V době adventu se ponoříme do svých kuchařek a receptů od přátel a vybíráme, podle kterého z těch mnoha návodů letos upečeme to nejlepší cukroví pro rodinu a přátele. Vybrali jsme pro vás jeden takový se záhadným názvem.

Tisknout

Recept na vánoční cukroví – Podvodnice

Chod Dezert
Kuchyně česká

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 kostka (250 g) tuku Omega popř. másla
  • 1 smetana na šlehání (200 g)
  • vanilkový cukr (na obalení)

Postup

  1. V míse prohněteme tuk s moukou a postupně přidáváme smetanu. Hotové těsto dáme odpočinout aspoň na pár hodin do ledničky.

  2. Z těsta pak vyválíme placku a vykrajujeme tvary. Po upečení ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru nebo moučkovém cukru s vanilkou. Přestože samotné cukroví neobsahuje cukr, i tak je velmi dobré.