a které se postupně ukázaly jako zavádějící či nepravdivé. Po delší době po kritických upozorněních byly některé z nich dokonce ministerstvem smazány.

Níže nabízíme přehled „dezinformací“ či zavádějících informací zachycených a archivovaných doktorem Čížkem, které podrobně rozepisujeme a dáváme do širšího kontextu podobných událostí v USA.

„Očkovaný se nemůže nakazit“

Ministr zdravotnictví Jan Blatný prohlásil dne 5. ledna 2021 v České televizi: „Tím, že se naočkuji, nemohu dostat nemoc … neonemocním a nemohu nakazit nikoho jiného.“

Na dotaz novinářky MF Dnes, který přišel o několik minut později, zda je potvrzeno studiemi, že po očkování není člověk infekční, znovu odpověděl: „Ve chvíli, kdy jste naočkována, tak tu nemoc nedostanete … tudíž nemůžete nakazit nikoho jiného.“

Souhrn údajů o léčivém přípravku (SPC), tedy o vakcíně Comirnaty od spol. Pfizer, už v té době uváděl následující informace: „Může vakcína Comirnaty snižovat přenos viru z jedné osoby na druhou? Vliv očkování vakcínou Comirnaty na komunitní šíření viru SARS-CoV-2 není doposud znám. Zatím není známo, kolik očkovaných lidí může nadále být přenašečem a šiřitelem viru.“ (stránka zdrojových informací byla archivována zde)

Později tento fakt přiznal i docent Bohuslav Svoboda. „Že očkovaný může virus přenášet, jsme věděli. Vláda to ale nepouštěla ven,“ sdělil Svoboda kanálu CNN Prima News.

Pro zajímavost stejnou nepravdivou informaci rozšiřovala také bývalá vedoucí amerického Centra pro kontrolu nemocí (CDC). Její prohlášení jsou zachycena ve snímku Neviditelná krize (čas 21:50). Rochelle Walenskyová nastoupila do funkce v době inaugurace prezidenta Joea Bidena. Průzkumy veřejného mínění ukazují na zhoršení důvěry veřejnosti v agenturu CDC. Walenskyová v květnu 2023 na svůj post rezignovala. Důvody nespecifikovala. Dle našich zjištění několikrát pronesla nepravdivá prohlášení o covidu-19 a vakcínách.

Stejnou (dez)informaci rozšiřoval zpravodajský kanál MSNBC a prezident Joe Biden. Jejich prohlášení jsou zachycena ve stejném dokumentárním snímku, stejně jako v případě Walenskyové.

Důsledky

Důsledkem rozšiřování tohoto tvrzení bylo vytváření falešného pocitu bezpečí u očkovaných lidí. Mysleli si, že ochrání ostatní lidi, své příbuzné, babičky, pro které by mohla být nemoc smrtelná, atd.

Byla vytvářena představa, že očkovaní lidé by se mohli pohybovat kdekoliv, nemuseli by nosit roušky a nemuseli by podstoupit karanténu. Přitom je vakcína nechránila ani před nakažením se virem a neochránila ani před tím, aby virus nekontrolovaně šířili.

V určitém ohledu se z analytického hlediska jednalo o uvolnění atmosféry pro ty, kteří se nechali vakcinovat, a znevýhodňování a ztěžování životních podmínek pro ty, kteří se očkovat nenechali – za účelem je motivovat (resp. přinutit) k vakcinaci a vstoupit tím do volného režimu připraveného pro vakcinované.

A nyní několik zdrojů prezentovaných doktorem Čížkem, které dokládají, že očkovaný člověk se může nemocí stále nakazit. První hovoří o tom, že očkované osoby mohou šířit virus, vakcína není dostatečně účinná (v tomto článku naleznete odkazy na 26 zdrojů). Očkovaní mají vyšší virové nálože než neočkovaní (zdroj); Roste počet nakažených očkovaných (zdroj); Nejistá účinnost očkování – články Neila a Fentona (zdroj – 392 publikací, 15654 citací).

MUDr. Vladimír Čížek
Lékař centra vaskulárních intervencí v rámci interního oddělení, specializován v oboru angiologie a lymfologie, funkční licence intervenční angiologie, lymfologie, soudní znalec v oboru angiologie. Absolvent LF UP Olomouc, po absolutoriu působil na interně, specializoval se na kardiovaskulární systém, od roku 2001 působí ve Vaskulárním centru Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice a.s. + Sagena s.r.o. Frýdek-Místek. Je spoluautorem monografie Vaskulární diagnostika a intervenční výkony a autorem či spoluautorem cca 20 odborných článků a uveřejněných přednášek ve sbornících.

„Očkování dětí neplánujeme“

9. září 2021 ministr zdravotnictví Adam Vojtěch řekl dle Deníku N v Ostravě novinářům, že ministerstvo zdravotnictví zatím nepočítá s tím, že by umožnilo očkování dětem mladším 12 let. Chtěl tak vyvrátit spekulace o tom, že by se měly očkovat také děti. Ale již 22. září vydává Česká tisková kancelář (ČTK) zprávu o tom, že Česko se připravuje na očkování dětí ve věku 5–11 let, a že bylo objednáno 700 tisíc vakcín proti covidu-19, což jí údajně sdělil ministr Vojtěch.

„Vakcinační pas“

Screenshot z dokumentu Evropské komise viz odkaz níže. (The Epoch Times)

Ministerstvo také v prosinci 2020 vyvracelo „dezinformace“ o tom, že by se údajně měl zavádět vakcinační pas. „V jiné variantě tohoto narativu jsou šířeny dezinformace o takzvaném vakcinačním pasu, podle kterých budou těm, kteří se očkovat nenechají, odebírány základní lidská práva a svobody.“ (stránka ministerstva archivována zde)

Verze webových stránek ministerstva zdravotnictví vyvracející dezinformace, archivovaná 1. dubna 2021, se již o „takzvaném vakcinačním pasu“ nezmiňuje. (stránka ministerstva archivována zde)

Na časové mapě Evropské komise z roku 2018 byl však už plán pro zavedení očkovacího pasu zmiňován s výhledem pro jeho zavedení v roce 2022. (zdroj: pdf)

„Imunita po očkování je lepší než po prodělání nemoci“

Zdravotní sestra aplikuje dětskou dávku vakcíny proti onemocnění covid-19 dívce na očkovací klinice v L. A., 19. ledna 2022. (Robyn Beck / AFP via Getty Images)

Naděje a předpoklady ministerstva zdravotnictví o tom, že „imunita po prodělané nemoci covid-19 trvá pravděpodobně jen několik měsíců“ a že se „dá předpokládat, že po očkování bude imunita solidnější a dlouhodobější než po vlastním prodělání nemoci“, se ukázaly jako mylné. (stránka ministerstva archivována zde)

Ve skutečnosti se objevilo více než 150 studií, které ukazují na silnou přirozenou imunitu po prodělání covidu-19, klesající účinnost vakcíny, a v dánské studii dokonce vědci zachycují pokles účinnosti vakcíny do záporných hodnot.

Podobná situace byla v USA. Svědectví poskytnuté dr. Deborah Birxovou během slyšení v Kongresu USA je součástí přibývajících důkazů, které nasvědčují tomu, že američtí představitelé veřejného zdravotnictví vytvářeli dojem o účinnosti vakcín proti onemocnění covid-19, který se nezakládal na faktech, ale na nadějích a domněnkách, že by vakcíny mohly zastavit šíření viru.

Jak doktorka Birxová odpovídala na otázky republikánského kongresmana Jima Jordana během slyšení v Kongresu USA? Více zde…

„Kolektivní imunity lze dosáhnout jen očkováním“

„K zastavení šíření covid-19 je potřeba dosáhnout 60-70% imunizace společnosti“ a „kolektivní imunity lze efektivně a nejrychleji dosáhnout jen očkováním“, uváděly stránky českého ministerstva zdravotnictví. (stránka ministerstva archivována zde)

Zapomeňte na kolektivní imunitu, covid nezastaví, komentoval tento přístup a předpoklad ředitel Oxford Vaccine Group, Andrew Pollard. Také plk. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., prohlašoval, že nejde dosáhnout kolektivní imunity, neboť i očkovaní jsou infekční. A o reálnosti dosažení skupinové imunity v České televizi pochyboval i imunolog Drosten.

Na nedávném slyšení senátního výboru pro zdravotnictví uvedl infektolog prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc., že „na počátku byla taková představa, že plošné očkování povede ke vzniku kolektivní imunity,“ s tím, že tohoto cíle nemohlo být dosaženo.

„Není pravda, že každá z vakcín bude jinak účinná“

Čeští lékaři vyzývají pacienty i lékaře, aby oznamovali nežádoucí účinky vakcín proti covidu-19. (Nataliya Vaitkevich | Pexels)

České ministerstvo také vyvracelo „dezinformace a nepravdivé spekulace“ o tom, že „každá z vakcín bude mít jinou účinnost“. (stránka ministerstva archivována zde)

Informace o tom, že rozdíly mezi vakcínami jsou, měl Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) již v roce 2021. Byly také známy rozdíly v účinnosti ze studie amerických veteránů.

SÚKL měl také informace o rozdílech v bezpečnosti jednotlivých vakcín. Vakcíny Astra Zeneca (Vaxzevria) a Johnson&Johnson (Janssen) ukazují na výskyt VITT. Pro osoby do 60 let je podle SÚKL vyšší riziko než přínos. (zdroj viz str. 6)

Vakcíny Moderna (Spikewax) a Pfizer-BioNTech (Comirnaty) zase ukazují na výskyt myokarditid a perikarditid. (zdroj viz str. 3)

Občané tedy byli uvedeni ministerstvem v omyl, účinnost a bezpečnost vakcín byla odlišná a zjištění podrobností mělo pro jejich výběr v některých ohledech zásadní význam.

„Dobrovolnost“ očkování

Očkování bylo ministerstvem opakovaně deklarováno jako „dobrovolné“. V říjnu 2021 bylo médiím sdělováno, že očkování stále zůstává dobrovolné a žádná ze stran to nehodlá změnit.

Zprávy a výroky o tom, že bude očkování vynucováno a přikazováno, byly označovány za „dezinformace“.

10. prosince 2021 vydal ministr Vojtěch vyhlášku o povinném očkování. Média v lednu 2021 píší, že „vláda drží lidi schválně v šachu kvůli povinnému očkování“. 14. listopadu uváděl tehdejší poslanec Válek, že očkování má zůstat dobrovolné, a 19. ledna 2022 rozhodl, že „zrušíme vyhlášku, očkování zůstane dobrovolné“.

Ke zrušení vyhlášky se však rozhodl po měsících váhání, a až poté, co se mnoho lidí pod tlakem
vydané vyhlášky a tlakem zaměstnavatelů nechalo naočkovat. Pod hrozbou ztráty zaměstnání byli nuceni se očkovat hasiči, policisté, zdravotníci i členové armády a požárního sboru. Proti tomu se společně ohradila řada z nich.

Níže nabízíme z archivu „poučné pětiminutové video o tom, jak politici lhali“, a také výpovědi lidí, kteří nátlaku nepodlehli, a co kvůli tomu museli podstoupit, jak to ovlivnilo jejich rodinné vztahy a život.

„mRNA je vyzkoušená technologie“

„Přestože jde o nový typ vakcín, na jejich vývoji se pracuje téměř 30 let. Nejedná se tedy o žádnou narychlo vyvinutou metodu.“ (stránka ministerstva archivována zde)

To sice ano, ale žádná mRNA vakcína nebyla na lidech až do šíření onemocnění covid-19 použita a do té doby se jednalo pouze o experimentální použití. Doktor Čížek také upozorňuje na skutečnost, že pro schválení mRNA přípravků jako „vakcín“ muselo dojít ke změně samotné právní definice, co je to vakcína. Pokud by definice nebyla změněna, byla by látka považována za formu genové terapie, resp. imunoterapie.

Více informací:

https://asgct.org/publications/news/november-2020/covid-19-moderna-nih-vaccine

https://investors.biontech.de/static-files/5e4133c2-6e8f-4ca4-8a65-ffa97007d9eb

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1776985/000119312519241112/d635330df1.htm

„Tečka za koronavirem“

Vakcína (jedna dávka vakcíny) byla ministerstvem zdravotnictví prezentována jako konečná „tečka za koronavirem“. Poté se doporučovaly posilující dávky a dnes se doporučuje čtvrtá nebo i pátá dávka.

Pochybnosti nad pravdivostí původního tvrzení, že bude postačovat pouze jediná dávka, vzbuzovala už skutečnost, že ministerstvo zdravotnictví muselo vědět o tom, že Česká republika objednala 23 milionů vakcín. (zdroj)

Česká republika měla dle Českého statistického úřadu k 30. červnu 2023 celkem 10 873 553 obyvatel. To znamená, že numericky byly od začátku objednány pro každého občana ČR dvě dávky vakcíny, včetně kojenců a novorozenců.

Související články

Přečtěte si také

Policie zadržela v Berlíně přes 200 lidí při protestech na podporu Palestiny
Policie zadržela v Berlíně přes 200 lidí při protestech na podporu Palestiny

Více než 200 lidí zatkla německá policie při pátečních střetech, které doprovázely propalestinskou demonstraci a pokus zřídit protestní stanový tábor ve vládní čtvrti v Berlíně.

Českému dřevu se dostane většího využití ve stavebnictví, plánuje vláda
Českému dřevu se dostane většího využití ve stavebnictví, plánuje vláda

Méně betonu, více dřeva. Stát plánuje podpořit větší využití dřeva ve stavebnictví. Až čtvrtinu nově postavených budov by v roce 2035 mohly tvořit podle představ ministerstev dřevostavby.

Drastické a nevratné klimatické geoinženýrství znepokojuje vědce
Drastické a nevratné klimatické geoinženýrství znepokojuje vědce

Jak ovlivnit klima na Zemi? Přečtěte si o záměrném vysušování stratosféry a jeho potenciálu ovlivnit energetickou nerovnováhu...

Původní druhy rostlin z české krajiny mizí, šíří se teplomilné, potvrdila studie
Původní druhy rostlin z české krajiny mizí, šíří se teplomilné, potvrdila studie

Změny v české květeně se podle týmu botaniků dějí v důsledku několika faktorů, jejichž význam se v čase mění.

Tajemství přípravy nejlepších hamburgerů podle profesionálních kuchařů
Tajemství přípravy nejlepších hamburgerů podle profesionálních kuchařů

Získejte inspiraci na přípravu hamburgeru od profesionálních kuchařů aneb jak si mistři v oboru připravují doma své dokonalé hamburgery.