Čína bez cenzury

16. 3. 2020

Pořad Televize NTD Čína bez cenzury, který moderuje Chris Chappell, vysílá ve formátu pozdní noční show, která mísí humor s vážnou analýzou čínské politiky a společnosti.


V dalším díle pořadu Čína bez cenzury publikovaném 22. února 2020 se moderátor Chris Chappell zaměřuje na vztahy mezi čínským režimem a Světovou zdravotnickou organizací (WHO) v kontextu nové epidemie koronaviru z Wu-chanu.

Šéf WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus je marxista, šéf Tigrajské lidově osvobozenecké fronty, se silnou vazbou na čínský režim. Afrika je velice závislá na Číně a Tedros má osobní zájem na dobrých vztazích s čínským režimem, který chce v jeho rodné zemi, Etiopii, vybudovat za 80 milionů dolarů Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí.

Čínský režim také přinutil WHO, aby vyřadila Tchaj-wan ze Světové zdravotnické organizace.

Je možné, že šéf WHO nekriticky tlumočí informace podávané čínským režimem a nebere v potaz zprávy o záměrných manipulacích s informacemi?

Jinými slovy, WHO je tímto způsobem pod silným vlivem čínského režimu. Je tedy možné, že WHO nekriticky tlumočí informace podávané čínským režimem, a nebere v potaz zprávy o tom, že čínský režim záměrně manipuluje s počtem nakažených?

Tomuto tématu se věnuje také další díl pořadu Čína bez cenzury… (Pozn.: prozatím nebyla vytvořena verze s českými titulky)

Pořad Čína bez cenzury, který moderuje Chris Chappell, vysílá ve formátu pozdní noční show, která mísí humor s vážnou analýzou čínské politiky a společnosti. Rovněž pravidelně otevírá témata potlačování čínských obyvatel vládnoucím komunistickým režimem, včetně témat považovaných za „citlivá“.

Prohlášení šéfa WHO ve shodě s režimem v Číně

  • „Velmi oceňujeme vážnost, s kterou se Čína postavila epidemii, obzvlášť zapojení nejvyšších představitelů a transparentnost, kterou Čína ukazuje,“ nebo „Čína podnikla obrovská opatření v epicentru, u zdroje vypuknutí epidemie. To je hrdinské.“ – prohlásil Tedros Adhanom Ghebreyesus 28. ledna 2020. V té době již byly známy expertní studie o tom, že Čína desetinásobně podhodnocuje počet nakažených a její data jsou neprůhledná.
  • „Není důvod k opatřením, které naruší cestování a obchod. Vyzýváme všechny země aby implementovaly rozhodnutí na základě důkazů,“ – prohlásil Tedros Adhanom Ghebreyesus jako kritiku USA poté, co 30. ledna 2020 zavedly zákaz vstupu do země cestujícím z Číny.
  • „Evropa se nyní stala epicentrem pandemie COVID-19. Každý den je hlášeno více případů, než tomu bylo za vrcholu epidemie v Číně,“prohlásil Tedros Adhanom Ghebreyesus 13. března 2020 poté, co zahraniční pozorovatelé zaznamenávají stoupající propagandu čínského režimu, prohlašující, že původ (epicentrum) nákazy není v Číně.

Související články

Přečtěte si také

Umělé povrchy hřišť mohou být karcinogenní. Riziko je větší u dětí, varují české orgány
Umělé povrchy hřišť mohou být karcinogenní. Riziko je větší u dětí, varují české orgány

Pryžové povrchy na hřištích a sportovištích mohou vylučovat zdraví nebezpečné látky, upozorňují světové studie. Některé z těchto chemikálií jsou přitom karcinogenní a představují rizika zejména pro děti. Státní zdravotní ústav proto upozorňuje provozovatele i dodavatele, aby si zajistili zdravotní certifikaci.

Prastará věda vs. moderní farmacie. Jak se daří tradiční čínské medicíně u nás a v Evropě
Prastará věda vs. moderní farmacie. Jak se daří tradiční čínské medicíně u nás a v Evropě

Farmaceutický monopol? Proč se tradiční čínská medicína v České republice setkává s odporem představitelů medicíny západní?

Plánovaný útok New York Times na Shen Yun
Plánovaný útok New York Times na Shen Yun

Deník Epoch Times 18. března informoval o tom, že The New York Times plánují útok na taneční soubor Shen Yun Performing Arts. Nakolik jsou obavy z tohoto útoku odůvodněné?

Nizozemsko: Pandemická úmluva WHO se v parlamentu setkává s rostoucí skepsí – žádost o odklad
Nizozemsko: Pandemická úmluva WHO se v parlamentu setkává s rostoucí skepsí – žádost o odklad

Tři možné budoucí vládní strany chtějí v nizozemském parlamentu předložit návrh. Podle tohoto návrhu by vláda měla usilovat o odložení rozhodnutí o Pandemické úmluvě ve WHO – nebo o jejím zamítnutí.

Kvůli ochraně přírody nelze zlikvidovat ekonomiku, uvedl Pellegrini
Kvůli ochraně přírody nelze zlikvidovat ekonomiku, uvedl Pellegrini

Kvůli ochraně přírody nelze zlikvidovat ekonomiku, Evropa nejednou jde za hranice selského rozumu, uvedl zvolený prezident Slovenska Peter Pellegrini u příležitosti Dne Země, který připadá na dnešek.