Jednoduchý, rychlý a VELMI chutný recept inspirovaný thajskou kuchyní. Kuře můžete nahradit čímkoliv jiným – rybou, vepřovým, zeleninou (lilek, cuketa, brokolice apod.) nebo tofu.

Tisknout

Recept: Kokosové kuře

kuře v kokosovém mléce

Chod hlavní jídlo, hlavní chod
Kuchyně asijská
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 10 minut
Uležení 1 hodina
Celkový čas 1 hodina 15 minut
Pro 2 osoby

Ingredience

  • 200 g kuřecích prs nakrájených na cca 2 cm kusy
  • 1 střední mrkev nakrájená na menší kousky
  • 1 větší limetka
  • 1 zelená čili paprička
  • 1 lžíce oleje
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky (viz poznámky pro alternativu)
  • 4 jarní cibulky nakrájené na 2 cm kusy
  • menší hrst natě koriandru (lze vynechat)

Postup

  1. Maso a mrkev si nakrájejte na menší kousky a dejte je do misky. Přidejte šťávu z limetky plus nastrouhanou kůru. Dobře promíchejte a nechte alespoň hodinu uležet.


  2. Mezitím si rozkrojte chilli papričku, zbavte ji semínek (milovníci ostrých věcí můžou nechat) a nakrájejte na drobné kousky.

  3. Rozpalte ve woku nebo větší hluboké pánvi olej, přidejte kuře s mrkví a za stálého míchání smažte 4 minuty, až je maso dozlatova.

  4. Přidejte chilli, promíchejte a nechte smažit 1 minutu, pak přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a polovinu jarní cibulky. Vařte další 2-3 minuty.

  5. Těsně před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem a zbylou jarní cibulkou. Podávejte s jasmínovou rýží.

Poznámky

Zkuste si sehnat kuře od souseda farmáře, které v životě vidělo i sluníčko, dýchalo čerstvý vzduch a nejedlo jen umělou stravu. Uvidíte, že se vám odmění chutí.


Knižní tip Epoch Times
Devět komentářů ke komunistické straně mapuje děsivou historii Komunistické strany Číny. Iniciovala hnutí, díky kterému vystoupilo ze „strany“ a jejích přidružených organizací již přes 300 milionů Číňanů. Zakoupíte na našem E-shopu.


V případě největší nouze můžete nahradit rybí omáčku solí.