Štítek: Návody
Jak na to
Co je to pocitová teplota a jak se měří?
Možná jste si všimli, že i když teploměr ukazuje jen pár stupňů pod nulou, ale fouká vítr, máte pocit, že mrzne až praští. „Musí být aspoň -15 °C,“ říkáte si. A možná máte pravdu.
Ondřej Horecký 9. 1. 2024 Věda a příroda
Návod na domácí kvašení zeleniny (pro začátečníky)
Hledáte způsob, jak nejlépe uchovat zeleninu? Rozhodně zkuste kvašení neboli fermentaci, což je jedna z nejzdravějších metod zpracování zeleniny. Jde o probiotickou a vitamínovou bombu!
Jennifer McGruther 29. 4. 2023 Jídlo a Zdraví
Recept: Zavařený zázvor
Zavařený zázvor lze použít v mnoha receptech, zpravidla dezertech nebo na zmrzlinu, ale také třeba jako doplněk k sýrům.
Ondřej Horecký 11. 7. 2022 Jídlo a Zdraví
Čím nahradit alkohol při vaření
Tady je několik nejčastějších alkoholických nápojů užívaných při vaření či pečení a jejich nealkoholičtí zástupci:
Ondřej Horecký 27. 11. 2020 Jídlo a Zdraví
Jídelní hůlky – jednoduché, přesto funkční
Zajímavým faktem, který není příliš znám, jsou rozdíly mezi hůlkami čínskými, japonskými, korejskými a vietnamskými...
Ondřej Horecký 20. 9. 2020 Jídlo a Zdraví
Jak zmrazit rajčata
Zmrazit rajčata není vůbec složité. Ovšem je důležité uvědomit si, že zmrazením se jejich konzistence změní a takové plody už nejsou syrové dobré. Nicméně na vaření a další formy tepelného zpracování se budou hodit skvěle.
Ondřej Horecký 18. 7. 2020 Jídlo a Zdraví
10 základních potravin, které můžete bez obav zmrazit
Základní pravidlo před ukládáním do mrazničky je, že si všechny sáčky, krabičky a misky popíšete: obsah + měsíc a rok zamrazení, popř. i váha. To nám později velmi usnadní orientaci.
Ondřej Horecký 20. 6. 2020 Jídlo a Zdraví
5 způsobů, jak snadno a rychle oloupat česnek
Vložte palici česneku do kovové mísy, přikryjte další mísou a pořádně protřepejte. Bude to hlasité, ale zjistíte, že se to vyplatí. Skoro všechny stroužky skončí oloupané.
Ondřej Horecký 2. 5. 2020 Jídlo a Zdraví