Matt McGregor

18. 8. 2022

Protokoly vyžadují „ohromující kognitivní disonanci [1]

TÉMA: Diskuse o protiepidemických opatřeních

Zdravotní sestry, které byly svědky toho, jak dle jejich slov „brutální“ nemocniční protokoly léčby onemocnění covid-19 zabíjejí pacienty, vykreslují bezútěšný obraz toho, co se během epidemie odehrává ve státních a federálně financovaných zdravotnických systémech ve Spojených státech.

„Jsou příšerné a všechny pochodují podle protokolů [2],“ řekla deníku The Epoch Times praktická sestra Staci Kayová z organizace North Carolina Physicians for Freedom, která opustila nemocniční systém a založila si vlastní soukromou praxi v oblasti včasné léčby. „Nebudou brát v úvahu jiné protokoly než ty, které jim dává CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí) a NIH (Národní institut zdraví). A nikdo se neptá proč.“

Sestra Kayová uvedla, že personál nemocnice, poháněný kognitivní disonancí „uprostřed řady červených vlajek, ignoruje zjevně problematické léčebné postupy,“ které v klinických studiích vykazovaly špatné výsledky, jako je remdesivir, a protokoly, jako je udržování pacienta v izolaci, jen aby dodržel federální kánon, tedy závazné státní spisy.

„Viděla jsem lidi umírat, když je rodina sledovala přes iPad na Facetime,“ říká zdravotní sestra v rozhovoru s Epoch Times. „Bylo to brutální.“

Jako bývalá zdravotní sestra na jednotce intenzivní péče již viděla řadu tragédií, ale sledování zacházení s pacienty nemocnými covidem-19 bylo tak bezprecedentní, že jí „nutilo probouzet se uprostřed noci se studeným potem a bolestmi na hrudi“.

„Nenáviděla jsem svou práci,“ říká Kayová. „Nerada jsem chodila do práce. Byla jsem vystresovaná tak, jak jsem nikdy v životě nebyla.“

Udržet rodiny v izolaci bylo podle ní obzvlášť obtížné, protože lidé se nemohli přijít rozloučit se svými blízkými.

„Můžeme to dělat lépe“

A tak se rozhodla, že začne sama aktivně hledat jiné možnosti, a objevila hospitalizační protokol navržený Dr. Paulem Marikem, zakládajícím členem Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, který údajně vykazoval 94% úspěšnost při léčbě pacientů s covidem-19.

Rozhodla se, že protokol ukáže vedoucímu oddělení kritické plicní péče, který se v té době „chlubil“ 66procentní mírou přežití pacientů. „Řekla jsem mu: ,Mám pocit, že máme na víc,‘ ale byla jsem velmi rychle umlčena,“ popisuje komunikaci s vedoucím. „Začala jsem být velmi naštvaná, protože jsem se dívala, jak lidé umírají, a věděla jsem, že jsme si mohli vést lépe.“

Bylo to, jako by se z dříve chytrých lidí stali lidé s vymytým mozkem – „a pak už jen hloupí,“ vzpomíná sestra Kayová. Podle ní v tu dobu lidem jako by „chyběly mentální prostředky k tomu, aby rozeznali pravdu od lži“.

Nakonec došlo k tomu, že ona sama byla propuštěna poté, co se odmítla podřídit tomu, co popsala jako „nelogické požadavky na testování těch, kteří nebyli očkováni“.

Propuštění a osobní přesvědčení přivedlo zdravotní sestru k tomu, že začala léčit pacienty ambulantně, aby zabránila jejich přijetí do nemocničního systému, což je nyní její práce na plný úvazek.

Ve své telemedicínské firmě se kromě lidí nemocných covidem-19 setkává také s mnoha případy lidí, kteří utrpěli poškození v důsledku očkování vakcínou proti covidu-19.

„Viděla jsem věci i na straně hospitalizovaných pacientů, u kterých jsem měla podezření, že se jedná o poškození způsobené vakcínou, které naši lékaři nepřiznali,“ řekla Kayová o době svého působení v nemocnici. „Viděla jsem krvácení do mozku, náhlé záchvaty, rakovinu, která se šířila jako požár, ischemické mrtvice a viděla jsem, jak jeden člověk strašlivě umíral na zánět myokardu (srdeční svaloviny).“

Ve své ambulantní praxi, jak sama říká, se setkala se stavy způsobenými vakcínou proti covidu-19, jako jsou mozková mlha (zhoršení paměti a kognitivních funkcí), bolesti kloubů, gastrointestinální dysfunkce (selhání několika orgánů současně) a neuropatie, což je necitlivost a brnění rukou, nohou a končetin.

„Stará škola se stává novou školou“

Ve své firmě Sophelina Counseling v Severní Karolíně poskytuje telemedicínu, mobilní urgentní péči a mobilní intravenózní terapie. Je nezávislá na podnikové, federální a státní kontrole, což je podle ní jediné řešení, jak se vyhnout systému zdravotní péče „ochromeného tísnivými požadavky“.

„Dokud bude existovat korporátní kontrola nad medicínou, ať už jde o Medicare nebo soukromé pojišťovny, vždy budete mít poskytovatele, kteří budou nuceni a tlačeni dělat věci, které by normálně nedělali,“ říká sestra Kayová. „S lékaři se nezachází tak jako dříve.“

Kvůli této firemní kontrole je podle Kayové seznam kolonek, které musejí zaškrtnout, připravuje o čas věnovaný skutečnému pacientovi.

„Odstranění této korporátní struktury změní pravidla hry,“ míní zdravotní sestra, která vystoupila ze systému.

Kayová zastává myšlenku návratu ke „staré škole“, tedy k modelu přímé primární péče, kdy pacient platí měsíční nebo roční poplatek, aby měl přístup k poskytovateli bez zásahů tradiční pojišťovny, která svazuje lékaře „příliš velkým množstvím obručí, bolestmi hlavy a zaškrtáváním políček“.

Kayová poukazuje na model zdravotní péče nazvaný GoldCare, který navrhla Dr. Simone Goldová, zakladatelka organizace America’s Frontline Doctors a vytvořila GoldCare jako soukromé členské sdružení (PMA).

Sdružení se snaží vyhnout „nadměrným požadavkům pojišťoven“, které se obávají možných žalob, a tak se množství jejich činnosti točí kolem ochrany proti možným žalobám. Proto si ustavili pravidlo, že každý pacient, který chce být členem PMA, podepíše doložku, v níž se zavazuje, že nebude podávat žaloby.

„Pro nás to znamená, že nemusíme objednávat zbytečné testy nebo konzultace jen proto, abychom pokryli naše náklady, protože to je většina toho, co dělá firemní medicína,“ vysvětluje Kayová.

Výsledkem je podle ní větší spokojenost pacienta i lékaře, protože proces léčby není zatížen nadměrnými požadavky pojišťoven a mohou věnovat více času osobnímu kantaktu.

Pro Kayovou je tento model – evokující jednodušší dobu lékařské péče, kdy byli lékaři více propojeni se svými pacienty – klíčový.

„Stará škola se bude muset stát novou školou,“ míní zdravotní sestra.

NIH a CDC neodpověděly na žádost deníku The Epoch Times o vyjádření k protokolům léčby covidu-19.

Odchod ze systému

Další zdravotní sestra ze státu Washington, která si přála zůstat v anonymitě, rovněž sdílí tradičnější vizi budoucnosti zdravotní péče. Deníku The Epoch Times řekla, že lidé by se měli vyvázat ze systému zdravotního pojištění.

„Myslím, že lidé, kteří nepotřebují operaci k záchraně života, by neměli chodit do nemocnice,“ říká zdravotní sestra. „Myslím, že lidé si musí najít lékaře, kteří jsou soukromě placení, a platit jen za to, co potřebují, aby jim bylo provedeno“ a dodala, že federální vláda musí být vyřazena z rovnice zdravotní péče.

„Zejména si myslím, že by žádné děti neměly chodit k těmto praktikům, kteří přijímají státní financování nebo úhrady Medicare a Medicaid,“ míní zdravotní sestra.

Zdravotní sestra z Washingtonu požádala o zachování anonymity, protože – kromě toho, že není očkovaná – ve státech Washington a Oregon vláda podle ní umožnila veřejnosti podávat anonymní stížnosti „zbavené důkazů“ na zdravotnické pracovníky, kteří prosazují léčbu odchylnou od oficiálních protokolů.

Dle jejích slov byla z nemocničního ústavu propuštěna kvůli nedodržení nařízení o očkování a založila vlastní soukromou firmu poskytující péči, která nabízí monoklonální protilátky, infuze L-lysinu a vitaminu C, terapii infračerveným červeným světlem a rozprašovací přístroje (nebulizer machines) jako léčbu podle potřeby a v indikovaných případech.

„Rozsáhlé potlačování dat“

Se svým nově spuštěným podnikem prováděla včasné zákroky, které by podle ní měly provádět nemocnice, „ale odmítají to dělat, protože pro to prý nejsou důkazy“.

Sestra spolupracuje s rostoucí sítí lékařů a poskytovatelů péče, kteří podle ní fungují jako „úplně paralelní společnost“ existující ve stínu vedle „pokřiveného“ systému zdravotní péče.

V návaznosti na veřejnou očkovací kampaň v její zdravotnické komunitě zdravotní sestra uvedla, že zaznamenala nárůst počtu mozkových příhod a embolizačních zákroků, protože lékaři se zapojili do „rozsáhlého potlačování údajů“, například neohlašovali do systému hlášení nežádoucích účinků vakcín (VAERS) to, co ona sama považovala za poškození a úmrtí způsobená vakcínou. Také podle ní lékaři zaznamenávali úmrtí, která nebyla způsobena covidem-19, jako úmrtí způsobená covidem.

Ještě předtím, než CDC upravila definici neočkovaných, nemocniční systém podle ní překlasifikoval pacienty, kteří dostali pouze jednu dávku vakcíny, na neočkované.

„Nejhorší na tom bylo, když pulmonologové (zabývající se plicním onemocněním) rozhodli, že neočkovaní pacienti zůstanou sedm dní na ventilátoru, a pak rodinám řekli, že už se nedá nic dělat,“ říká zdravotní sestra. „Pak tyto pacienty terminálně extubovali (zastavili umělou ventilaci), i když se dalo udělat víc.“

Sestra byla podle svých slov osobně svědkem tohoto postupu u 33leté matky dvou dětí.

„Doma užívala ivermektin a byla považována za zastánkyni konspiračních teorií proti očkování,“ řekla sestra.

Než byla matka terminálně extubována a její stav změněn na „zklidňující péči“, hádala se podle sestry s vedením nemocnice 12 hodin.

Požádala plicního lékaře, aby zvážil provedení dalších testů, říká sestra.

„Od posledního vyšetření D-dimerů uplynul více než týden a to by ukázalo, zda fibrinu v krevním řečišti přibývá, nebo ubývá,“ vysvětluje sestra. „Obvyklý postup při známé plicní embolii byl kontrolovat každé tři dny. Existovalo více antikoagulačních léků a způsobů podání, které mohly být využity. Intravenózní heparin je reverzibilní. Pokud byli ochotni odpojit přístroje pro podporu života, proč nebyli ochotni zkusit něco, co by mohlo odstranit poruchu krevního oběhu?“

Nakonec nemocnice zvítězila, vzpomíná sestra.

„Matka zemřela, když lapala po dechu, zatímco jsem měla ruku na jejích zádech,“ řekla v rozhovoru pro Epoch Times. „Nemohla jsem tomu uvěřit. Šla jsem za svým nadřízeným a požádala jsem o provedení auditu našich koagulačních časů a protokolů pro léčbu plicní embolie. Kvůli tomu jsem byla vyhozena z jednotky intenzivní péče, dokud mě nevyhodili úplně.“

Zdravotní sestra uvedla, že si všimla, že administrátoři opakovaně propagují bezpečnost vakcíny, ačkoli tato tvrzení neodrážela to, co viděli na rostoucím počtu případů poškození způsobených vakcínou.

Ačkoli existoval personál, který viděl pravdu, ale ignoroval ji, aby si udržel práci, bylo mnoho zaměstnanců, které pozorovala – stejně jako sestra Kayová – a kteří vykazovali „ohromující kognitivní disonanci“.

„Oni sami dostali vakcíny, a kdyby se někdy měli postavit před možnost, že se dobrovolně stali nástrojem skutečně zlého plánu, nemyslím si, že by se sebou mohli žít,“ popisuje sestra důvody, proč se někteří z nich zarytě drží jedné verze bez ohledu na fakta.

„Dřív jsem své spolupracovníky považovala za lidi, kterým bych svěřila svůj život, ale poté, co dostali druhou dávku vakcíny, jako by se v nich vytvořilo stádní myšlení, které se sklonilo k nenávisti. Je to velmi děsivé, když to řeknu takhle nahlas.“

Z původního článku newyorské redakce deníku The Epoch Times přeložil M. K.


Poznámky:

[1] Kognitivní disonance („poznávací nesoulad“) je stav mysli, který vzniká rozporem mezi dvěma kognicemi, například mezi postoji (znalostmi, vírou, chováním) a skutečným stavem věci. (zdroj)

[2] V originálu sestra používá obrat Lockstep, což je obrat v angličtině znamenající: a) způsob pochodu v kroku, kdy jde skupina osob co nejtěsněji za sebou, b) standardní metoda nebo postup, který je bezmyšlenkovitě dodržován nebo který minimalizuje individualitu. (zdroj)

Související články

Přečtěte si také

Víc škody než užitku. Kvůli Green Dealu jsou evropské výrobky nekonkurenceschopné, říká šéf keramičky RAKO
Víc škody než užitku. Kvůli Green Dealu jsou evropské výrobky nekonkurenceschopné, říká šéf keramičky RAKO

V Evropě probíhá v důsledku klimatických politik k odchodu průmyslových firem z kontinentu a Green Deal je možné zbrzdit jen tím, že nebudeme volit ideology, říká Roman Blažíček, šéf keramičky RAKO.

Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran
Volby by v březnu vyhrálo ANO, roste podpora nesněmovních stran

Sněmovní volby by v březnu vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty hlasů, druhá ODS by měla 14 procent a třetí Piráty by volilo 10,5 procenta lidí.

Indoktrinace postupuje
Indoktrinace postupuje

Pokud máte alespoň mírný sklon ke konzervativismu, nejspíš jste se už v posledních letech setkali s tím, že vás někdo označil za extrémistu. Anebo vám někdo řekl, že se radikalizujete.

Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací
Europoslanci odsouhlasili zákaz zboží vyrobeného pomocí nucených prací

Evropský parlament dnes definitivně schválil nařízení, které Evropské unii umožňuje zakázat prodej, dovoz a vývoz zboží vyrobeného za použití nucené práce.

Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael
Americký Senát schválil balík s vojenskou pomocí pro Ukrajinu či Izrael

Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).Americký Senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun).