Lokální potraviny – většinu Čechů tematicky nezajímají, přesto si je čas od času koupí
Lokální potraviny – většinu Čechů tematicky nezajímají, přesto si je čas od času koupí

Jak velký nebo malý zájem mají Češi o lokální potraviny a co táhne nejvíce? A k jakému posunu došlo za poslední čtyři roky? Odpovědi se snažil nalézt průzkum.

Minerální vody – proč a pro koho jsou důležité
Minerální vody – proč a pro koho jsou důležité

V článku se dozvíte: • Na co při pití minerálek dbát • Kdy může pití obyčejné vody ublížit • Mýty o minerálních vodách • Pro které pacienty jsou minerální vody obzvlášť důležité • Jak pivo posloužilo jako iontový nápoj

Síla vnímání: Jak vaše mysl ovlivňuje přibývání a ubývání na váze?
Síla vnímání: Jak vaše mysl ovlivňuje přibývání a ubývání na váze?

Výzkumy ukazují, že k obezitě může přispívat odpojení mozku a střev. Naštěstí existují způsoby, jak je opět spojit.

Potraviny podle Fialy zlevnily nejvíc ze zemí OECD. Agrární analytik kontruje premiérovi
Potraviny podle Fialy zlevnily nejvíc ze zemí OECD. Agrární analytik kontruje premiérovi

Ceny potravin v Česku nyní meziročně klesly zhruba o 3,8 procenta, snížily se nejvíc ze všech zemí OECD.

České vepřové je kvalitnější než to z dovozu, ukázala studie
České vepřové je kvalitnější než to z dovozu, ukázala studie

Čeští vědci zjistili, že není jedno, odkud vepřové maso pochází. Z jejich výzkumu vyplývá, že domácí chovy prasat nabízejí kvalitnější výrobky hned v několika ohledech.

Maminka 11 dětí, která se stará o domácnost, každoročně zavařuje stovky sklenic potravin. Myslí si, že i vy byste měli
Maminka 11 dětí, která se stará o domácnost, každoročně zavařuje stovky sklenic potravin. Myslí si, že i vy byste měli

Tlakový hrnec: bezpečný a efektivní způsob uchování úrody. Překonejte obavy a objevte výhody moderního tlakového konzervování.

Ultrazpracované potraviny jsou spojeny s 32 zdravotními riziky
Ultrazpracované potraviny jsou spojeny s 32 zdravotními riziky

Díky návykovosti a všudypřítomnosti ultrazpracovaných potravin je těžké se jim vyhnout, ale jejich časté požívání ohrožuje...

Mnohé potravinářské přísady jsou škodlivější, než se předpokládalo
Mnohé potravinářské přísady jsou škodlivější, než se předpokládalo

Více než 73 % potravin je ultrazpracovaných. Některé složky jsou „obecně uznávané jako bezpečné“, ale výzkum...

Musíme klást opravdu velký důraz na životosprávu, žijeme v koktejlu chemikálií, říká doktorka Bendová
Musíme klást opravdu velký důraz na životosprávu, žijeme v koktejlu chemikálií, říká doktorka Bendová

„V souvislosti se zdravím populace bych ráda poukázala na to, že chybí velký, opravdu velký důraz na životosprávu, cvičení, stravu, psychiku a všechny možnosti podpory zdraví a prevence.“

1 2 3 4 5 7