Nely S

12. 11. 2019

Milujete a vrací se vám opak? Už nevíte, co by, a stále je s vámi nespokojený? Pak jde jedině o nelásku.

Vidíte jasně, že vás partner ponižuje, shazuje, kde se dá, vše dobré otočí, jen abyste náhodou neudělala něco dobře, a on to musel uznat?

A pokud vás uzná okolí a ocení, shodí to tak, že vás až zamrazí. Samozřejmě ne před nimi. Takový člověk se projevuje jen a jen za zavřenými dveřmi. Tak mu nemůžete dokázat jeho prohnilé chování. Na veřejnosti je jako cukroušek, sladké úsměvy, ukazuje gesty, jak vás miluje, no radost pohledět. Ale to vše jen do doby, než zůstanete sami.

Najednou jste pro něho jen hadr, do kterého si denně utírá boty. Nestojíte za nic, jste míň než nula.

„Ty, a dobře upéct kuře?“ následuje výsměch. Nerozumíte, proč se tak chová, co to říká, vždyť vaříte roky a ráda, jste známá svou výbornou kuchyní.

Postupně vás vaření přestává bavit, stejně jako jiné aktivity, záliby a koníčky. Opouštíte své přátele, protože: ten je hlupák, ten je falešný, ten je…

Věříte mu. Kdo jiný by vás a vaše okolí přece uměl ohodnotit líp než váš milovaný partner?

A už tady je to pro vás nebezpečné. Pomalu, ale jistě vám bere osobnost, sebevědomí a sebelásku, vůbec váš život. Na oplátku chřadnete, jste víc a víc unavená, pochmurné myšlenky, strach. Strach, že zase neobstojíte.

Zjišťujete, že nejste vůbec vhodní pro takového partnera, protože on je tak skvělý a vy tak nemožná. Slyšíte to stále častěji a se snižující se životní energií si o sobě už vůbec nemyslíte nic dobrého, naopak.

Nedokážete si připustit, že by váš partner měl zlé myšlenky a nemiloval vás. Vždyť s vámi žije, sdílíte stejnou domácnost i lože. To by přece nešlo dohromady.

Ale šlo.

Takový typ člověka klidně žije s partnerem, kterého nenávidí. Protože je sám slaboch, zakrývá svou úroveň neustálou kritikou a ponižováním druhých. Z toho žije.

Chce vás tak ponížit, že budete pod ním, a z toho on má teprve radost. Protože je vám zle, nemáte sílu. Stejně jako on.

Nedávejte svou životní sílu druhým, nedělte se o to nejkrásnější a nejcennější, co máte. O sebe.

A ať se nám to líbí nebo ne, toto chování je také jakýmsi odrazem, zrcadlem, něčeho v nás samotných.

Proč se setkávám s takovým chováním? Co mi partner ukazuje?

Odpovědi na tyto otázky najdeme uvnitř. Kde jste se už s tímto setkali? Těch situací může být mnohem víc. Kde jste prožívali stejné pocity? Stejnou nelásku?

Jaký máte vztah sama k sobě? Změňte to, mějte se ráda. Projevte si lásku v každém okamžiku. Kdo jiný vám ji dá víc než vy sama.

A s tou změnou se začne měnit i vaše okolí.

Taková energie zastaví zlo, najednou už nebudete potravou pro slabochy, ale… svým soucitem jim můžete pomoci se také změnit. Pokud sami budou chtít.

Související témata

Související články

Přečtěte si také

Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů
Pračky stojí jako za socíku, je to neudržitelné, říká zástupce výrobců spotřebičů

Regulace z Bruselu znesnadňují život výrobcům domácích spotřebičů až na hranici přežití. Zatímco náklady rostou, marže tlačené dolů taktikami prodejců se neustále snižují, tvrdí zástupce asociace výrobců

Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun
Ovocnáře nenecháme padnout, oznámil ministr Výborný. Škoda se odhaduje na miliardu korun

Již zhruba týden panuje v České republice mrazivé počasí. Mráz poškodil většinu ovocných stromů v Čechách a 50 procent na Moravě. Podle odhadů ovocnářů se škoda vyšplhá na miliardu korun.

Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference
Umělá inteligence ovlivní volby, tvorbu zpravodajství, cenzuru a podvody: Závěry z konference

„Je to snadné. Nedá se tomu zabránit a možné je úplně všechno,“ komentoval využívání a zneužívání umělé inteligence herní vývojář Daniel Vávra na konferenci o svobodě projevu a boji s dezinformacemi.

Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci
Korporace prohrávají bitvu o ESG, což je nutí skrývat jeho propagaci

Pokud to, co tyto skupiny a správci majetku dělali, bylo tak spravedlivé, proč od toho nyní utíkají?

Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU
Slovensko je podle Fica možná naposledy čistým příjemcem peněz z fondů EU

Slovensko je v nynějším sedmiletém rozpočtovém období Evropské unie možná naposledy čistým příjemcem peněz z evropských fondů.