čínská medicína
Světelný kořen – vosk do svíce života
Světelným kořenem nazýváme jam čínský (Dioscorea batatas). V Číně jsou záznamy o jeho pěstování staré více než 4 000 let. V Evropě začal jejich příběh na začátku 20. století. O popularizaci kořenu se v Evropě zasloužil rakouský filosof Rudolf Steiner. Úspěchů při pěstování kořenů dosáhl až 90. letech německý pěstitel Ralf Rößner.
Jídlo jako lék: Zdravá strava vyživuje tělo a pomáhá bojovat s chorobami
Jako dítě jsem byla neskutečně vybíravá v jídle. Večeře byly stresující bitvou mezi mnou, rodiči a těmi zelenými věcmi na talíři. Většina z nich pocházela z plechovky nebo mrazáku a byla rozvařená skoro na kaši.
Čínská medicína: Tipy pro zdravé stárnutí
Moje sousedka Marie je převážně doma. Během dne jde ven jen jednou, buď na své dobrovolnické koncerty, nebo na setkání s kamarádkou. Páteční večery věnuje randění, což obvykle znamená večeři se svým partnerem. Víkendy tráví návštěvou rodiny a během léta tráví čas na chatě u jezera. Není divu, že ji vidím jen zřídka - je neustále v pohybu. Vtip je v tom, že Marii je 88 let.
Poznejte svou čchi a její funkce v těle
Qi, vyslovovaná „čchi“, je čínský výraz popisující všechny typy lidských životních energií. Horní část čínského znaku čchi 氣 představuje energie, jako je vzduch, a spodní část představuje potraviny.
Jak najít dobrého akupunkturistu
Mnoho lidí přemýšlí, jak najít dobrého akupunkturistu. Pro zodpovězení této jednoduché otázky je důležité pochopit, co je vlastně ta akupunktura a jak funguje.
V ČR hoří boje o tradiční a doplňkovou medicínu
Kdo jsou hlavní skupiny odporu proti tradiční a doplňkové medicíně? V minulém roce se rozhořel boj zejména o tradiční čínskou medicínu. Může občan rozhodovat o tom kam investuje svoje peníze na zdraví...
Jídlo jako lék – zdravé stravování podle čínské medicíny
To, co jíme, může ovlivnit to, jak se cítíme, nejen po stránce fyzické, ale i emocionální. Strava se v tradiční čínské medicíně považuje za výživu pro tělo, dokonce za lék.
- 1
- 2