Jednoduchá polévka jak na chuť, tak i na přípravu. Takovou jako dělávala moje babička, rychlovka, která zahřeje právě v těchto chladných dnech.
Tato chudá polévka, jak říkala, je svědkem toho, jak i z mála se dá uvařit chutný pokrm, vždyť trocha kmínu a pár brambor se doma vždy najde.
Kdo si v dnešní době, kdy jíme bio a hledáme stále nové a rafinované recepty, vzpomene na tuto obyčejnou polévku? Věřte, já si vždy velmi pochutnám 🙂
Recept: Kmínová polévka
Ingredience
- 1 litr vody
-
1
lžička
kmínu (nebo 1/2 lžičky drceného kmínu a 1/2 lžičky kmínu celého)
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 2 středně velké brambory
- petrželka nebo pažitka
- sůl
Postup
-
Oloupeme brambory a nakrájíme je na menší kousky.
-
Do hrnce dáme máslo, přidáme brambory, kmín a krátce osmahneme, až kmín začne vonět.
-
Přidáme mouku a opražíme až je mouka jemně růžová, přilijeme vodu nebo vývar, osolíme a vaříme brambory do měkka.
-
Dochutíme solí a přidáme bylinky. Můžeme podávat s pečivem nebo opečeným chlebem.
Autorka žije téměř 20 let v Itálii, zajímá se o recepty našich babiček, o klasické moučníky i italskou kuchyni. Ráda cestuje po Itálii, fotí a seznamuje se s krajovými specialitami a gastronomickými zajímavostmi. Několik let pracovala pro jeden český deník, spolupracovala s českým časopisem pro ženy a má pětiletou zkušenost v potravinářském průmyslu. Její blog najdete na unavenavarecka.blogspot.it/.