nekvalitní potraviny
Organizovaný zločin si našel novou dojnou krávu – potravinářský průmysl
Ty tam jsou doby, kdy se organizovaný zločin zaměřoval pouze na tradiční padělání cigaret a alkoholu. V posledních letech se padělání a šizení nevyhýbá ani základním potravinám včetně oleje, sýra, medu či ryb. Ve hře jsou obří zisky a zdraví konzumentů, přičemž riziko dopadení je nízké.
Sedm důvodů, proč se v potravinářství podvádí
Proč klesá kvalita potravin? Sestavili jsme pro vás s odbornou pomocí seznam těch nejčastějších příčin, které se na nekalých praktikách podepisují.
Nízká kvalita potravin nutí lidi zajímat se o to, co jedí, a hledat alternativy
Není snad dne, kdy by se v médiích neprobírala kvalita potravin v našich obchodech. Spotřebitelé si stále silněji uvědomují, že to, co dnes jedí, postrádá vlastnosti, na které byli běžně zvyklí. A tak si hledají zdroje potravin jinde
Pozor na med v obchodech, může být pančovaný
Podvody nejsou v medařském průmyslu ničím neobvyklým. K jakým trikům se obchodníci uchylují a proč je těžké je odhalit? A jak poznat dobrý med? To se dozvíte v tomto článku.