nekvalitní potraviny
Ultrazpracované potraviny spojené s výskytem psoriázy
Studie zkoumá souvislost mezi ultrazpracovanými potravinami a psoriázou. Vysoký příjem UPF zvyšuje riziko zánětů a aktivní psoriázy.
George Citroner 5. 12. 2024 Zdraví
3 nejnezdravější potraviny, které zatěžují vaše játra
Vybírejte si zdravější suroviny a pokrmy a vyhýbejte se třem složkám, o nichž je známo, že poškozují funkci jater.
Sheridan Genrich 28. 9. 2024 Zdraví
Ultrazpracované potraviny jsou spojeny s 32 zdravotními riziky
Díky návykovosti a všudypřítomnosti ultrazpracovaných potravin je těžké se jim vyhnout, ale jejich časté požívání ohrožuje...
Mnohé potravinářské přísady jsou škodlivější, než se předpokládalo
Více než 73 % potravin je ultrazpracovaných. Některé složky jsou „obecně uznávané jako bezpečné“, ale výzkum...
Flora Zhao 23. 7. 2024 Premium Zdraví
Organizovaný zločin si našel novou dojnou krávu – potravinářský průmysl
Ty tam jsou doby, kdy se organizovaný zločin zaměřoval pouze na tradiční padělání cigaret a alkoholu. V posledních letech se padělání a šizení nevyhýbá ani základním potravinám včetně oleje, sýra, medu či ryb. Ve hře jsou obří zisky a zdraví konzumentů, přičemž riziko dopadení je nízké.
Ondřej Horecký 6. 8. 2013 Názory a publicistika
Sedm důvodů, proč se v potravinářství podvádí
Proč klesá kvalita potravin? Sestavili jsme pro vás s odbornou pomocí seznam těch nejčastějších příčin, které se na nekalých praktikách podepisují.
Ondřej Horecký 18. 7. 2013 Jídlo a Zdraví
Nízká kvalita potravin nutí lidi zajímat se o to, co jedí, a hledat alternativy
Není snad dne, kdy by se v médiích neprobírala kvalita potravin v našich obchodech. Spotřebitelé si stále silněji uvědomují, že to, co dnes jedí, postrádá vlastnosti, na které byli běžně zvyklí. A tak si hledají zdroje potravin jinde
Ondřej Horecký 3. 7. 2013 Názory a publicistika
Pozor na med v obchodech, může být pančovaný
Podvody nejsou v medařském průmyslu ničím neobvyklým. K jakým trikům se obchodníci uchylují a proč je těžké je odhalit? A jak poznat dobrý med? To se dozvíte v tomto článku.
Ondřej Horecký 31. 10. 2011 Jídlo a Zdraví