Zdravé stravování
Červená řepa je nejenom zdravá, ale i zasytí
Vlastnosti červené řepy z ní dělají „superjídlo" s vysokým obsahem folátů (vitamínu M), což znamená, že vám pomůže vypadat a cítit se mladě, jelikož foláty jsou nutné při tvorbě a udržování nových buněk.
Rozhovor: Jana Kubíčková – o doplňcích stravy, bylinkách i státních regulacích v oblasti tradiční medicíny
Položili jsme paní magistře několik otázek zaměřených na její zkušenosti z praxe v Přírodní lékárně. Zaměřili jsme se také na současnou situaci v oblasti doplňků stravy, kterou ztěžují přibývající vládní nařízení a regulace. Dotknuli jsme se také situace alternativní medicíny v ČR, kterou silně potlačuje Ministerstvo zdravotnictví na popud představitelů takzvané západní medicíny a velkých farmaceutických společností...
10 rad, jak snížit krevní tlak pomocí stravy
Kromě obvyklých rad pro zdravé srdce, jako nekouřit, omezit příjem alkoholu, pravidelně cvičit, shodit kila navíc a jíst dostatek zeleniny a ovoce, zkuste tyto stravovací rady:
Pohanka: dobrá pro zahřátí i zdravé žíly
Pohanka jako pseudoobilovina spolu s rýží, kukuřicí a jáhlami náleží k ohraničenému spektru potravin, které mohou používat celiakici, tedy lidé používající bezlepkovou dietu. Slouží jako plnohodnotná náhrada obilovin.