recepty
Recept: Černá čočka beluga se zeleninou a kokosovým mlékem
Výhodou černé čočky je snadná příprava (nemusí se namáčet, rychle se uvaří), příjemná jemně oříšková chuť a „al dente“ konzistence. Tento zdravý recept je inspirovaný indickou kuchyní a potěší svou rychlostí i chutí.
Drůbeží masová směs s klobáskou a bramboráky
Masové směsi jsou vděčným, rychle hotovým pokrmem, například když přijde nečekaný host, anebo v případě, že se vám v mrazáku naskládalo po trochách od různých druhů masa, které by samy o sobě na rodinný oběd nestačily. A bramboráky – klasickou přílohou české kuchyně, také nic nepokazíte.
Návod na domácí kvašení zeleniny (pro začátečníky)
Hledáte způsob, jak nejlépe uchovat zeleninu? Rozhodně zkuste kvašení neboli fermentaci, což je jedna z nejzdravějších metod zpracování zeleniny. Jde o probiotickou a vitamínovou bombu!
Recept: Kynuté Honzovy buchty
Všichni určitě máme doma uložený nějaký ten zaručený recept na nejlepší kynuté buchty, také zvané Honzovy buchty, a já vám přináším ten náš rodinný. Plnit můžete povidly, mákem, tvarohem, ořechy, ale klidně i ovocem.
Recept: Segedínský guláš
Segedínský guláš je nenáročný recept složený z nemnoha snadno dostupných surovin. Příprava je snadná, přesto se vyplatí nepospíchat a trpělivě si vystát u restování základu.
Recept: Velikonoční mazanec snadný na přípravu i vážení
Velikonoce jsou tu a k nim patří tradiční velikonoční mazanec. Existují různé typy, já mám pro vás jeden snadný, hrníčkový, kde se neváží.
Recept na čarovné vianočné perníčky
Nadchádzajúce obdobie sviatkov je časom rodinnej pohody, spoločných aktivít, rozvoniavajúcej domácnosti po pečení a časom rôznych príprav na najkrajšie sviatky v roku. Najmä deti si vedia veľmi vychutnať čarovnú atmosféru, ktorá silnie každým dňom.
Recepty: Zázvorové koláčky ze špaldy
Naše zázvorové koláčky mají křupavý okraj a měkký střed. Jsou rychlé a snadné, takže je zvládnou připravit i děti.