Jak na to

Co je to pocitová teplota a jak se měří?
Co je to pocitová teplota a jak se měří?

Možná jste si všimli, že i když teploměr ukazuje jen pár stupňů pod nulou, ale fouká vítr, máte pocit, že mrzne až praští. „Musí být aspoň -15 °C,“ říkáte si. A možná máte pravdu.

Návod na domácí kvašení zeleniny (pro začátečníky)
Návod na domácí kvašení zeleniny (pro začátečníky)

Hledáte způsob, jak nejlépe uchovat zeleninu? Rozhodně zkuste kvašení neboli fermentaci, což je jedna z nejzdravějších metod zpracování zeleniny. Jde o probiotickou a vitamínovou bombu!

Recept: Zavařený zázvor
Recept: Zavařený zázvor

Zavařený zázvor lze použít v mnoha receptech, zpravidla dezertech nebo na zmrzlinu, ale také třeba jako doplněk k sýrům.

Čím nahradit alkohol při vaření
Čím nahradit alkohol při vaření

Tady je několik nejčastějších alkoholických nápojů užívaných při vaření či pečení a jejich nealkoholičtí zástupci:

Jídelní hůlky – jednoduché, přesto funkční
Jídelní hůlky – jednoduché, přesto funkční

Zajímavým faktem, který není příliš znám, jsou rozdíly mezi hůlkami čínskými, japonskými, korejskými a vietnamskými...

Jak zmrazit rajčata
Jak zmrazit rajčata

Zmrazit rajčata není vůbec složité. Ovšem je důležité uvědomit si, že zmrazením se jejich konzistence změní a takové plody už nejsou syrové dobré. Nicméně na vaření a další formy tepelného zpracování se budou hodit skvěle.

10 základních potravin, které můžete bez obav zmrazit
10 základních potravin, které můžete bez obav zmrazit

Základní pravidlo před ukládáním do mrazničky je, že si všechny sáčky, krabičky a misky popíšete: obsah + měsíc a rok zamrazení, popř. i váha. To nám později velmi usnadní orientaci.

5 způsobů, jak snadno a rychle oloupat česnek
5 způsobů, jak snadno a rychle oloupat česnek

Vložte palici česneku do kovové mísy, přikryjte další mísou a pořádně protřepejte. Bude to hlasité, ale zjistíte, že se to vyplatí. Skoro všechny stroužky skončí oloupané.

1 2