Hodnota octu: Snižuje krevní tlak, vyrovnává hladinu cukru v krvi a mnoho dalšího
Hodnota octu: Snižuje krevní tlak, vyrovnává hladinu cukru v krvi a mnoho dalšího

Ocet se hodí nejen na zálivku salátů – kyselá zkvašená tekutina se po staletí používá k léčbě mnoha onemocnění.

Mnohem závažnější než tuk: Co je příčinou srdečních onemocnění?
Mnohem závažnější než tuk: Co je příčinou srdečních onemocnění?

Nové výzkumy zpochybňují dlouho zastávanou hypotézu o vztahu stravy a srdce.

Sloučenina nalezená v brokolici může pomáhat rozpouštět krevní sraženiny a předcházet mrtvici
Sloučenina nalezená v brokolici může pomáhat rozpouštět krevní sraženiny a předcházet mrtvici

Sulforafan, přírodní chemická látka obsažená v brokolici a dalších druzích brukvovité zeleniny, by mohl přinést převrat v léčbě mrtvice.

Sušenky Oreo jako lék proti cholesterolu?
Sušenky Oreo jako lék proti cholesterolu?

Experiment ukázal, že sušenky Oreo snižují hladinu cholesterolu v krvi vědců lépe než běžné léky na cholesterol.

Přírodní sladidlo, které by bylo možné použít v boji proti rakovině, cukrovce a covidu-19
Přírodní sladidlo, které by bylo možné použít v boji proti rakovině, cukrovce a covidu-19

Jednou z nejpodstatnějších výhod monk fruit je, že dokáže regulovat hladinu cukru a lipidů v krvi, může mít antivirové a protirakovinné účinky.

Stévie: Oblíbené sladidlo, které snižuje hladinu cukru v krvi a bojuje proti cukrovce
Stévie: Oblíbené sladidlo, které snižuje hladinu cukru v krvi a bojuje proti cukrovce

Moderní výzkumy zjistily, že stévie vykazuje antidiabetické účinky.

Vyvrácení dogmatu o tucích – 6. část: „Špatný“ cholesterol nemusí být nutně špatný
Vyvrácení dogmatu o tucích – 6. část: „Špatný“ cholesterol nemusí být nutně špatný

Výzkum ukazuje, že měření LDL cholesterolu nemusí vždy účinně posoudit kardiovaskulární riziko a že jiné testy mohou být více vypovídající.

Vyvrácení dogmatu o tucích – 5. část: Velká diskuze o nasycených tucích
Vyvrácení dogmatu o tucích – 5. část: Velká diskuze o nasycených tucích

Stále více vědců a výzkumníků tvrdí, že nasycené tuky nemusí být tak škodlivé a že omezení jejich příjmu by nemělo být tak přísné.

1 2