Návody
Jak na to
7 účinných náhrad za vejce při pečení a dalším kulinářském zpracování
Vejce na spojení těsta, šlehané bílky, míchaná vajíčka nebo jen rozšlehané vejce na potírání? Odborníci vysvětlují, jak si vybrat tu správnou alternativu.
Redakce Epoch Times 15. 3. 2025 Recepty
24 hodin v Riu: Z Copacabany na Corcovado
Město pláží a obří sochy Krista Spasitele pulsuje energií.
Tim Johnson 7. 2. 2025 Společnost
Proč nepoužívat vodu ze studní kontaminovaných povodní
Povodňová voda představuje vysoké riziko kontaminace a může znehodnotit nejenom vodu ze studní, ale i potraviny a plodiny, s nimiž přijde do kontaktu.
Ondřej Horecký 17. 9. 2024 ČR
Co je to pocitová teplota a jak se měří?
Možná jste si všimli, že i když teploměr ukazuje jen pár stupňů pod nulou, ale fouká vítr, máte pocit, že mrzne až praští. „Musí být aspoň -15 °C,“ říkáte si. A možná máte pravdu.
Ondřej Horecký 9. 1. 2024 Věda a příroda
Návod na domácí kvašení zeleniny (pro začátečníky)
Hledáte způsob, jak nejlépe uchovat zeleninu? Rozhodně zkuste kvašení neboli fermentaci, což je jedna z nejzdravějších metod zpracování zeleniny. Jde o probiotickou a vitamínovou bombu!
Jennifer McGruther 29. 4. 2023 Jídlo a Zdraví
Recept: Zavařený zázvor
Zavařený zázvor lze použít v mnoha receptech, zpravidla dezertech nebo na zmrzlinu, ale také třeba jako doplněk k sýrům.
Ondřej Horecký 11. 7. 2022 Jídlo a Zdraví
Čím nahradit alkohol při vaření
Tady je několik nejčastějších alkoholických nápojů užívaných při vaření či pečení a jejich nealkoholičtí zástupci:
Ondřej Horecký 27. 11. 2020 Jídlo a Zdraví
Jídelní hůlky – jednoduché, přesto funkční
Zajímavým faktem, který není příliš znám, jsou rozdíly mezi hůlkami čínskými, japonskými, korejskými a vietnamskými...
Ondřej Horecký 20. 9. 2020 Jídlo a Zdraví
Jak zmrazit rajčata
Zmrazit rajčata není vůbec složité. Ovšem je důležité uvědomit si, že zmrazením se jejich konzistence změní a takové plody už nejsou syrové dobré. Nicméně na vaření a další formy tepelného zpracování se budou hodit skvěle.
Ondřej Horecký 18. 7. 2020 Jídlo a Zdraví