Černý česnek: Antioxidační superman
Černý česnek: Antioxidační superman

Česnek se svojí silnou vůni není obvyklý jen v kuchyni, ale i v lékařství. Používá se nejen k zvýraznění chuti, ale také ke zlepšení zdraví.

Rodinné večeře: Tradice, která obohacuje srdce i mysl
Rodinné večeře: Tradice, která obohacuje srdce i mysl

Jedení je posvátným obdobím vyživujícím nejen tělo, ale také srdce a mysl. Od pradávna až po současnost bylo jídlo posvátnou tradicí, která znamená více než jen kalorický příjem.

4 důvody, proč hubnutí samo o sobě nemůže odstranit zvětšující se bříško
4 důvody, proč hubnutí samo o sobě nemůže odstranit zvětšující se bříško

Zbavte se přebytečných kil a získejte zpět skvělou postavu! Svalnaté paže a štíhlá stehna jsou dosažitelné, ale co s vystouplým břichem? I s tím si jde poradit.

Na začátku byl vývar. Jak vznikly restaurace a zrození francouzské gastronomie
Na začátku byl vývar. Jak vznikly restaurace a zrození francouzské gastronomie

Historie restaurace je spjata s historií Francie, která je jejím rodištěm. Slovo „restaurace“ v dnešním slova smyslu bylo přijato v roce 1835 Francouzskou akademií. Do té doby se slovo „restauran“, nebo také „bouillon restaurateur“ (posilující vývar), používalo pro pokrm složený z masa, cibule, bylinek a zeleniny. Vývar s léčivými a trávicími účinky měl za cíl obnovit sílu a vzpružit strávníka.

Černé zlato z Itálie: Jak rozpoznat pravý balzamikový ocet + recepty
Černé zlato z Itálie: Jak rozpoznat pravý balzamikový ocet + recepty

Z krajiny Gucci a Ferrari pochází další vývozní artikl, o němž si leckdo může myslet, že ho dobře zná: aceto balsamico neboli balzamikový ocet.

Jídlo jako lék – zdravé stravování podle čínské medicíny
Jídlo jako lék – zdravé stravování podle čínské medicíny

To, co jíme, může ovlivnit to, jak se cítíme, nejen po stránce fyzické, ale i emocionální. Strava se v tradiční čínské medicíně považuje za výživu pro tělo, dokonce za lék.